Колегія РДА: виконання та наповнення місцевих бюджетів, делеговані повноваження – основні питання порядку денного

28 квітня голова районної ради Олена Гадемська взяла участь у роботі колегії районної державної адміністрації, яка проходила під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Шевченка.

В роботі колегії райдержадміністрації прийняли участь її члени: перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник, заступник голови райдержадміністрації Людмила Сопільняк, голова районної ради Олена Гадемська, начальник загального відділу апарату РДА Любов Хоружа, головний редактор газети “Честь хлібороба” Ігор Леус, начальник фінансового управління РДА Людмила Нестеренко, голова Свердловської сільради Віктор Поліщук, головний лікар Бобринецької ЦРЛ Лариса Семенюк, начальник РЕМу Володимир Тарасов та голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Лариса Цесарська. Також на засідання колегії були запрошені: перший заступник міського голови Валентин Висоцький, керівники структурних підрозділів РДА й голови сільських рад району.

Відкриваючи засідання головуючий довів до відома присутніх про оновлення складу колегії. Так, до нього у зв’язку із призначенням начальником управління соціального захисту населення РДА увійшла Катерина Матягіна.

На розгляд колегії були винесені питання: Про стан виконання місцевих бюджетів району в січні-березні 2016 року – інформація начальника фінансового управління РДА Людмили Нестеренко; Про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду в районі та проведення пенсійних виплат – інформація начальника управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі Андрія Синьогуба; Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими комітетами Кетрисанівської, Новомиколаївської сільських рад у сфері соціального захисту населення – інформація начальника управління соціального захисту населення РДА Катерини Матягіної; Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом Костомарівської сільської ради відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” – інформація Костомарівського сільського голови Галини Ільчишиної; Різне.

Заслухавши інформацію начальника фінансового управління районної державної адміністрації Людмили Нестеренко про стан виконання місцевих бюджетів за січень-березень 2016 року, колегія відмітила, що робота районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування у січні-березні 2016 року спрямовувались на виконання програми соціально-економічного розвитку району, відповідних програм територій, завдань щодо мобілізації доходів до бюджетів усіх рівнів, забезпечення фінансування передбачених в місцевих бюджетах видатків на утримання соціально-культурної сфери, виконання інвестиційних проектів та здійснення гарантованих соціальних виплат населенню.

Доповідач поінформувала, що за січень-березень 2016 року в цілому по району планові показники доходів місцевих бюджетів до загального та спеціального фондів виконано на 92,9% (план – 41500,6 тис.грн., факт – 38568,6 тис.грн.).

До загального фонду місцевих бюджетів району надійшло податкових і неподаткових доходів в сумі 5798,2 тис.грн. або 133,5 % до запланованих місцевими радами показників з урахуванням змін.

Порівняно з минулим роком за звітний період приріст податкових і неподаткових доходів загального фонду склав 53,6 % (2022,5 тис.грн.). По податку на доходи фізичних осіб відбувся приріст надходжень на 111,8 % (853,0 тис.грн.), по платі за землю – 22,0% (475,7 тис.грн.), по єдиному податку – 89,0% (625,9  тис.грн.).

Протягом січня-березня 2016 року забезпечено в повному обсязі розрахунки  місцевих бюджетів із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та за спожиті бюджетними установами енергоносії і комунальні послуги. Кредиторська заборгованість з цих виплат станом на 01 квітня 2016  року відсутня.

Обговоривши інформацію начальника Бобринецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області Андрія Синьогуба “Про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду України в районі та проведення пенсійних виплат”, колегія районної державної адміністрації відмітила, що управлінням забезпечено реалізацію статті 46 Конституції щодо функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та своєчасного і повного фінансування соціальних виплат.

Доповідач поінформував, що в управлінні Пенсійного фонду України в районі отримують пенсійні виплати 7475 громадян, потреба на виплату яких становить 10,2 млн. грн. щомісяця.

Середній розмір пенсійної виплати  пенсіонерам району за 1-й  квартал 2016 року  склав 1386,88 грн., що на 105,06 грн. перевищує відповідний показник 2015 року.

За І-й квартал 2016 року до бюджету управління надійшло власних кош-тів, які адмініструє Пенсійний фонд, в сумі 34,05 тис.грн. та 5445,28 тис.грн. відрахувань від сплати єдиного соціального внеску.

У ряді рекомендацій колегія зазначила: забезпечити проведення системної цілеспрямованої роботи з керівниками підприємств, установ, організацій  з питання підвищення рівня заробітної плати працівникам, дотримання мінімальних гарантій  в оплаті праці шляхом проведення  особистих зустрічей з ними; активізувати здійснення роботи мобільних робочих груп з питань  легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення з метою недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та ін.

Щодо інформації Катерини Матягіної, начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, про стан виконання делегованих повноважень з питань соціального захисту населення виконавчими комітетами Кетрисанівської, Новомиколаївської сільських рад, колегія РДА вирішила взяти її до відома. Також колегія рекомендує: удосконалювати роботу із соціального захисту населення та розглядати дане питання на засіданнях сесій виконавчих комітетів двічі на рік; сприяти в роботі уповноваженим сільських рад; підтримувати інформаційні матеріали на стендах в актуальному стані та активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення стосовно їх соціального захисту, зокрема, в частині надання субсидій, пільг, соціальних допомог; активізувати роботу із створення нових робочих місць та легалізації найманої праці;  при внесенні змін до бюджету на 2016 рік передбачити кошти для оздоровлення дітей пільгової категорії у поточному році в оздоровчих закладах; забезпечити догляд за одиноко проживаючими громадянами похилого віку на відповідних територіях та здійснювати заходи щодо виявлення родичів, які відповідно до чинного законодавства зобов’язані здійснювати догляд за ними; вживати заходи щодо надання  допомоги  соціально-вразливим  верствам населення; забезпечити  безпечні умови життя і здоров’я внутрішньо переміщених осіб, створити належні умови  для їх проживання на підвідомчих територіях.

Заслухавши інформацію голови виконавчого комітету Костомарівської сільської ради Галини Ільчишиної з питання: “Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом Костомарівської сільської ради відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”. За її інформацією бюджет сільської ради на 2016 рік затверджено рішенням сільської ради від 23 грудня 2015 року № 9 “Про сільський бюджет на 2016 рік”. Затверджено доходи сільського бюджету в сумі 1 113 360 грн., з них: доходи загального фонду – 1 103 760 грн., доходи спеціального фонду – 9 600 грн.

 

За січень-березень 2016 року до бюджету сільської ради надійшло податкових та неподаткових надходжень в сумі 200 875 грн., що склало 24,4 % до плану на відповідний період. Отримано понад план 16 049 грн.

Сільською радою розроблено та затверджено рішенням від 23 грудня 2015 року № 11 Програму соціально-економічного розвитку Костомарівської сільської ради на 2016 рік.

Програмою передбачено заходи: модернізація вуличного освітлення; проведення ремонту доріг місцевого користування; заміна дерев’яних вікон та дверей на енергозберігаючі у Костомарівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів, прокладання тротуару біля садової альтанки.

Виконавчим комітетом проводиться робота із забезпечення вуличного освітлення громади. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на  6 КТП, встановлено 75 ліхтарів.

Станом на 05 квітня 2016 року здійснено заміну 50 % вікон та дверей на енергозберігаючі у Костомарівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів.

Належна увага приділяється соціальному захисту населення, що проживає на території сільської ради. Постійно проводиться прийом громадян, здійснюється роз’яснення   порядку оформлення документів на субсидії.

Медичне обслуговування населення території здійснюється двома фельдшерськими пунктами: Костомарівським та Березівським.

На території Костомарівської сільської ради функціонують  загально-освітня школа І-ІІІ ступенів (навчається 63 учні) та дошкільний навчальний заклад “Сонечко” (виховується 28 дітей).

За результатами доповіді колегія РДА вирішила роботу виконавчого комітету Костомарівської сільської ради із здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади визнати задовільною, а також рекомендувати Галині Ільчишиній заслухати акт за наслідками перевірки на засіданні виконавчого комітету сільської ради.

______________________________________

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ