Голова районної ради Олена Гадемська прийняла участь в онлайн-нараді, яка відбулася 24 квітня у малому залі райдержадміністрації. Нараду проводив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

У ході онлайн-засідання обговорювалися наслідки погіршення погодних умов, зокрема суттєве зниження температури повітря та опади у вигляді снігу, що спостерігалися кілька днів тому. Найбільше від негоди постраждали аграрії Кіровоградщини. Вражені поля озимого ріпаку. Мороз завдав шкоди і кісточковим, і пізнім культурам. Проте є ще сподівання на урожай, обстеження посівів озимої пшениці та озимого ячменю тривають, усі наслідки погіршення погоди буде з’ясовано з часом.


Сергій Кузьменко звернув увагу на необхідність відновлення ремонтних робіт на дорогах. Він дав доручення своєму заступнику Андрію Коломійцеву щоденно моніторити динаміку та стан справ із ремонтом доріг на Кіровоградщині.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко запросив голів районних рад на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 19 травня. На ній депутати заслухають питання щодо обласних програм, що стосуються і територій. Також будуть розглядатися кадрові питання, звіти голів обласної ради та облдержадміністрації, пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

Значну увагу голова облдержадміністрації приділив питанню цьогорічного проведення ЗНО. За словами начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимира Таборанського нинішнього року до участі в ЗНО на Кіровоградщині зареєструвалися 5712 тисяч осіб, серед яких 4500 - випускники 2017 року. Основна сесія всеукраїнського ЗНО проходитиме з 23 травня по 16 червня з 12 предметів.

Прийом заяв до вищих навчальних закладів триватиме з 12 по 26 липня поточного року. Заяви прийматимуться в електронній формі. Для цього абітурієнтам необхідно створити власний електронний кабінет в період з 29 червня по 25 липня.

1 серпня буде оприлюднено рейтингові списки вступників. Зарахування на бюджетну форму навчання відбуватиметься до 7 серпня, на комерційну форму – до 30 вересня. Цього року абітурієнти матимуть змогу подати 9 заяв на 4 спеціальності, з тим щоб вступити на місця держзамовлення.

Підсумовуючи розгляд даного питання голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до керівників територій з вимогою забезпечити на високому організаційному рівні підготовку та проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Наостанок, голова облдержадміністрації повідомив, що цього року на державному рівні відзначається 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років. Відповідний Указ підписано Президентом України. У рамках відзначення цих подій та з ініціативи місцевих громадських діячів у селі Розумівка Олександрівського району невдовзі буде відкрито пам’ятник військовому і громадському діячу, письменнику Юрію Горлісу-Горському.

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ