Сесія районної ради: найбільше уваги приділено фінансовим питанням


22 квітня під головуванням Олени Гадемської, голови районної ради, відбулося засідання чергової четвертої сесії районної ради сьомого скликання.

Участь у роботі взяли: депутати в кількості 25 із 26, голова районної державної адміністрації Сергій Шевченко, доповідачі з питань, розробники проектів рішень, запрошені керівники установ, організацій, відомств, міністерств, управлінь району.На розгляд депутатів виносилося чотирнадцять питань. Докладніше про них.

За поданням голови районної державної адміністрації найпершим та найважливішим депутати розглянули питання “Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №47 “Про районний бюджет на 2016 рік”. З інформацією присутнім доповідала Людмила Нестеренко, начальник фінансового управління БРДА. Доповідач детально поінформувала про зміни, які пропонуються. Зокрема,  це збільшення доходів й видатків районного бюджету, залучення на фінансування видатків районного бюджету вільного залишку коштів загального фонду.

Крім того, депутати прийняли рішення рекомендувати РДА здійснити заходи щодо передачі до 01 вересня 2016 року окремого майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району в оперативне управління Бобринецькій міській раді терміном до трьох років, а саме: НВК “Бобринецької гімназії – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1”; Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 3, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4; Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5. До слова, дане питання мало тривале обговорення на постійних комісіях районної ради.

Марина Кузьмічова начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури БРДА продовжила з питаннями: “Про хід виконання Програми енергоефективності Бобринецького району на 2015 рік” та “Про продовження на 2016 рік терміну дії Програми енергоефективності Бобринецького району на період до 2015 року”. У рішенні, яке підтримали депутати зазначено: “Рекомендувати міському та сільським головам розглянути на сесіях рад питання про виконання заходів Програми енергоефективності Бобринецького району за 2015 рік на відповідних територіях з оцінкою результатів та прийняттям рішень, спрямованих на усунення недоліків у 2016 році”.

Обговорили депутати й питання “Про внесення змін до районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки” та “Про внесення змін до програми оздоровлення та відпочинку дітей Бобринецького району на 2014-2017 роки”, з яких інформувала сесію Катерина Матягіна, начальник управління соціального захисту населення БРДА. Щодо першого озвученого нею питання, то поінформовано, що розмір допомоги вказаній категорії населення визначено кожною сільською радою індивідуально, виходячи із реальних можливостей території.

Щодо програми оздоровлення, то мова йде про визначення заходів щодо харчування школярів.

Тривале обговорення отримало питання “Про внесення змін до цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту в Бобринецькому районі на 2012-2016 роки” з якого інформував Олексій Різун, начальник відділу освіти БРДА. Попри те, що у проекті йшлося про конкретні питання організації спортивного дозвілля, депутати цікавилися можливістю створенням у структурі РДА окремої посади для держслужбовця, який би займався районним спортом. Так як це було до 2014 роки, поки відповідну посаду не скоротили. І доповідач, і голова РДА Сергій Шевченко запевнили, що таку ініціативу підтримують і вони, тож при такій можливості обов’язково реалізують її. На даному етапі питання на контролі.

Доповідач також інформував з питання “Про стан виконання Комплексної районної програми виконання протипожежних заходів закладів освіти Бобринецької районної державної адміністрації на 2008-2015 роки”.

Не менш актуальним та обговорюваним питанням було “Про хід виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на період до 2016 року за 2015 рік”. З інформацією виступила Лариса Семенюк, головний лікар Бобринецької центральної районної лікарні. Депутати заслухавши її доповідь, прийняли позитивне рішення з питання, проте надзвичайно багато питань залишається у зв’язку із складним фінансуванням галузі. Про що і йшла мова у діалозі з даної теми. Керівництво, дякуючи головам сільських рад, які прийняли участь й допомогли субвенціями на райлікарню, звернулися до решти, хто таких коштів не віднайшов. Закликали до спільного збереження закладу, надання медпослуг населенню й депутати. Також запропоновано підготувати відповідні звернення на різні інстанції щодо недофінансованості важливих галузей: медичної та освітньої.

Коротко, практично без заслуховувань, за пропозицією голів постійних комісій були прийняті рішення з  питань: “Про затвердження розпорядження голови Бобринецької районної державної адміністрації “Про прийняття видатків та передачу об’єкта “Газопостачання та технічне переоснащення топкової районного Будинку культури по вул. Леніна, 78 м.Бобринець Кіровоградської області. Реконструкція (коригування)”; “Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок”.

Також депутати розглянули питання, які вносилися головою районної ради: “Про стан виконання Програми розвитку місцевого самоврядування у Бобринецькому районі за 2011-2015 роки та затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування у Бобринецькому районі на 2016-2020 роки”, “Про затвердження Програми безоплатної правової допомоги населенню Бобринецького району на 2016-2017 роки”, “Про звернення депутатів Бобринецької районної ради Кіровоградської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження строку дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення до 2020 року”. Інформувала з їх суті заступник голови районної ради Наталія

Сабліна.

Більш детально зупинилися на питанні Програми розвитку місцевого самоврядування у Бобринецькому районі. Доповідач підкреслила, що приймаються Програми з метою виконання ряду запланованих заходів територіальними громадами району, а саме для: проведення поточних ремонтів  адміністративних приміщень; зміцнення матеріально-технічної бази органів місцевого самоврядування Бобринецького району; проведення урочистих заходів, присвячених державним, професійним святам, пам’ятним і ювілейним датам, та днів міста; проведення семінарів-навчань депутатів та працівників апаратів районної, міської та сільських рад та ін.

Програмою, в межах кошторису, плануються наступні заходи: виготовлення технічної документації для об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста району; проведення ремонтів приміщень ради, створення елементарних побутових умов;  встановлення електронної системи голосування; комплектації засобами зв’язку та придбання оргтехніки; відзначення пам’ятних та ювілейних дат району; вступ, членство та діяльність рад в громадських організаціях, асоціаціях та інших добровільних об’єднаннях органів місцевого самоврядування, а також інші важливі заходи.

Робота депутатів була конструктивною, рішення з питань приймалися одноголосно (див. Результати поіменного голосування).

див.фото

 

________________________________________________


Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ