26 березня заступник голови районної ради Наталія Сабліна прийняла участь у щотижневій онлайн-нараді, яку провів голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації анонсував початок масштабних дорожніх робіт. Зокрема, він нагадав, що на минулому тижні Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки.

Директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша поінформував про стан розвитку промисловості Кіровоградської області. Він зазначив, що в області функціонує понад 2 тисячі підприємств, де працює 38 612 осіб.

За словами фахівця, у промисловості існує проблема з кваліфікованими кадрами, а саме їх відтік за межі України. Причиною цього є низка заробітна плата. У грудні 2017 року середня заробітна плата у сфері промисловості становила 7 тисяч гривень. Низька зарплата є наслідком низької питомої ваги оплати праці відносно собівартості виробленої продукції. Відтак департамент інфраструктури і промисловості ОДА рекомендував підприємцям підвищити заробітні плати, для залучення спеціалістів робітничих й інженерних професій.

Рішення районної ради 7 скликання

Архів рішень районної ради 6 скликання

До уваги громадян

Офіс реформ