Сходи жителів: на зустрічі з громадою Буховецької території

 

Як і планувалося, у районі розпочалися сходи жителів. Згідно орієнтовного плану-графіку 12 квітня нагальні й актуальні питання обговорювали на зустрічі із мешканцями Буховецького.

На зустріч із громадою від районного керівництва прибули: перший заступник голови райдержадміністрації Валентин Мельник та заступник голови райради Наталія Сабліна.

Представляв громаду голова сільської ради Дмитро Гурдиш, який розповів про поточну роботу та акцентував на важливих для території питаннях.

Різноманітність обговорюваних тем притаманна такій формі роботи, як сходи жителів. Тому, зрозуміло, і цілком вмотивованим є те, що під час зустрічі керівництва та бухівчан, було порушено низку питань, які стосувалися соціальної, освітньої й медичної сфер. Діалог з даних тем тісно був пов’язаний із питанням особливості території щодо рівня декларування доходів одноосібниками. На останньому й зупинялися детальніше, адже громада, територія за умови якісного рівня по декларуванню матиме реальні змоги, щоб підтримати важливі для сільської території галузі. Це і питання забезпеченості школи, ФАПу, інших закладів соцсфери. У тому ж числі й можливість сільської ради соціально підтримувати жителів пільгових категорій тощо. Тож, вкотре до сільського голови, депутатів сільради, громади, одноосібників було закликано максимально сприяти заповненню декларацій, відтак результатом стане ефективне наповнення місцевого бюджету.

Під час роботи на території Буховецької сільської ради представники районного керівництва разом із сільським головою відвідали нещодавно відремонтовану в рамках проекту УФСІ сільську школу. Директор закладу Микола Воронов розповів про роботу закладу, його наповненість, перспективи та плани, ознайомив із внутрішніми справами.

Також, делегація відвідала заклад культури. Заступники обговорили поточний стан справ на об’єкті із сільським головою й працівниками закладу.

З-поміж іншого, під час зустрічі із жителями Буховецького порушувалися такі питання, як благоустрій територій, стан доріг тощо.

Крім того, під час сходів увага була зосереджена на земельних питаннях. Зокрема, активно обговорили питання забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції. Керівництво звернуло увагу, що до справи варто ставитися уважно й враховувати кількість тих жителів, які будуть в найближчому часі демобілізовані.

Сходи, як форма роботи із громадами триватимуть і надалі, згідно плану. Керівництво району вбачає такі зустрічі ефективними та вмотивованими. Адже під час них відбувається обговорення питань, які є важливими для конкретної громади, за її фактичних й притаманних тільки їй соціально-економічних, суспільних тощо аспектів буття.

______________________________________

 

 

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ