У районній раді

_________________________________________________________________________

ПРЕЗИДІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

16 червня у районній раді відбулося засідання президії районної ради. До роботи у президії були запрошені також члени колегії районної державної адміністрації, голови сільських рад: Костомарівської, Свердлівської та Олексіївської. Список запрошених був регламентований з огляду на порядок денний. Останній складався з листів-звернень, які виносилися на розгляд.

Члени президії під головуванням Олени Гадемської, голови районної ради, розглянули питання: Про розгляд колективного звернення сільських голів Бобринецького району; Про розгляд колективного звернення жителів Бобринецького району; Про розгляд листа голови районного антикорупційного комітету. Також на президії в “Різних” виступив депутат шостого скликання Едуард Кучугура. Його питання заслухали з погодження членів президії.

Робоча група вивчатиме питання

Перші два питання були дотичними й стосувалися вони стурбованості сільських голів територіальних громад та жителів міста станом справ, які склалися у результаті утворення Бобринецької об’єднаної територіальної громади. У своєму зверненні ініціативна група від сільських голів, вказуючи на занепокоєність розподілу коштів між районним бюджетом та бюджетом Бобринецької ОТГ, звертається до депутатів райради перевірити законність та правильність як створення Бобринецької ОТГ, так і вірність розподілу коштів. Для цього вважають за необхідне створити відповідну робочу групу, запросивши до її складу й представників із обласного центру.

Група жителів, які направили для розгляду депутатів та відповідного реагування звернення також щодо звертаються за роз’ясненнями ряду питань, пов’язаних із створенням, діяльністю Бобринецької ОТГ.

Тривалий діалог у контексті питання зводився до побажань кожного присутнього у залі депутата зберегти район. Виступаючи, обранці від територій зважали на різні факти, які викликають у них занепокоєння щодо існування в подальшому сільських територій та району в цілому. Найбільше нарікань у відсутності правової законодавчої бази щодо подальшої роботи в умова об’єднання.

Обговорюючи звернення, заслухавши виступ голови Олексіївської сільської ради Івана Кравченка, який пояснив причини занепокоєнь у сільських громад, члени президії вирішили винести дане питання вже на чергову сесію райради. А саме, здійснити розгляд звернень по створенню робочої групи, яка предметно працюватиме над питаннями, порушеними у листах. Її склад буде обговорено на профільних комісіях ради та, безпосередньо, сесії.

 

Члени президії заслухали результати громадської експертизи

Члени президії заслухали, обговорили також звернення голови районного антикорупційного комітету Сергія Рожкована, який надав для розгляду результати громадської експертизи. Остання була ініційована та проведена ним з 29 лютого 2016 року по 20 травня 2016 року. Метою було здійснення громадського контролю за діяльністю РДА та забезпечення участі громадськості в процесі формування і реалізації державної політики. Предметом було питання виконання делегованих повноважень з управлінням майном спільної комунальної власності територіальних громад міста і сіл району : підготовка до роботи та робота районного Будинку культури  (далі - РБК) та/або закладів культури, які знаходяться в приміщенні РБК (вул. Леніна, 78, м. Бобринець), у осінньо-зимовий період 2015/2016 року.

За результатами заслуханих експертних пропозицій, тривалого діалогу учасників засідання, члени президії одноголосно прийняли рішення прийняти інформацію до відома.

Колишній депутат турбується про ремонт музею

У “Різних” депутати заслухали Едуарда Кучугуру, який також повів мову про приміщення районного Будинку культури. Зокрема, районного музею, який знаходиться в одній споруді з РБК. Йшлося про потребу у ремонті фасаду та внутрішнього приміщення. Вказав виступаючий на без результативність у справі щодо розгляду питання правових підстав відчуження ¼ частини двоповерхової будівлі музею історії краю, що являється пам’яткою архітектури ХІХ ст., яке відбулося ще у 2007 році. Колишній депутат ініціював дане питання ще наприкінці роботи шостого скликання райради. Надали роз’яснення, що працювала робоча група по ініціюванню ремонтних робіт, проте етап виготовлення проектно-кошторисної документації унеможливлює той факт, що частина приміщення є приватною власністю. Дане питання на думку депутатів варто вивчати детально.

 

_____________________________________

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ