У Благодатному відбувся XII районний фестиваль фольклору

Для нашого Бобринецького району уже хорошою традицією є проведення фольклорного фестивалю «Скарбниця степового краю», який покликаний зберігати народно-пісенні традиції України.

Цьогорічний XII районний фестиваль зустрічали у селі Благодатне 24 травня. На свято завітали гості – голова районної ради Олена Гадемська та її заступник Наталія Сабліна, голова районної державної адмінітрації Сергій Шевченко та його заступники, голова Маловисківської районної ради Світлана Сосновська та голова Маловисківської районної державної адміністрації Павло Сорока,  аматорські колективи з усіх територіальних громад району та місцеві артисти-аматори.


Під час урочистого відкриття фестивалю Олена Гадемська подякувала за гостинність Благодатненській  громаді та побажала всім учасникам зібрання міцного здоров’я, добробуту, миру і злагоди. Вона відзначила фольклорні таланти та досягнення колективів, відзначивши їхню відданістю своєму корінню.


Кожна з громад-учасниць також демонструвала збережені як фольклорні, так і етнографічні (зокрема, й кулінарні) традиції.

Окремої уваги заслуговують довершені костюми кожного колективу, які можна вважати візитківками територіальних громад.

На виставці різних видів народного мистецтва були представлені роботи найталановитіших майстрів Бобринеччини. Це - декоративні вироби, ляльки-мотанки, флористичні картини, плетіння з бісеру, витинанки та багато іншого.

Під час фестивалю громади району змагалися у конкурсі «Наша смакота!», після закінчення якого керівники району подякували кожній сільській громаді та вручили спільні Подяки та Грамоти.

Всі охочі мали змогу спробувати делікатеси народної кухні, познайомитися зі стародавніми піснями та танцями і просто добре провести час. Зазначимо, що проведення цьогорічного фестивалю підтримав землекористувач Благодатненської сільської ради Володимир Івашина.

Наступного року естафету проведення районного заходу від Благодатненської громади отримали жителі Солонцюватки, де відповідно й відбудеться свято фольклору.


До уваги громадян

Офіс реформ