Відзначили День прикордонника

День прикордонника – свято “зелених беретів

28 травня бобринчани вже традиційно відзначали свято Дня прикордонника України. Цей День є символом вшанування славних традицій героїзму, мужності і самовідданості у службі багатьох поколінь охоронців кордонів нашої Батьківщини.

Зібралися цього дня прикордонники, громадські активісти Бобринеччини, керівники району, представники інших громадських, релігійних, благодійних організацій біля пам’ятного знаку, який встановлено на честь прикордонників на території району. Присутні пом’янули світлу пам’ять полеглих прикордонників Другої Світової війни та загиблих під час проведення антитерористичної операції хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Зі словом до присутніх звернулися: член громадської організації “Ветерани кордону” Леонід Кравченко, настоятель Свято-Миколаївського храму о. Юрій. Вітаючи зі святом, виступаючі сказали багато слів сповнених гордості за наших чоловіків, які у різні часи оберігали кордони нашої держави. І сьогодні стоять на захисті цілісності кордонів України.

У День прикордонника згадали учасники зібрання й полеглого бобринчанина, Героя - Анатолія Луцка, який загинув захищаючи територіальну цілісність нашої держави у зоні проведення АТО. Разом із товаришами по службі та близькими загиблого, прикордонник району та учасники мітингу здійснили покладання квітів до встановленої на його честь пам’ятної дошки. Хвилиною мовчання вшанували Анатолія Степановича, який гідно захищав територіальну цілісність держави, її кордони на сході країни.

За доброю традицією цього дня громадськість пройшла ходою центральною вулицею міста, поклавши квіти до пам’ятників загиблим учителям, воїнам-афганцям, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Продовжили зустріч в актовій залі Бобринецького технікуму ім. В. Порика БНАУ. До присутніх звернулися та вручили нагороди, грамоти ветеранам прикордонної служби: голова районної громадської організації “Ветерани кордону” Олександр Почкай, військовий комісар Микола Капітоненко, голова районної організації УСВА Микола Тосік, прикордонник Володимир Бондаренко.

Принагідно привітали прикордонників й керівники району: голова районної державної адміністрації Сергій Шевченко та голова районної ради Олена Гадемська. Керівництво також відзначило Грамотами наших прикордонників. Так, за активну життєву і громадську позицію, розбудову громадської організації “Ветерани кордону” та з нагоди Дня прикордонника спільними грамотами райдержадміністрації й райради були нагородженні: Леонід Кравченко, Олександр Почкай, Станіслав Ус, Андрій Колос та Віктор Коробка.див.текст та фото далі:

 

У своєму виступі голова районної ради Олена Гадемська звернулася до ветеранів кордону, прикордонників з наступними словами: “В усі часи глибоко шанувалися найкращі якості прикордонників – мужність, професійність та відданість своїй справі, постійна готовність до подвигу в ім’я Батьківщини. І сьогодні ми можемо справедливо пишатися відповідальною і нелегкою службою багатьох поколінь тих, кому держава довіряє надійно охороняти її кордони. Впевнені, що українські прикордонники й надалі вірно служитимуть інтересам України та її громадян, з честю примножуватимуть славні традиції старшого покоління. Від себе особисто, від депутатського корпусу районної ради  висловлюю глибоку вдячність вам, дорогі ветерани прикордонної служби, усім тим, хто сумлінно і самовіддано виконував і нині виконує почесний обов’язок щодо забезпечення недоторканності кордонів нашої України”.

Голова РДА Сергій Шевченко відзначив вагомий внесок у розвиток прикордонної служби ветеранів прикордонної служби, які зумовлюють моральне й професійне виховання молодих прикордонників. Підсумовуючи побажав захисникам кордонів, “зеленим беретам” міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, миру і благополуччя.

Після вручення нагород та грамот урочиста частина була закінчена, й присутні були запрошенні на святковий обід в їдальню Бобринецького технікуму ім. В. Порика БНАУ.

Бобринеччина приєднується до всіх привітань на адресу ветеранів і службовців прикордонної служби та бажає завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров’я і надійне домашнє вогнище.

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ