Протокол № 5 сесії районної ради сьомого скликання від 22.06.2016р.

У К Р А Ї Н А

БОБРИНЕЦЬКА РАЙОННА РАДА

П Р О Т О К О Л № 5

п’ятої позачергової сесії районної ради сьомого скликання

від 22 червня 2016 року                                                      м.Бобринець

Всього депутатів – 26

Присутніх на сесії – 17

Відсутніх з поважних причин – 9

Час проведення: 14.00

Місце проведення: мала зала адмінприміщення

Пленарне засідання п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання провела голова районної ради Гадемська Олена Антонівна.

На пленарному засіданні присутні: Соболевська Л.М. – жителька міста Бобринець.

Гадемська О.А., голова районної ради – про відзначення 22 червня 2016 року дня народження депутата Бобринецької районної ради сьомого скликання Косенка Сергія Опанасовича (вручення квітів).

Від імені депутатів районної ради, себе особисто, запрошених та присутніх побажала міцного здоров'я, прийняття мудрих рішень на благо жителів Бобринецького району.

На пленарному засіданні п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради присутні 17 депутатів:

1.Бергер Сергій Володимирович

2.Бобух Анатолій Григорович

3.Гадемська Олена Антонівна

4.Гура Валентина Григорівна

5.Корінський Віктор Васильович

6.Косенко Сергій Опанасович

7.Крутько Юрій Миколайович

8.Німенко Сергій Іванович

9.Олексієнко Людмила Йосипівна

10.Рибачук Надія Володимирівна

11.Різанов Микола Станіславович

12.Сабліна Наталія Анатоліївна

13.Савченко Зоя Дмитрівна

14.Секрет Зоя Федорівна

15. Скрипник Ірина Віталіївна

16. Цесарська Лариса Наумівна

17.Шевченко Сергій Анатолійович

У пленарному засіданні не брали участь з поважних причин:

1. Дерев’янко Марія Миколаївна

2.Ємельянов Олег Володимирович

3.Іванов Віктор Миколайович

4.Івашина Володимир Володимирович

5.Литвиненко Іван Миколайович

6.Рижков Олексій Миколайович

7.Романюк Віктор Арсенович

8. Цесарський Анатолій Юрійович

9.Штурко Геннадій Андрійович

Кворум необхідний для проведення пленарного засідання є.

Голова районної ради – оголосила п’яту позачергову сесію Бобринецької районної ради сьомого скликання відкритою.

(Звучить Державний Гімн України)

Гадемська О.А., голова районної ради – про реалізацію статті 36 Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання щодо з’ясування волевиявлення депутатів ради на пленарних засіданнях ради шляхом відкритого поіменного голосування та підрахунку голосів лічильною комісією, утвореною відповідно до Регламенту ради. Запросила лічильну комісію районної ради зайняти місце для підрахунку голосів депутатів районної ради у складі: Німенка Сергія Івановича, Гури Валентини Іванівни, Скрипник Ірини Віталіївни.

Романюк Віктор Арсенович та Цесарський Анатолій Юрійович – відсутні.

Гадемська О.А. – оголосила про початок роботи пленарного засідання. Довела до відома депутатів, що за пропозицією десяти депутатів від загального складу ради вирішено скликати позачергову сесію.

Наголосила, що на пленарному засіданні п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради запропоновано розглянути питання: “Про обрання тимчасової контрольної комісії” та “Різне”.

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування запропонований перелік питань включити до порядку денного пленарного засідання.

Результати голосування:

“За” – 17

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 17

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

відсутня

6.

Ємельянов Олег Володимирович

відсутній

7.

Іванов Віктор Миколайович

відсутній

8.

Івашина Володимир Володимирович

відсутній

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

відсутній

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

відсутній

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній

 

ВСЬОГО

17

Прийнято.

 

Вносить голова Бобринецької районної ради:

1.Про обрання тимчасової контрольної комісії.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

2. Різне.

 

Гадемська О.А., голова районної ради – запропонувала провести пленарне засідання з перервою через дві години роботи та надати час: для інформацій – до 15 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд різних питань – до 3 хвилин по кожному питанню; для довідок в кінці роботи сесії – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію щодо регламенту роботи пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 17

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 17

Прийнято.

СЛУХАЛИ 1:

Про обрання тимчасової контрольної комісії.

Інформує Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

Шановні депутати!

Відповідно до частини сьомої статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 15.2 статті 15 Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням другої сесії від 18 грудня 2015 року № 33, зі змінами внесеними рішенням третьої сесії районної ради від 26 лютого 2016 року № 66, до районної ради надійшло звернення від 10 депутатів районної ради про скликання позачергової сесії районної ради з розглядом питання створення тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради для здійснення контролю щодо ініціювання добровільного об’єднання Червонодолинської та Бобринецької міської територіальних громад.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 43, статті 48 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 59 Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання, постійною комісією Бобринецької районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою розглянуто та внесено на розгляд пленарного засідання п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання питання “Про обрання тимчасової контрольної комісії”. Постійною комісією рекомендовано обрати тимчасову контрольну комісію Бобринецької районної ради для здійснення контролю з питання щодо ініціювання добровільного об’єднання Червонодолинської та Бобринецької міської територіальних громад, громадського обговорення пропозицій щодо ініціювання добровільного об’єднання цих громад та створення Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади у складі не менше як по одному депутату від кожної депутатської фракції чи групи.

Завданням тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради є вивчення питання щодо ініціювання добровільного об’єднання Червонодолинської та Бобринецької міської територіальних громад, громадського обговорення пропозицій щодо ініціювання добровільного об’єднання цих громад та створення Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади.

Голові тимчасової контрольної комісії прозвітувати про виконану роботу перед сесією Бобринецької районної ради 22 липня 2016 року.

Гадемська О.А., голова районної ради – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – зачитала колективні звернення сільських голів Бобринецького району та жителів Бобринецького району (62 підписи) щодо стурбованості сільських голів територіальних громад та жителів міста станом справ, які склалися у результаті утворення Бобринецької об’єднаної територіальної громади. У своєму зверненні ініціативна група від сільських голів, вказуючи на занепокоєність розподілу коштів між районним бюджетом та бюджетом Бобринецької ОТГ, звертається до депутатів райради перевірити законність та правильність як створення Бобринецької ОТГ, так і вірність розподілу коштів. Для цього вважають за необхідне створити відповідну робочу групу із числа депутатів, запросивши до її складу й представників із обласного центру.

Група жителів, які направили для розгляду депутатів та відповідного реагування звернення також щодо звертаються за роз’ясненнями ряду питань, пов’язаних із створенням, діяльністю Бобринецької ОТГ.

16 червня у районній раді відбулося засідання президії районної ради, де було розглянуто питання: “Про розгляд колективного звернення сільських голів Бобринецького району”; “Про розгляд колективного звернення жителів Бобринецького району”.

Обговорюючи звернення, які надійшли до районної ради, заслухавши виступ голови Олексіївської сільської ради Івана Кравченка, який пояснив причини занепокоєнь у сільських громад та жителів, члени президії вирішили внести дане питання на чергову сесію райради.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бобринецького району – довела до відома депутатів про причини ініціювання звернення депутатів районної ради про скликання позачергової сесії районної ради. Прийняття рішення міською радою про створення міського центру соціального обслуговування та відмова у наданні субвенції до районного бюджету для фінансування територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бобринецького району ставить під загрозу обслуговування міських жителів уже сьогодні та вимагає скорочення штатних одиниць та окремих відділень.

Німенко С.І., депутат районної ради – поцікавився у директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бобринецького району Олексієнко Л.Й. про те, яку думку має обласне керівництво з цього приводу.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бобринецького району – відповіла, що обласне керівництво націлює вирішувати питання на місцевому рівні. Аналогічний міський центр створено в Малій Висці. Звернула увагу, що створення аналогічного міського центру займе певний проміжок часу, а що робити на сьогоднішній день з міськими пацієнтами, з працівниками, які їх обслуговують.

Бергер С.В., депутат районної ради – вніс пропозицію обрати тимчасову контрольну комісію Бобринецької районної ради для здійснення контролю з питання щодо ініціювання добровільного об’єднання Червонодолинської та Бобринецької міської територіальних громад, громадського обговорення пропозицій щодо ініціювання добровільного об’єднання цих громад та створення Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади у складі не менше як по одному депутату від кожної депутатської фракції чи групи.

Різанов М.С., депутат районної ради – підтримав пропозицію Бергера С.В. щодо обрання тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради і зауважив, що пунктом 2 частини 1 статті 43, статтею 48 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” визначено право створення та повноваження тимчасової контрольної комісії ради. Відмітив, що процедура утворення об’єднаної територіальної громади є законодавчо визначена та певним терміном зберігання відповідних документів.

Шевченко С.А., депутат районної ради, голова Бобринецької районної державної адміністрації – озвучив колективне звернення сільських голів Бобринецького району до Бобринецької районної державної адміністрації в частині доведення його до відома депутатів районної ради.

Німенко С.І., депутат районної ради – запропонував провести зустріч депутатів районної ради з депутатським корпусом міської ради та звернутися до Конституційного суду щодо надання роз'яснень з питання дотримання законодавчих норм функціонування об'єднаних територіальних громад.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – відмітила, що є депутатом декількох скликань і може порівнювати роботу депутатів тоді і сьогодні, але такої складної ситуації ще не було. Можливо це пов’язано з тодішнім керівництвом. Закликала займатися кожному своїми справами. Зауважила про неактуальність створення комісії і наголосила на важливість у вирішенні освітянських проблем. Запропонувала рекомендувати авторам звернення звернутися до правоохоронних органів.

Гадемська О.А., голова районної ради – відмітила важливість опікування освітньою галуззю, а депутати Олексієнко Л.Й. і Німенко С.І. також вболівають долею району в цілому.

Секрет З.Ф., депутат районної ради – висловила занепокоєння позицією Крутька Ю.М. як голови постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення. Зауважила, що нераціонально міській раді створювати міські заклади, а районні вимушено потрібно буде скорочувати чи закривати. А це все людські долі. Підтримала пропозицію щодо обрання тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради та пропозицію Німенка С.І. звернутися до Конституційного суду щодо надання роз'яснень з питання дотримання законодавчих норм функціонування об'єднаних територіальних громад.

ВИРІШИЛИ 1:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про обрання тимчасової контрольної комісії”.

Результати голосування:

“За” –  15

“Проти” – 00

“Утримались” – 01

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 16

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

відсутня

6.

Ємельянов Олег Володимирович

відсутній

7.

Іванов Віктор Миколайович

відсутній

8.

Івашина Володимир Володимирович

відсутній

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

Утримався

12.

Литвиненко Іван Миколайович

відсутній

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

Не голосувала

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

відсутній

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній

 

ВСЬОГО

16

 

Прийнято рішення № 91 (додається).

Гадемська О.А., голова Бобринецької районної ради – поставила на голосування пропозицію Цесарської Л.Н., депутата районної ради, рекомендувати авторам звернення звернутися до правоохоронних органів.

Результати голосування:

“За” – 01

“Проти” – 15

“Утримались” – 01

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 17

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ПРОТИ

2.

Бобух Анатолій Григорович

ПРОТИ

3.

Гадемська Олена Антонівна

ПРОТИ

4.

Гура Валентина Григорівна

ПРОТИ

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

відсутня

6.

Ємельянов Олег Володимирович

відсутній

7.

Іванов Віктор Миколайович

відсутній

8.

Івашина Володимир Володимирович

відсутній

9.

Корінський Віктор Васильович

ПРОТИ

10.

Косенко Сергій Опанасович

ПРОТИ

11.

Крутько Юрій Миколайович

Утримався

12.

Литвиненко Іван Миколайович

відсутній

13.

Німенко Сергій Іванович

ПРОТИ

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ПРОТИ

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ПРОТИ

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній

17.

Різанов Микола Станіславович

ПРОТИ

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ПРОТИ

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ПРОТИ

21.

Секрет Зоя Федорівна

ПРОТИ

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ПРОТИ

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

відсутній

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ПРОТИ

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній

 

ВСЬОГО

17

Не прийнято.

Гадемська О.А., голова Бобринецької районної ради – наголосила, що відповідно до статті 48 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 59 Регламенту Бобринецької районної ради тимчасові контрольні комісії ради обираються із числа її депутатів для здійснення контролю щодо конкретно визначених радою питань в межах повноважень місцевого самоврядування.

У складі тимчасової контрольної комісії ради може бути представлено не менше як по одному депутату від кожної депутатської фракції чи групи і запропонувала вносити пропозиції щодо персонального складу контрольної комісії.

Депутати районної ради внесли наступні кандидатури: Бергер С.В., Олексієнко Л.Й., Рибачук Н.В., Крутько Ю.М., Скрипник І.В., Секрет З.Ф., Різанов М.С.

Гадемська О.А., голова Бобринецької районної ради – запропонувала депутатам обрати голову тимчасової контрольної комісії із запропонованого персонального складу.

ВИСТУПИЛИ:

Рибачук Н.В., Олексієнко Л.Й. – запропонували обрати головою тимчасової контрольної комісії Бергера С.В.

Бергер С.В. – запропонував обрати заступником голови тимчасової контрольної комісії Олексієнко Л.Й. та секретарем тимчасової контрольної комісії Рибачук Н.В.

Гадемська О.А., голова районної ради – запропонувала вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

Гадемська О.А., голова Бобринецької районної ради – поставила на голосування пропозицію про обрання тимчасової контрольної комісії у складі:

Голова тимчасової контрольної комісії:

БЕРГЕР Сергій Володимирович

Заступник голови тимчасової контрольної комісії:

ОЛЕКСІЄНКО Людмила Йосипівна

Секретар тимчасової контрольної комісії:

РИБАЧУК Надія Володимирівна

Члени тимчасової контрольної комісії:

КРУТЬКО Юрій Миколайович

РІЗАНОВ Микола Станіславович

СЕКРЕТ Зоя Федорівна

СКРИПНИК Ірина Віталіївн

Результати голосування:

“За” – 14

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 03

Всього проголосувало: 14

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

Не голосував

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

відсутня

6.

Ємельянов Олег Володимирович

відсутній

7.

Іванов Віктор Миколайович

відсутній

8.

Івашина Володимир Володимирович

відсутній

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

відсутній

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

Не голосувала

15.

Рибачук Надія Володимирівна

Не голосувала

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

відсутній

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній

 

ВСЬОГО

14

Прийнято.

СЛУХАЛИ:

Різне.

Гадемська О.А., голова районної ради – зачитала лист від голови Бобринецької районної виборчої комісії Бойко Г.О. до районної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Різанов М.С., депутат районної ради – наголосив, що адміністративна реформа і децентралізація влади це різні речі. Відмітив про необхідність проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – відмітила, що наявність таких законів “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, “Про співробітництво територіальних громад” дає можливість територіальним громадам об’єднуватися для вирішення актуальних питань з покращення життєдіяльності громади.

Шевченко С.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації – зазначив, що районною державною адміністрацією надано повні розрахунки співфінансування районних закладів соціальної сфери.

Гадемська О.А., голова районної ради – довела до відома депутатам районної ради позицію міської ради щодо співфінаснування соціальної сфери району.

Косенко С.О., депутат районної ради – зазначив, що від прийняття виважених рішень залежить стабільність соціальної ситуації в районі.

Шевченко С.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації – зазначив, що районна державна адміністрація робить всі зусилля для врегулювання ситуації.

Німенко С.І., депутат районної ради – запевнив, що депутатський корпус районної ради буде прикладати всі зусилля для збереження району і запропонував запросити депутатів міської ради на засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – запевнила, що завжди буде відстоювати інтереси освітян району.

Бергер С.В., депутат районної ради – висловив думку, що єдиним правильним рішення вирішення питання життєдіяльності районних соціальних закладів це запропонувати міській раді виділити субвенцію на їх утримання.

Гадемська О.А., голова районної ради – озвучила пропозицію щодо проведення відкритого засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення з депутатами міської ради, визначивши дату проведення відкритого засідання з міським головою.

Гадемська О.А., голова районної ради – оголосила про закриття пленарного засідання п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання.

(Звучить Державний Гімн України)

Голова районної ради                                                       О.ГАДЕМСЬКА

 

Архів протоколів сесій районної ради 6 скликання

Останні новини

  • Підготовка до роковин Чорнобильської катастрофи.
  • Оголошено конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування"
  • Привітання зі святом Великодня!
  • Навчання з питань децентралізації
  • Нарада з депутатами міської ради, головами сільських рад району

До уваги громадян

Офіс реформ