"Бюджетна" комісія - у центрі уваги освітянські питання

Напередодні шостої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання, під головуванням Юрія Крутька відбулося засідання постійної комісії  з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь голова районної ради Олена Гадемська, її заступник Наталія Сабліна, депутати районної ради  Косенко С.О., Німенко С.І., Цесарська Л.Н., перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник, голова міської ради Валерій Сніжко, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, директори міських шкіл.

Питання порядку денного засідання складались із внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №47 «Про районний бюджет на 2016 рік», погодження зміни юридичної адреси територіального центру соціального обслуговування Бобринецького району, внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2016 рік, затвердження районної програми військово-патріотичного виховання молоді та забезпечення проведення призову громадян України на строкову та контрактну військову службу у районі на 2016-2020 роки, затвердження у новій редакції статутів  Бобринецького районного будинку культури, районної бібліотеки для дорослих, районної дитячої бібліотеки, Бобринецької дитячої школи мистецтв, Бобринецького  районного краєзнавчого  музею імені Миколи Смоленчука,  СК «Олімпієць»,  дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон», Бобринецького районного будинку дитячої творчості.

Значну дискусію серед присутніх викликало питання про передачу в безоплатне користування окремих об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста району, а саме міських шкіл в оперативне управління Бобринецькій міській раді терміном до трьох років. Свої думки стосовно нього висловлювали заступник голови районної ради Сабліна Н.А., депутати районної ради Сергій Бергер, Сергій Німенко, Сергій Швченко, Лариса Цесарська, міський голова Валерій Сніжко та директор міської школи №5 Алла Богданова. Деякі депутати  вважають передачу шкіл міській раді в оперативне управління недоцільним, адже вони, в першу чергу, вболівають за вчителів та дітей не тільки міста, а й сіл району. Гостро постало питання фінансування міських шкіл у 2016-2017 навчальному році, так як коштів у районному бюджеті, у зв’язку із створенням Бобринецької об’єднаної громади катастрофічно не вистачає.

 

Членами комісії також детально обговорено питання утворення освітнього округу та навчально-виховних об’єднань Бобринецького району. Начальник відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації Олексій Різун проінформував, що Постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 року передбачено створення освітніх округів, до яких входитимуть опорні навчальні заклади з філіями. Крім того, першочерговим завданням подальшого розвитку освіти є утворення навчально-виховних об’єднань. На Бобринеччині їх запропоновано створити на базі семи шкіл: Тарасівської, Кетрисанівської, Витязівської, Новоградівської, Чарівнянської, Куйбишевської та Верхньоінгульської. Сергій Бергер, Олексій Рижков, Надія Рибачук висловилися проти утворення НВО, аргументувавши це тим, що якість освіти таким чином не тільки не покращиться а погіршиться, адже є ряд об’єктивних чинників, серед яких і стан доріг, що унеможливить підвіз дітей та вчителів до опорних шкіл, і пониження ступеню у школах, які будуть входити до НВО.

Голова профільної комісії Юрій Крутько наголосив, що перш за все потрібно дбати про достатній рівень знань та достойні умови навчання для дітей, які повинні отримувати повноцінну освіту.

Наостанок, депутатами було розглянуто звернення прихожан Свято-Вознесенського собору та голови громадського об’єднання Ярослава Костяка, які пропонують переобладнати баскетбольний та волейбольний майданчики спортивного комплексу «Олімпієць» в алею відпочинку, з під’їздом від храму до провулка В.Порика. Всі депутати висловились з пропозицією широкого обговорення даного питання з жителями громади, адже на цих майданчиках щодня тренуються діти, а на баскетбольному майданчику за фінансової підтримки депутата районної ради Юрія Крутька розпочато реконструкцію,  зокрема, планується замінити огорожу майданчика та здійснити укладання нового асфальтового настилу.

Усі питання порядку денного засіданням постійної комісії вирішено внести на розгляд чергової сесії районної ради.

_________________

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ