Засідання постійної комісії районної ради тривало більше двох годин

У п’ятницю відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, праці, соціального захисту та соціального забезпечення населення, культури і спорту. Під головуванням Лариси Цесарської депутати розглянули 22 питання. Найбільш обговорюваним було утворення освітнього округу та навчально-виховних об’єднань Бобринецького району, передача в безоплатне користування окремих об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста району в оперативне управління Бобринецькій міській раді терміном до трьох років. Депутати занепокоєні тим, чи збережеться структура шкіл, у разі утворення навчально-виховних об’єднань,  чи не погіршиться якість надання освіти дітям в цілому, адже за підсумками обласної державної адміністрації Бобринецький район посів четверте місце за якістю надання освіти у школах серед міст та районів області. Депутат районної ради Геннадій Штурко запропонував доопрацювати ці питання для винесення на розгляд сесії, яка відбудеться 29 липня 2016 року.

Також постійна комісія підтримала затвердження районної програми військово-патріотичного виховання молоді та забезпечення проведення призову громадян України на строкову та контрактну військову службу у районі на 2016-2020 роки, затвердження у новій редакції статутів  Бобринецького районного будинку культури, районної бібліотеки для дорослих, районної дитячої бібліотеки, Бобринецької дитячої школи мистецтв, Бобринецького  районного краєзнавчого  музею імені Миколи Смоленчука,  СК «Олімпієць»,  дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон», Бобринецького районного будинку дитячої творчості.

На  засіданні виступила головний лікар КЛЗ  «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького  району» Наталія Кубенко, яка проінформувала депутатів про передачу майна спільної власності територіальних громад міста та сіл району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу «Центр первинної  медико-санітарної допомоги Бобринецького району».

Директор районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Наталія Горецька виступила зі змінами до комплексної районної програми «Соціальна робота із різними категоріями сімей, дітей та молоді на 2012-2016 роки».

Крім того, депутати розглянули ряд освітянських програм та змін до них. Це такі як «Вчитель» на 2014-2020 роки, «Шкільне молоко» на 2014-2016 роки, «Обдаровані діти і молодь Бобринеччини на 2016-2020 роки» та інші.

Загалом, усі 22 питання комісія розглянула позитивно та вирішила внести їх на розгляд пленарного засідання шостої сесії районної ради.

___________________

 

 

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ