Питання передачі об’єктів міській ОТГ – основні, які розглядалися під час наради


16 травня голова районної ради Олена Гадемська взяла участь у щопонеділковій нараді, яка проходила в райдержадміністрації. Під головуванням Сергія Шевченка, голови РДА та за участі: заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів РДА й представників територіальних органів міністерств та відомств України у районі, розглянули ряд питань.

Зокрема, під час оперативної наради йшлося про актуальне на сьогодні питання, над яким вже довгий час спільно працюють РДА, районна та міська ради. Так, мова йшла про передачу на утримання міської об’єднаної територіальної громади об’єктів інфраструктури, що знаходяться на території міста.

У ході обговорення вкрай важливого питання для сьогодення району та майбутнього громади, було повідомлено, що райдержадміністрація звернулася із листом до міської ради. У якому просить визначитися керівництво міської ради із баченням щодо передачі та, власне, переліку об’єктів, які об’єднана громада спроможна буде утримувати у подальшому.

На нараді зазначалося, що райдержадміністрація має за мету обрати безболісний шлях перерозподілу соціально-культурних тощо послуг, які надаються жителям міста і району. Головна ціль –  збереження структури закладів. Не без уваги й питання збереження працівників цих закладів.

Були озвучені й варіанти подальшого розвитку подій.  Перший варіант. Збереження структури установ, робочих місць, існуючих будівель, надання якісних послуг населенню району та міста можливе при умові надання субвенцій з бюджету об’єднаної територіальної громади до районного бюджету в економічно обґрунтованих обсягах. Другий варіант. Об’єднана територіальна громада створює власні об’єкти інфраструктури, які паралельно діють із тими, що надають послуги жителям району й розміщені на території міста.

Своє бачення райдержадміністрація, виходячи із реальних та конкретних фінансових тощо аспектів запропонувала. На разі остаточне рішення чекають від об’єднаної територіальної громади.

 

 

 

 

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ