Ювілейний “Калиновий спів”: участь бобринчан, гідне представлення району

Вже чверть століття Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів” об’єднує не лише хорові аматорські колективи Кіровоградщини, а й усієї України.

Традиційно до активної участі долучаються райони області. Представляли минулими вихідними Бобринецький район й талановиті аматори сцени, артисти, самобутні колективи Бобринеччини.

Фестиваль завжди проходить за особливої атмосфери. Яскраві барви українського одягу, вишиванок, рушників, стрічок, народної етнічної та державницької символіки, - все це в поєднанні з добрими сталими звичаями фестивалю створює неймовірну картину.

Насичена програма фестивалю триває кілька днів. Від відкриття, пов’язування стрічок на калину, покладення квітів до пам’ятника Тарасу Шевченка, представлення колективів та делегацій від районів, програма продовжується виступами на сцені обласної філармонії.

Цього року Бобринеччину представляли: народний аматорський вокальний ансамбль “Росинка” та народна аматорська хорова капела районного Будинку культури, які разом із головою районної державної адміністрації Сергієм Шевченком відвідали ювілейний фестиваль-конкурс.

І вже стало традицією, що наші колективи та амотори сцени не повертаються без гідних нагород. Так, нагороджені Дипломом творча делегація Бобринецького району за вагомий внесок у збереження і популяризацію традицій народно-пісенної творчості Кіровоградщини та багаторічну участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів”.

Також, Дипломами за високий художній рівень виконавської майстерності на XXV Всеукраїнському фестивалі фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів” були нагороджені: народний аматорський вокальний ансамбль “Росинка” районного Будинку культури – керівник Наталія Пасніченко та народна аматорська хорова капела РБК – керівник Людмила Голик.

За активну участь, якісну підготовку та представлення Бобринецького району й дякували сьогодні керівники району начальнику відділу культури та туризму РДА та усім, хто взяв участь у фестивалі від нашої території.

Голова районної ради Олена Гадемська, голова РДА Сергій Шевченко передаючи Ларисі Гребень всі відзнаки, відмітили, що наша галузь культури, її працівники завжди з честю та гідністю представляють наш район. У своїй мистецькій, творчій роботі є самовідданими та наполегливими. Саме тому гідно відзначені й на ювілейному фестивалі “Калиновий спів”.

див.фото:

 

 

_________________________________

Останні новини

  • Вітаємо з Різдвом Христовим!
  • Працівників держустанов вітали з Новим роком
  • З Новим 2017 роком!
  • В пам’ять Юрія Олефіренка відкрито меморіальну дошку
  • Відбулася сесія районного парламенту дітей

До уваги громадян

Офіс реформ