Відбулася зустріч депутатів районної ради з колективом районної лікарні.

8 червня відбулася зустріч депутатів районної ради та керівництва районної державної адміністрації з трудовим колективом Бобринецької центральної районної лікарні.


Проведення такої зустрічі було обумовлено на засіданнях постійних комісій районної ради, де розглядалося питання укладення контракту з керівником установи від 1 до 5 років. Депутати вирішили   відвідати районну лікарню та заслухати, які  проблеми виникають на сьогодні в діяльності закладу.


Так, за інформацією головного лікаря Лариси Семенюк, однією з головних проблем залишається кадрова криза у сфері медицини району. За останні роки суттєво зменшилось забезпечення нашого населення лікарями, хворих обслуговує лише 62 відсотки лікарів. За останні 5 років з району вибуло 24 лікаря, натомість прибуло 9 відповідних спеціалістів. Першочерговим є забезпечення молодих спеціалістів житлом.


Найшвидшого розв’язання потребують також фінансові питання та матеріально-технічне забезпечення. Особливу увагу всі присутні звернули на реформу галузі, яка проводиться у державі, а саме створення госпітальних округів.
Підсумовуючи, депутати зазначили, що відбулася відверта розмова працівників охорони здоров’я з керівниками району та депутатським корпусом районної ради, яка окреслила спільне прагнення вирішити першочергові завдання в роботі лікарні та визначити шляхи на майбутнє.


До уваги громадян

Офіс реформ