Вшануймо пам’ять жертв Голокосту

Шановні жителі району!

Щорічно 27 січня світова спільнота вшановує пам’ять жертв однієї із найжахливіших трагедій в історії людства – жертв Голокосту.

Голокост – це політика переслідування і масового знищення єврейського і циганського населення Європи, яка проводилася німецькими нацистами в період з 1933 по 1945 роки і в результаті якої загинуло до 6 мільйонів осіб.

Рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року було запроваджено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дату відзначення трагедії обрали не випадково, адже саме 27 січня 1945 року було визволено в’язнів найбільшого табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

Вшанування пам’яті жертв Голокосту покликано нагадати людству про найжахливіші сторінки його історії та унеможливити допущення злочинів проти людяності в майбутньому.

Український народ рішуче засуджує будь-які прояви нетерпимості за національною чи релігійною ознакою і приділяє значну увагу питанням толерантності та взаємоповаги.

У цей пам’ятний день висловлюємо співчуття рідним і близьким усіх загиблих від рук нацистів у роки Другої світової війни, які назавжди залишаться у серцях нащадків.

З повагою,

Голова районної ради

Олена Гадемська

Голова районної державної адміністрації

Олег Тертичний

До уваги громадян

Офіс реформ