Голова обласної державної адміністрації з робочим візитом відвідав Бобринецький район

15 липня 2016 року  голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко відвідав  Бобринецький район із робочим візитом.

Очільника області зустрічали  голова районної ради Олена Гадемська, голова районної державної адміністрації Сергій Шевченко та його заступники, начальник відділу Держгеокадастру у Бобринецькому районі Олег Гончарук.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом із головою районної ради Оленою Гадемською та головою райдержадміністрації Сергієм Шевченком поклали квіти до Галереї Слави, яка присвячена військовослужбовцям Бобринеччини, які загинули при захисті територіальної цілісності в зоні проведення АТО. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про бобринчан.

Після вшанування пам’яті полеглих, Сергій Кузьменко розпочав офіційну робочу частину своєї поїздки до Бобринеччини. Найперше, очільника області було ознайомлено із роботою районного відділу Держгеокадастру. Про роботу останнього, стан справ розповів начальник відділу Держгеокадастру у Бобринецькому районі Олег Гончарук.  Серед спектру питань, які обговорював Сергій Кузьменко із керівництвом району та начальником відділу, основним стало ознайомлення керівника області із станом справ у районі по наданню земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. Так, за словами Олега Гончарука до відділу Держгеокадастру звернулося 298 учасника антитерористичної операції та 6 громадян  - членів сімей загиблих військовослужбовців. На даний час 255 осіб отримали накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, в тому числі 168 проектів є затвердженими, а земельні ділянки,  відповідно, передані у приватну власність. Начальник відділу обґрунтував причини відмов, надавши фактичні пояснення у правовому полі. Наразі, на розгляді в обласному управлінні Держгеокадастру знаходиться ще 15 заяв від учасників АТО. 

Також, при спілкуванні керівництва області й району зазначено, що на території району зарезервовано 197 га земель для тих військових, які надалі звертатимуться за виділення їм земельних ділянок після демобілізації.
Заслухавши відповідну інформацію голова облдержадміністрації наголосив, що необхідно, щоб районний відділ Держгеокадастру тримав тісний зв’язок із районною державною адміністрацією в плані надання відповідних земельних ділянок учасникам АТО. За словами Сергія Кузьменка дане питання є питанням державної ваги, а його вирішення має бути під постійним контролем районної влади.

Робота продовжилася поїздкою голови облдержадміністрації на одне із провідних сільськогосподарських господарств району ФГ «Івашини В.О.», яке здійснює діяльність в селі Благодатному (Куйбишевому) й вже не одне десятиліття працює ефективно та злагоджено, до того ж підтримуючи сільську територію. Щиро і доброзичливо зустрічали у Благодатному делегацію голова ФГ «Івашини В.О.» Володимир Івашина, сільський голова Благодатного Валентина Денисова, депутат районної ради Івашина В.В. та працівники ФГ «Івашини В.О.».

Під час знайомства голова облдержадміністрації поцікавився у Володимира Івашини його життєвим шляхом, історією становлення відомого на весь район фермерського господарства, яке він очолює. Володимир Олексійович розповів, що працює головою з 1997 року. За свій 50-літній стаж роботи вже добре знає, як треба працювати на землі, щоб забезпечити гарні урожаї.  
Одним із ключових аспектів доброго господарювання, без перебільшення, є спільна робота усієї родини, міцна господарська рука, неабиякі здібності організатора, любов до справи та  землі. У використанні  господарства знаходиться 1943 га ріллі, тут працюють 68 робітників. Середня заробітна плата складає 6109 гривень. ФГ «Івашини В.О.» щороку дотримується сівозміни, завдяки впровадженню сучасних агротехнологій та дбайливому ставленню до землі в господарстві мають гарні врожаї.
Так, наприклад, є  вже перші результати цьогорічної жнивної кампанії: врожайність озимого ячменю складає 46,2 ц/га, озимого ріпаку – 30,1 ц/га,  пшениці  – до 60 ц/га.

Під час спілкування було відзначено соціально небайдужу позицію керівника господарства, його активну підтримку сільської території, на якій працює. Зокрема, допомогу сільським школі, дитячому садочку, ФАПу,  тощо.

В підсумку, Сергій Кузьменко залишився задоволеним роботою ФГ «Івашини В.О.»  та відзначив, що завдяки таким господарствам проявляється патріотизм до своєї рідної землі. Це дозволяє якісно наповнювати місцеві бюджети й задовольнити потреби працівників. Також, очільник області наголосив, що фермерським господарствам області слід брати приклад у роботі із ФГ “Івашини В.О.”.

___________________________________

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ