Статті

Підписано меморандум про створення інклюзивно-ресурсних центрів

17 квітня, голова Бобринецької районної ради Олена Гадемська та перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник прийняли участь у церемонії підписання меморандумів між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, керівниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів, у рамках робочої поїздки до Кіровоградської області дружини Президента України, Голови Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, М.А.Порошенко.

Марина Порошенко зазначила, що з керівниками органів місцевого самоврядування підписано меморандум про створення в Кіровоградській області двадцяти інклюзивно-ресурсних центрів, які поповнять мережу таких центрів по всій Україні і які, на виконання постанови Кабінету Міністрів, мають запрацювати з 1 вересня нинішнього року та надавати освітні і корекційні послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Інклюзивно-ресурсні центри мають створюватись на максимально близькій відстані до місця проживання сімей, в яких зростають такі діти, аби їм було зручно діставатися до цих центрів. Тут вони отримуватимуть необхідні послуги та перебуватимуть на обліку, під супроводом фахівців, починаючи із 2 до 18 років, тобто весь період, коли дитина навчається, здобуваючи дошкільну, шкільну, професійну освіту, а, якщо є змога – то й вищу. Це абсолютно новий сучасний, європейський підхід щодо надання освітніх послуг дітям з особливими потребами.

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ