Сьогодні український народ відзначає День визволення України від фашистських загарбників.

Саме у цей день в 1944 році було покладено кінець поневоленню української землі нацистами, та їхнім злодіянням.
Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

За сучасними підрахунками, загальні людські втрати України у 1941 – 1945 роках становлять близько 9 мільйонів людей.

2,3 мільйона українців були вивезені для примусової праці до Німеччини. Цілком чи частково на території республіки було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, без даху над головою залишилися близько 10 мільйонів людей. Загалом в боях на території України загинули мільйони воїнів.

З нагоди відзначення в Україні Дня визволення України від фашистських загарбників, з метою вшанування пам’яті мільйонів полеглих, з працівниками районної ради та районної державної адміністрації було проведено нараду, на якій виступили заступник голови районної ради Наталія Сабліна, заступник голови районної державної адміністрації Людмила Сопільняк.

Наталія Сабліна відмітила, що в ім’я здобутої Перемоги ми маємо любити свою країну, свій народ, який вистраждав право бути щасливим.

Представники районної ради та районної державної адміністрації  вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за мир і спокій на українській землі покладанням квітів до Пам’ятника невідомому солдату.

 

Архів протоколів сесій районної ради 6 скликання

До уваги громадян

Офіс реформ