Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого у приміщенні районного будинку культури відбулися урочисті та святкові заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На свято завітали заступник голови районної ради Наталія Сабліна, голова районної державної адміністрації Олег Тертичний, міський голова Валерій Сніжко, військовий комісар районного військового комісаріату Микола Капітоненко та голова районної  організації УСВА Микола Тосік.

Наталія Сабліна привітала присутніх зі святом та наголосила на тому, що український народ віддає глибоку шану  мужності наших співвітчизників, яким судилося воювати в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. Наші земляки, які брали участь у миротворчих операціях, завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця.

До привітань долучились і голова райдержадміністрації Олег Тертичний, міський голова Валерій Сніжко, військовий комісар райвійськкомату Микола Капітоненко та голова районної  організації УСВА Микола Тосік.  Від них прозвучали слова підтримки та вдячності учасникам бойових дій на території інших держав.

Грамотами районної державної адміністрації та районної ради за особистий внесок у патріотичне виховання молоді, активну участь у роботі організації – Української Спілки Ветеранів Афганістану нагороджено Сергія Пріхна, Василя Недоборського, Сергія Стромця.

З нагоди пам’ятної дати воїнів-афганців Бобринеччини також нагородили Валерій Сніжко, Микола Капітоненко та голова районної  організації УСВА Микола Тосік.

Після завершення урочистої частини відбувся святковий концерт, який подарували присутнім місцеві аматори.

По закінченню концертної програми  присутні рушили ходою до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, де поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих побратимів.

Воїни-афганці також поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО біля Свято-Миколаївської церкви та вшанували хвилиною мовчання тих, хто вже в наш час віддав життя, захищаючи від ворогів свою Батьківщину.  Згодом, в Свято-Миколаївській церкві відбулася поминальна панахида по загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам АТО.

До уваги громадян

Офіс реформ