Сходи громадян у Олексіївці

24 травня на сходи зібралася громада Олексіївки. Запрошені були на зустріч із олексіївцями представники районного керівництва. Участь у роботі взяли: заступник голови районної ради Наталія Сабліна, заступник голови райдержадміністрації Людмила Сопільняк.

Під головуванням Івана Кравченка, Олексіївського сільського голови, було заслухано два основних питання: Звіт про роботу сільської ради за 2015 рік та Про Закон України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”.

Сходи були активними. До обговорення актуальних та важливих для території питань долучилося 108 жителів. Активна явка свідчить про небайдужість громади до долі села.

Звіт про роботу сільської ради

Так, з першого питання доповідав сільський голова. Звітуючи про здійснену роботу, Іван Панасович оперував фактичними даними, цифрами. Останні засвідчили ефективність роботи сільської ради на шляху до підтримки, турботи про заклади, які працюють на території. Так, з основних цифр, ним було озвучено, що сільською радою, за погодженням із депутатським корпусом сільради, надано субвенцію сільському ФАПу у сумі 10 000 грн. На оздоровлення дітей виділено у 2015 році 31 540 грн. На сплату за енергоносії Олексіївській школі  – 48 000 грн. На металопластикові вікна навчальному закладу надано 8 752 грн. Також було надано 3 000 грн. для підключення міні котельні та 35 000 для побудови металопластикової конструкції для зберігання топлива. Для учнів сільської школи сільрада придбала відео проектор (20 000 грн.). Крім того виділялися кошти у сумі 25 000 грн. й на господарські товари.

Прозвітував голова, що здійснили ремонт колодязя (6 217 грн.) й викопали новий на території села у мікрорайоні, де не було води. На що витрачено 25 783 грн. Крім того підтримали й сільський Будинок культури, надавши на косметичний ремонт 7 872 грн. Продовжив звіт голова інформацією про підтримку пільгових категорій населення. Так для учасників бойових дій, учасників АТО, чорнобильців, афганців, донорів та ін. виділено на допомогу 58 600 грн. Дбають посильно й про дорогу у селі. Так, ямковий ремонт здійснено на 211 350 грн.  Підтримують благоустрій пам’ятних місць: на ремонт пам’ятників виділяли 3 877 грн.

Олексіївці не ініціюватимуть об’єднання

Продовжили сходи обговоренням добровільного об’єднання. Іван Кравченко, сільський голова довів до відома присутніх засади, основні аспекти, рекомендації, методику Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. Під час обговорення жителі прийняли рішення, що  Олексіївська територія є спроможною вирішувати фінансові питання, надавати соціальні послуги. Тому у відповідності до вищевказаного Закону, не ініціюватимуть об’єднання Олексіївської території з адміністративним центром у м.Бобринці.

Об’їзна дорога для вантажівок – варіант збереження сполучення для жителів

У різних жителі розглянули ряд актуальних питань. Серед таких було обговорено пропозицію щодо побудови об’їзної дороги для важкого транспорту, який здійснює вивезення сільськогосподарської продукції тощо. Саме таке рішення вважають олексіївці допоможе зберегти сполучення з райцентром для усіх жителів.

Йшла мова й про благоустрій кладовища, боротьбу із бур’янами, у тому числі карантинними рослинами.

 

Розглядали на сходах питання харчування дітей у сільській школі. До батьків мали розмову й про виховання та дисципліну їх дітей.

Також розглянуто питання бродячих собак. Останнє також не залишається без уваги жителів громади.

____________________________________

 

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ