Щиро приймав гостей ХХVІ Всеукраїнський фестиваль “Калиновий спів”

В останні вихідні травня обласний центр Кіровоградщини щиро приймав гостей ХХVІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів”.


Делегацію від Бобринецького району очолювали голова районної ради Олена Гадемська, голова районної державної адміністрації Сергій Шевченко. Цей фестиваль є «візитівкою» Кіровоградщини, приводом для гордості й захоплення тисяч шанувальників народного аматорського мистецтва.

Символом початку фестивалю-конкурсу, як завжди, стало традиційне пов’язання стрічок на калинові кущі, що були посаджені на честь десятої та п’ятнадцятої річниці фестивалю-конкурсу. До цього символічного дійства долучилися Олена Гадемська та Сергій Шевченко.

Родзинкою фестивалю стала презентація автентичного національного вбрання “Врода калинова” та сучасного одягу в українському стилі. На презентації були представлені учасниці від Бобринецького району Анастасія Волошин (номінація “Етнічний (старовинний) український одяг та аксесуари”) та Еліна Ільчишина (номінація “Стилізований український одяг та аксесуари”).

У рамках проведення фестивалю-конкурсу в фойє філармонії експонувалася виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва “Калиновий розмай”. Окрасою “Калинового розмаю” стала виставка короваїв, презентованих творчими делегаціями районів, міст Кіровоградщини та гостей з інших областей України.

Глядачів у концертній залі обласної філармонії вітали аматори Бобринеччини, які в підсумку здобули відзнаки: диплом першого ступеню отримала солістка районної дитячої школи мистецтв Анастасія Кобзар (номінація “Обдаровані діти”); диплом другого ступеню у номінації “вокальні квартети” здобув народний аматорський вокальний квартет “Лілея” районного Будинку культури (керівник Наталія Нелепа). Окремим дипломом була відзначена творча делегація Бобринецького району за кращу презентацію автентичного та сучасного українського національного вбрання “Врода калинова”.


Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ