Протокол №3 сесії районної ради сьомого скликання від 26.02.2016р.

П Р О Т О К О Л № 3

третьої сесії районної ради

сьомого скликання

від 26 лютого 2016 року                                                      м.Бобринець

 

 

Всього депутатів – 26

Присутніх на сесії – 23

Відсутніх з поважних причин –  3

Час проведення: 10.00

Місце проведення: зала адмінприміщення

Пленарне засідання третьої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання провела голова районної ради Гадемська Олена Антонівна.

На пленарному засіданні присутні: голова Бобринецької районної державної адміністрації; заступники голови Бобринецької районної державної адміністрації; начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації; начальник Бобринецького відділу Новоукраїнської місцевої прокуратури; начальник Бобринецького відділу поліції Головного управління Національної Поліції; голова Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади, сільські голови; керівники районних установ; головний редактор РВО “Новий день”; представники обласного та районного парламенту дітей.

 

Гадемська О.А. – про вручення депутатських посвідчень та значків депутатам Бобринецької районної ради сьомого скликання, які були відсутні 25 грудня 2015 року (Іванов Віктор Миколайович, Івашина Володимир Володимирович та Скрипник Ірина Віталіївна).

Гадемська О.А. – про відзначення Указом Президента України за військові досягнення нашого земляка – Пинзаря Марчела Сергійовича. Для вручення медалі “Захисник Вітчизни” військовослужбовцю, учаснику АТО запрошено Капітоненка Миколу Петровича – військового комісара Бобринецького районного військового комісаріату та Шевченка Сергія Анатолійовича – голову Бобринецької районної державної адміністрації.

(вручення)

Гадемська О.А. – про звернення від педагогічного та учнівського колективів Костомарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з проханням, користуючись нашим зібранням, висловити від їх імені подяку депутату районної ради від Аграрної партії України Литвиненку Івану Миколайовичу за придбаний комплект учнівських парт та стільців у кабінет української мови та літератури та радіосистеми для учасників художньої самодіяльності школи.

Педагогічний та учнівський колектив побажав, щоб хліборобська нива колосилася, а добрі справи на благо підростаючого покоління поверталися зі сторицею.

Гадемська О.А. – про кадрові зміни, які відбулися в міжсесійний період:

призначення Матягіної Катерини Володимирівни начальником управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації.

Від імені депутатів районної ради, запрошених та присутніх побажала міцного здоров'я, натхнення та плідної праці на користь району.

На пленарному засіданні третьої сесії Бобринецької районної ради присутні 23 депутати:

1.Бергер Сергій Володимирович

2.Бобух Анатолій Григорович

3.Гадемська Олена Антонівна

4.Гура Валентина Григорівна

5.Дерев’янко Марія Миколаївна

6.Ємельянов Олег Володимирович

7.Іванов Віктор Миколайович

8.Івашина Володимир Володимирович

9.Корінський Віктор Васильович

10.Косенко Сергій Опанасович

11.Крутько Юрій Миколайович

12.Литвиненко Іван Миколайович

13.Німенко Сергій Іванович

14.Олексієнко Людмила Йосипівна

15.Рибачук Надія Володимирівна

16.Різанов Микола Станіславович

17.Сабліна Наталія Анатоліївна

18.Савченко Зоя Дмитрівна

19.Секрет Зоя Федорівна

20. Скрипник Ірина Віталіївна

21. Цесарська Лариса Наумівна

22. Цесарський Анатолій Юрійович

23.Шевченко Сергій Анатолійович

 

У пленарному засіданні не брали участь з поважних причин:

1.Рижков Олексій Миколайович

2.Романюк Віктор Арсенович

3.Штурко Геннадій Андрійович

 

Кворум необхідний для проведення пленарного засідання є.

Голова районної ради – оголосила третю сесію Бобринецької районної ради сьомого скликання відкритою.

(Звучить Державний Гімн України)

Гадемська О.А. – про внесення змін від 26 листопада 2015 року до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” в частині прийняття рішень ради відкритим поіменним голосуванням. Зміни набрали чинності з 26 січня 2016 року.

Так, відповідно до частини 3 статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктами 1, 29 і 31 статті 43 та статтями 55, 56 цього Закону, в яких рішення приймаються таємним голосуванням. Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”. На офіційному веб-сайті ради розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань. Результати поіменного голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради.

Гадемська О.А. – довела до відома депутатів районної ради, що відповідно до статті 27 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” до районної ради надійшло повідомлення від Бобринецької районної організації Аграрної партії України про створення депутатської фракції Політичної партії “Аграрна партія України”, де головою фракції обрано Крутька Юрія Миколайовича. Кількість членів фракції – 7 осіб.

Гадемська О.А. – оголосила про початок роботи пленарного засідання. Довела до відома депутатів, що всі питання, які внесено до порядку денного пленарного засідання, були попередньо розглянуті, опрацьовані і стилістично відредаговані без змін смислового навантаження на засіданнях постійних комісій та виконавчим апаратом районної ради за згодою розробників відповідних проектів рішень. Внесені зміни та доповнення до проектів рішень районної ради відображено у порівняльних таблицях, які є додатками до проектів рішень.

Наголосила, що на пленарному засіданні третьої сесії Бобринецької районної ради запропоновано розглянути питання, перелік яких розданий депутатам.

Вносить голова Бобринецької районної державної адміністрації:

1. Про звіт про виконання районного бюджету за січень-грудень 2015 року.

Інформація Нестеренко Л.М. – начальника фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

2.Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2015 року №505 “Про районний бюджет на 2015 рік”.

Інформація Нестеренко Л.М. – начальника фінансового управління Бобринецької  районної державної адміністрації.

3.Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року      №47 “Про районний бюджет на 2016 рік”.

Інформація Нестеренко Л.М. – начальника фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

4.Про затвердження програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки.

Інформація Кузьмічової М.С. – начальника управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури Бобринецької районної державної адміністрації.

5.Про затвердження районної програми цивільного захисту Бобринецького району на 2016-2020 роки.

Інформація Кузьмічової М.С. – начальника управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури Бобринецької районної державної адміністрації.

6. Про стан виконання районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки.

Інформація Матягіної К.В. – начальника управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації.

7. Про затвердження районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки.

Інформація Матягіної К.В. – начальника управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації.

8.Про стан виконання комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки” за 2015 рік та затвердження районної комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини на 2016-2020 роки”.

Інформація Різуна О.Л. – начальника відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації.

9. Про стан виконання районної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року.

Інформація Неклеси Л.А. – начальника служби у справах дітей Бобринецької районної державної адміністрації.

10.Про хід виконання районної програми по реалізації в районі Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року у 2015 році.

Інформація Неклеси Л.А. – начальника служби у справах дітей Бобринецької районної державної адміністрації.

11. Про стан виконання районної програми “Ліси України” за 2007-2015 роки.

Інформація Богданова Д.Л. – лісничого Бобринецького лісництва Державного підприємства “Долинське лісове господарство”.

12.Про стан виконання районної програми “Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року”.

Інформація Семенюк Л.В. – головного лікаря Бобринецької центральної районної лікарні.

13.Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Інформація Семенюк Л.В. – головного лікаря Бобринецької центральної районної лікарні.

14.Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області”.

Інформація Семенюк Л.В. – головного лікаря Бобринецької центральної районної лікарні.

15.Про погодження передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Інформація Семенюк Л.В. – головного лікаря Бобринецької центральної районної лікарні.

16. Про погодження відділу освіти районної державної адміністрації списання основних засобів спільної власності територіальних громад сіл та міста району (котел КГБ-50).

Інформація Різуна О.Л. – начальника відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації.

17.Про звіт про фінансово-господарську діяльність комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” за 2015 рік.

Інформація Миргородської Н.В. – завідувача комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району”.

18.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок.

Інформація Гончарука О.В. – начальника відділу Держгеокадастру у Бобринецькому районі.

Вносить голова Бобринецької районної ради:

19.Про внесення змін до Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

20.Про внесення змін до рішення Бобринецької районної ради від 18 грудня 2015 року № 36 “Про президію Бобринецької районної ради”.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

21.Про затвердження розпорядження голови Бобринецької районної ради від 12 січня 2016 року № 3-гр “Про зняття з контролю рішень районної ради”.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

22.Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

23.Про типове Положення про Порядок преміювання працівників комунальних підприємств.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

24.Про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

25 Про внесення змін до Статуту МКП “Дім Бобринець”.

Інформація Гречаного В.М. – директора МКП “Дім Бобринець”

26. Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності МКП “Дім Бобринець” за 2015 рік.

Інформація Гречаного В.М. – директора МКП “Дім Бобринець”

27. Про внесення змін до Статуту КП “Інженерний центр”.

Інформація Андалюкевича О.В. – директора КП “Інженерний центр”

28. Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності КП “Інженерний центр” за 2015 рік.

Інформація Андалюкевича О.В. – директора КП “Інженерний центр”.

29.Про звіт про фінансово-господарську діяльність Бобринецького редакційно-видавничого об’єднання “Новий день” за 2015 рік.

Інформація Леуса І.С. – головного редактора Бобринецького РВО “Новий день”.

30.Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакційно-видавничого об’єднання “Новий день”, співзасновником яких є районна рада.

Інформація Сабліної Н.А. – заступника голови Бобринецької районної ради.

31. Різне.

 

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А.поставила на голосування запропонований перелік питань включити до порядку денного пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято.

Гадемська О.А. – запропонувала надати час: для інформацій – до 15 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд різних питань – до 3 хвилин по кожному питанню; для довідок в кінці роботи сесії – до 3 хвилин та провести пленарне засідання з перервою через дві години роботи.

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А.поставила на голосування пропозицію щодо регламенту роботи пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято.

 

Гадемська О.А. – наголосила, що відповідно до статті 36 Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання для прийняття рішень, з’ясування волевиявлення депутатів ради на пленарних засіданнях ради проводиться відкрите поіменне голосування та запросила для підрахунку голосів членів лічильної комісії, утворену рішенням першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 11 листопада 2015 року № 4, зайняти місця для підрахунку голосів депутатів районної ради у складі: Німенка Сергія Івановича – голови лічильної комісії; Гури Валентини Іванівни – секретаря комісії; Скрипник Ірини Віталіївни – члена комісії; Цесарського Анатолія Юрійовича – члена комісії

СЛУХАЛИ 1:

Про звіт про виконання районного бюджету за січень-грудень 2015 року.

Слово для інформації надано Нестеренко Людмилі Миколаївні – начальнику фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

Нестеренко Л.М.

Шановні депутати !

Процедура затвердження звітів про виконання районного бюджету передбачена статтею 80 Бюджетного кодексу України.

З метою затвердження звіту про виконання районного бюджету за січень-грудень 2015 року фінансове управління райдержадміністрації підготувало звіт про виконання районного бюджету за січень-грудень 2015 року

 

ДОХОДИ

До районного бюджету за січень-грудень 2015 року надійшло доходів у сумі 139 349,3 тис.грн., що становить 101,8 % до затвердженого річного плану із урахуванням змін.

Надходження до загального фонду склали 136 167,3 тис.грн. (101,8 % до річного плану), до спеціального фонду – 3 182,0 тис.грн. (102,4 % до річного плану).

У структурі надходжень до загального фонду:

- податкові та неподаткові надходження склали – 17 547,8 тис.грн.(12,9%);

- дотація з державного бюджету – 5 938,3 тис.грн. (4,4 %);

- субвенція з державного бюджету – 110 858,5 тис.грн. (81,4 %);

- інші субвенції – 1 822,7 тис.грн. (1,3 %).

Виконання доходної частини районного бюджету за січень-грудень 2015 року характеризується такими даними:

 

(тис.грн.)

 

 

 

ДОХОДИ

Затверджено

на рік

Затверджено на рік з урахуванням

внесених змін (уточнений план)

Виконано

за січень-грудень 2015 року

% виконання річного плану з урахуванням внесених змін

Загальний фонд (без субвенцій з державного бюджету)

18816,3

22792,7

25308,8

111,0

у тому числі:

 

 

 

 

Податкові та неподаткові надходження

15027,7

15027,7

17547,8

 

116,8

з них:

 

 

 

 

Податок на доходи фізичних осіб

 

15009,7

14956,7

17416,6

116,4

Дотації з державного бюджету –всього

3788,6

5938,3

5938,3

100,0

 

Базова дотація

 

3788,6

 

3788,6

 

3788,6

 

100,0

Стабілізаційна дотація

0

2149,7

2149,7

100,0

Субвенції з Державного бюджету - всього

87696,5

110988,1

110858,5

99,9

на соціальні програми (допомоги, пільги, субсидії)

 

40598,2

 

58512,2

 

58479,1

 

99,9

на виплату державної соціальної допомоги на  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг в дитячих будинках сімейного типу за принципом «гроші ходять за дитиною»

 

 

1124,0

 

 

1147,4

 

 

1130,7

 

 

98,5

освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам

30313,5

32804,6

32804,6

100,0

медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам

15660,8

17766,6

17766,6

100,0

на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів

0

 

757,3

 

677,5

 

89,5

Інші субвенції

0

1829,7

1822,7

99,6

РАЗОМ загальний фонд

106512,8

133783,8

136167,3

101,8

Спеціальний фонд (без урахування  субвенцій з державного бюджету)

455,2

3107,2

3182,0

 

102,4

Власні надходження бюджетних установ

455,2

2533,6

2608,4

103,0

Інші субвенції

0

573,6

573,6

100,0

 

РАЗОМ спеціальний фонд

455,2

3107,2

3182,0

 

102,4

Усього доходи І (без субвенцій  з державного та місцевих бюджетів)

19271,5

25899,9

28490,8

 

110,0

Усього доходи ІІ (із субвенціями  з державного та місцевого бюджетів)

106968,0

136891,0

139349,3

101,8

 

Податкових та неподаткових надходжень до загального фонду районного бюджету надійшло за січень-грудень 2015 року в сумі 17454,0 тис.грн., що склало 116,4% до плану на рік з урахуванням змін.

Податку на доходи фізичних осіб отримано 17416,6 тис.грн., що склало 116,4 % до плану на рік з урахуванням змін.

Базова дотація надійшла в обсязі 3788,6 тис.грн., що складає 100,0 % до річного плану, стабілізаційної дотації надійшло 2149,7 тис.грн.(100,0%).

Субвенції з державного бюджету надійшло в розмірі 110858,5 тис.грн., або 99,9 % до плану на рік.

Доходи спеціального фонду (без урахування субвенцій) за січень-грудень 2015 року склали 2608,4 тис.грн., що становить 103,0 % до річного плану з урахуванням змін. У структурі власних доходів спеціального  фонду власні надходження бюджетних установ склали 100 % від загального обсягу надходжень за 2015 рік.

 

ВИДАТКИ

З районного бюджету за січень-грудень 2015 рік проведено видатків на загальну суму 138116 тис.грн., або 99,3 відсотка до річного плану у тому числі:

- по загальному фонду бюджету – 133,7 тис.грн. 99,5 відсотка);

- по спеціальному фонду бюджету – 4371,2 тис. грн. (93,1 відсотка).

Виконання видаткової частини районного бюджету за січень-грудень 2015 року за основними функціями характеризується такими даними:

 

(тис.грн.)

Видатки

Затверджено

на 2015 рік

Затверджено на 2015 рік з урахуванням

внесених змін

Виконано

за

січень-грудень

2015 рік

% виконання

Загальний фонд (без субвенцій з державного та з урахуванням кредитування)

12623,5

17064,9

16512,3

96,8

в тому числі:

 

 

 

 

Державне управління

596,9

640,4

640,3

 

100,0

Освіта

4701,1

6833,6

6591,3

96,5

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

1478,6

1469,5

99,4

Охорона здоров`я

389,3

1380,8

1343,0

97,3

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

 

132,8

123,1

92,7

Соціальний  захист та соціальне забезпечення

2909,2

3244,2

3182,5

98,1

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

 

86,3

76,2

88,3

Культура і мистецтво

2666,8

3044,6

3043,2

99,9

Засоби масової  інформації

119,0

119,0

111,5

93,7

 

Фізична культура і спорт

892,3

1081,4

1079,8

99,8

в тому числі за рахунок субвенцій з бюджетів місцевого самоврядування

 

24,0

24,0

100

Інші послуги, пов’язані з економічною діяльністю

85,0

317,5

317,4

100

Запобігання та ліквідація надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха

59,9

89,9

89,8

99,8

Видатки, не віднесені до основних груп

204,0

313,5

113,5

36,2

у тому числі:

 

 

 

 

резервний фонд

200,0

200,0

0

0

Інші видатки

4,0

113,5

113,5

100,0

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

 

108,0

108,0

100,0

Субвенція з районного бюджету  міському та сільським бюджетам на утримання соціально-культурної сфери органів місцевого самоврядування (дошкільних навчальних закладів, палаців та будинків культури, бібліотек)

6174,1

6491,5

6491,5

100,0

Видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету

87647,1

110491,9

110741,0

99,9

у тому числі:

 

 

 

 

на соціальні програми (допомоги, пільги, субсидії)

40548,8

58462,6

58431,5

99,9

на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”

 

1124,0

 

1147,4

 

1130,7

 

98,5

на загальноосвітні школи за рахунок освітньої субвенції

30313,5

 

32758

32758

100,0

на заклади охорони здоров`я за рахунок медичної субвенції

15660,8

17766,6

17743,3

99,9

на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів

0

757,3

677,5

89,5

РАЗОМ загальний фонд (з урахуванням кредитування)

106444,7

134448,3

133744,8

99,5

Спеціальний фонд (без субвенцій з державного бюджету)

473,9

4597,6

4323,6

94,0

Освіта

69,3

2719,3

2527,9

93,0

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

 

369,8

369,8

100

Охорона здоров’я

53,6

1147,7

1134,9

98,9

в тому числі за рахунок субвенцій  з бюджетів місцевого самоврядування

 

24,3

24,3

100

Соціальний  захист та соціальне забезпечення

286,7

284,2

274,0

96,4

Культура і мистецтво

64,3

86,9

84,8

97,6

Фізична культура і спорт

0,0

16,2

16,2

100,0

Будівництво

0,0

303,4

245,9

81,1

в тому числі за рахунок субвенцій з бюджетів місцевого самоврядування

 

179,5

178,7

99,6

Інші видатки

0

39,9

39,9

100,0

Видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету

49,4

96,0

47,6

49,6

у тому числі:

на соціальні програми (допомоги, пільги, субсидії)

49,4

49,4

47,6

96,4

на загальноосвітні  школи за рахунок освітньої субвенції

0

46,6

0

0

РАЗОМ спеціальний фонд

523,3

4693,6

4371,2

93,1

Усього видатки  І  (без субвенцій з державного бюджету)

19271,5

28154,0

27327,4

97,1

Усього видатки  ІІ  (із субвенціями з державного бюджету)

106968,0

139141,9

138116

99,3

Виконання видаткової частини загального фонду районного бюджету за січень-грудень 2015 року за основними економічними статтями характеризується такими даними:

 

(тис.грн)

Видатки

Затверджено з урахуванням внесених змін (уточнений план)

Виконано за січень-грудень 2015 року (касові видатки)

 

Сума, тис.грн.

% у загальних видатках

Сума, тис.грн.

% у загальних видатках

Соціальні виплати – усього

54559,4

80,7

54407,0

81,1

з них:

 

 

 

 

заробітна плата з  нарахуваннями

54559,4

80,7

54407,0

81,1

Медикаменти

 

453,4

0,7

453,4

0,7

Харчування

1031,7

1,5

1029,0

1,5

Енергоносії та комунальні  послуги

 

7460,9

11,0

7443,1

11,1

Разом першочергові  видатки

63505,3

94,0

63332,5

94,4

Інші видатки

 

4084,2

6,0

3774,3

5,6

Разом видатки та кредитування

67589,5

100,0

67106,8

100,0

Видатки на державні програми соціального захисту населення

59610,0

 

59469,0

 

Видатки на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів

757,3

 

677,5

 

Субвенція з районного бюджету міському та сільським бюджетам на утримання соціально-культурної сфери органів місцевого самоврядування (дошкільних навчальних закладів, палаців та будинків культури, бібліотек)

6491,5

 

6491,5

 

Усього видатки

134448,3

 

133744,8

 

 

За січень-грудень 2015 року при виконанні першочергових видатків загального фонду (заробітна плата, енергоносії, продукти харчування, медикаменти) спрямовано 94,4 відсотки від обсягу видатків без урахування дотацій нижчестоящим бюджетам. Станом на 01 січня 2016 року прострочена кредиторська заборгованість із зазначених виплат відсутня.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 1:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про звіт про виконання районного бюджету за січень-грудень 2015 року”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 48 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 2:

Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2015 року №505 “Про районний бюджет на 2015 рік”.

Слово для інформації надано Нестеренко Людмилі Миколаївні – начальнику фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

Нестеренко Л.М.

 

Шановні депутати !

На підставі статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 78 Бюджетного Кодексу України пропонується розглянути проект рішення районної ради “Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2015 року №505 “Про районний бюджет на 2015 рік”.

Метою розгляду даного рішення є затвердження розпорядження голови районної державної адміністрації:

від 25 грудня 2015 року № 361-р “Про внесення змін до розпису районного бюджету на 2015 рік”;

від 28 грудня 2015 року № 365-р “Про внесення змін до розпису районного бюджету на 2015 рік”.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 2:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2015 року №505 “Про районний бюджет на 2015 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 49 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 3:

Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року      №47 “Про районний бюджет на 2016 рік”.

Слово для інформації надано Нестеренко Людмилі Миколаївні – начальнику фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

Нестеренко Л.М.

 

Шановні депутати !

На підставі статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 78 Бюджетного Кодексу України пропонується розглянути проект рішення районної ради “Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №47 “Про районний бюджет на 2016 рік”.

Метою розгляду даного рішення є затвердження розпорядження голови районної державної адміністрації від 12 січня 2016 року №7-р “Про внесення змін до розпису районного бюджету на 2016 рік” та збільшення дохідної і видаткової частини районного бюджету.

Запропонованим проектом рішення пропонується збільшити доходну частину районного бюджету на 32 130 966 грн., а саме за рахунок:

-                     збільшення обсягу субвенції з Державного бюджету районному бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу в сумі 163 400 грн.;

-                     збільшення субвенції з Державного бюджету районному бюджету для надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу – 169 800 грн.;

-                     збільшення субвенції з Державного бюджету районному бюджету надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 20 646 600 грн.;

-                     зменшення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів – на 140 000 грн.;

-                     збільшення освітньої субвенції на 485 100 грн.;

-                     збільшення медичної субвенції на 10 323 400 грн.;

-                     збільшення обсягів субвенції з бюджетів місцевого самоврядування  на виконання заходів районних програм на 230566 грн.

За рахунок збільшення обсягів міжбюджетних трансфертів та залучення вільного залишку коштів, який склався станом на 01.01.2016 року в розмірі 1 896 399,70 грн. збільшуються видатки районного бюджету на 34 027 365,70 грн., в тому числі:

- районній раді – 15 723 грн;

- відділу освіти – 917 633,56 грн.;

- районній лікарні – 12 354 399 грн.;

- центру  первинної  медико-санітарної допомоги зменшено видатки на 1 305 353,75 грн.;

- соціальній службі молоді – 27 738,89 грн.;

- територіальному центру – 42 000 грн.;

- ветеранській раді – 1600 грн.;

- МКП “Дім Бобринець” - 300 000 грн.;

- створення резерву ПММ – 75 643,60 грн.;

- на придбання інсулінів – 544 000 грн.;

- управлінню праці та соціального захисту населення – 21043900 грн.;

- збільшуються видатки на утримання КП “Трудовий архів” в розмірі 8 000 грн.

- відділу культури та туризму – 37 725,00 грн.;

- зменшено розмір резервного фонду на 35 643,60 грн. відповідно до розпорядження голови Бобринецької районної державної адміністрації від        25 січня 2016 року № 24-р.

Зміни внесено відповідно до звернень головних розпорядників коштів районного бюджету

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 3:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №47 “Про районний бюджет на 2016 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 50 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 4:

Про затвердження програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки.

Слово для інформації надано Кузьмічовій Марині Сергіївні – начальнику управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури Бобринецької районної державної адміністрації.

Кузьмічова М.С.

 

Шановні депутати та запрошені!

Районна державна адміністрація пропонує на засіданні чергової сесії районної ради розглянути питання про проект програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки.

До повноважень районної державної адміністрації – віднесено здійснення державного контролю за додержанням правил торгівлі, законодавства про захист прав споживачів, санітарних та ветеринарних правил.

Для забезпечення виконання цих повноважень, а також з метою впорядкування діяльності ринку та приведення його у відповідність до вимог законодавчих і нормативних актів України в частині створення належних умов для покупців, забезпечення захисту їх прав щодо безпеки і якості продукції та товарів, які реалізуються на ринку, дотримання правил протипожежної безпеки, ветеринарно-санітарних норм і правил доцільною є розробка програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки.

Програма спрямована на виконання пріоритетних завдань і вирішення питань реалізації державної політики щодо вдосконалення діяльності роздрібного ринку (далі – ринок), основними функціональними обов’язками якого є:

- забезпечення належних умов для здійснення процесу купівлі-продажу товарів народного споживання і надання різноманітних послуг споживачам, виробникам та продавцям;

- забезпечення оптимального руху товарно-грошових та інформаційних потоків між товаровиробниками і споживачами в загальній інфраструктурі внутрішньої торгівлі.

Основною метою Програми є:

  • вдосконалення сучасного стану функціонування ринку;
  • розв’язання проблем, пов'язаних із функціонуванням ринку, які заважають ринковим об'єктам розвиватися, поліпшувати умови для суб'єктів, що здійснюють торгівлю на ринку та споживачів, які скуповують на ринку товари;
  • удосконалення відносин між суб’єктами підприємницької діяльності, виробниками та споживачами;
  • підвищення економічної та соціальної ефективності ринку;
  • формування основних пріоритетних напрямів розвитку ринку, які забезпечать вирішення існуючих на ринку проблем та створять умови для перетворення ринку у сучасні торговельні комплекси.

Станом на 01 січня 2016 року у Бобринецькому районі функціонує                 1 ринок (колективне підприємство “Ринок” Бобринецького районного споживчого товариства) загальною площею 12298 м2. На території ринку розміщено 28 павільйонів, 20 кіосків, 66 контейнерів, 2 павільйони                      (по 40 торговельних місць для реалізації молочної та м’ясної продукції),                 236 торговельних місць, де реалізується овочі, продукція переробної промисловості та лишки сільськогосподарської продукції.

Середня заповнюваність площадок торгуючими складає 70,0%.

Позитивними тенденціями є те, що торгівля на ринку є відчутним чинником формування конкурентного середовища на внутрішньому споживчому ринку. На сьогодні роздрібні ціни на продовольчі товари дещо нижчі від роздрібних цін у стаціонарній роздрібній мережі. Зміцнюється матеріально-технічна база ринку в результаті введення в дію критих павільйонів, відкриття нових магазинів, що сприяє поліпшенню умов праці продавців, підвищенню рівня торговельного обслуговування населення.

Разом з тим, на ринку є деякі проблем, а саме:

- роботи з благоустрою ринку проводяться на недостатньо належному рівні;

- мають місце проблеми незадовільного матеріально-технічного стану ринку, зокрема недостатнє забезпечення холодильним, ваговимірювальним та іншим торгово-технологічним обладнанням;

- стан протипожежного захисту ринку потребує поліпшення;

- вдосконалення нормативно-правової бази в частині регулювання взаємовідносин ринку з місцевими органами виконавчої влади, суб’єктами підприємницької діяльності, товаровиробниками, споживачами.

Заходи щодо виконання основних завдань програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки:

  1. Проведення перевірок ринку щодо встановлення фактів здійснення роздрібної торгівлі громадянами без державної реєстрації;
  2. Забезпечення додаткового протипожежного водопостачання та укомплектування первинними засобами пожежогасіння всіх торговельних точок розташованих на території ринку;
  3. Заборона використання не сертифікованих приладів для опалення приміщень;
  4. Проходження функціонального навчання з пожежної безпеки всіма фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність на території ринку та проведення відповідних інструктажів з правил пожежної безпеки;
  5. Збереження протипожежних розривів (проїздів) для проїзду пожежних автомобілів;
  6. Дотримання товарного сусідства під час продажу продуктів харчування, упорядкування торгівлі, недопущення розміщення товарів за межами пунктів продажу (стихійної торгівлі);
  7. Ремонт твердого покриття території ринку;
  8. Забезпечення м’ясного павільйону опаленням;
  9. Встановлення холодильного обладнання у м’ясному павільйоні для зберігання непроданих м’ясопродуктів;
  10. Забезпечення молочного павільйону опаленням та вентиляцією;
  11. Першочергове проходження молочної продукції в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи перед реалізацією;
  12. Продовження облаштування нових павільйонів закритого типу для продажу продуктів та переведення в них вже існуючих підприємців;
  13. Приведення у відповідність з вимогами ветеринарно-санітарних правил робочі місця по торгівлі свіжою рибою, овочами, фруктами;
  14. Встановлення радіовузла або гучномовця з метою проведення санітарно-освітньої роботи, реклами товарів, інформування населення та продавців про правила торгівлі на ринку;
  15. Дотримання обов’язкового укладання договорів про надання торговельних місць в користування з суб’єктами господарювання, яким ці місця надаються на термін більше одного місяця;
  16. Оновлення паспорту ринку;
  17. Розроблення та затвердження правил торгівлі на ринку.

Фінансове забезпечення виконання Програми проводити шляхом залучення коштів ринку, інвесторів, суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю на ринку.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 4:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про затвердження програми розвитку ринку Бобринецького району на 2016-2020 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 51 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 5:

Про затвердження районної програми цивільного захисту Бобринецького району на 2016-2020 роки.

Слово для інформації надано Кузьмічовій Марині Сергіївні – начальнику управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури Бобринецької районної державної адміністрації.

Кузьмічова М.С.

 

Шановні депутати !

Мета Програми

Головною метою програми є захист населення і території району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, послідовне зниження ризику їх виникнення, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій, забезпечення захисту населення, навколишнього природного середовища і небезпечних об’єктів, об’єктів підвищеної небезпеки, об’єктів з масовим перебуванням людей та населених пунктів від пожеж, підвищення рівня протипожежного захисту та створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.

Обґрунтування шляхів і способів розв’язання проблеми, обсягів

та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

Для поліпшення цивільного захисту населення є необхідність у створенні резерву паливно-мастильних матеріалів, продовольчих і промислових товарів першої необхідності для забезпечення особового складу сил цивільного захисту під час проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, постраждалого населення, захисних споруд цивільного захисту, пунктів управління та забезпечення речовим майном пунктів санітарної обробки людей.

Поповнення резерву пально-мастильних матеріалів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій заплановано з районного бюджету по 99,950 тис. грн. щорічно. Всього протягом дії програми – 499,750 тис. грн.

Створення резерву пально-мастильних матеріалів для реалізації заходів з мобілізаційної підготовки і мобілізації на випадок виникнення надзвичайних ситуацій заплановано з районного бюджету по 37,0 тис. грн. щорічно. Всього протягом дії програми – 185,0 тис. грн..

Вирішення проблемних питань у сфері пожежної безпеки в населених пунктах та на об’єктах району планується проводити шляхом впровадження організаційних засад функціонування системи протипожежного захисту на всіх рівнях, підвищення ефективності управління з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань забезпечення пожежної безпеки, удосконалення науково-технічної і ресурсної бази.

 

Завдання і заходи Програми

У рамках виконання Програми передбачається вирішити наступні завдання та здійснити заходи за такими основними напрямами:

забезпечення роботи територіальної ланки управління районними спеціалізованими службами при організації та здійсненні запобіжних заходів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, створення передумов для їх локалізації та ліквідації, проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, надання одноразової допомоги та забезпечення нормальних умов життєдіяльності для громадян, які постраждали від наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі шляхом розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання та харчування;

проведення заходів щодо захисту на об'єктах зберігання продовольства і промислових товарів першої необхідності під час виникнення надзвичайних ситуацій,

забезпечення захисту населення, навколишнього природного середовища і небезпечних об’єктів, об’єктів підвищеної небезпеки, об’єктів з масовим перебуванням людей та населених пунктів від пожеж, підвищення рівня протипожежного захисту та створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки;

забезпечення функціонування існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони;

удосконалення стану протипожежного водопостачання у населених пунктах району;

догляд за охоронними зонами повітряних електромереж, газових мереж, улаштування та догляд за мінералізованими смугами в лісах, улаштування та догляд за охоронними зонами повітряних електромереж, газових мереж та мінералізованими смугами в лісах;

попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій (подій) на водних об'єктах;

інженерний захист територій від надзвичайних ситуацій;

оновлення та модернізація існуючого фонду захисних споруд цивільного захисту;

удосконалення системи підготовки керівного складу з питань цивільного захисту;

вжиття інших комплексних та спеціальних заходів цивільного захисту.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 5:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про затвердження районної програми цивільного захисту Бобринецького району на 2016-2020 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 52 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 6:

Про стан виконання районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки.

Слово для інформації надано Матягіній Катерині Володимирівні – начальнику управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації.

Матягіна К.В.

 

Шановні депутати !

Рішенням тридцять другої сесії Бобринецької районної ради шостого скликання від 31 жовтня 2014 року № 471 було затверджено районну комплексну програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки.

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

Станом на 01.01.2016 року перебуває на обліку  в управлінні соціального захисту населення та внесено до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків 101 учасник бойових дій, які приймали участь в антитерористичній операції, з них 2 учасники бойових дій мають статус інваліда війни ІІІ групи.

Відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасники бойових дій користуються 75% пільгами при сплаті за житлово-комунальні послуги.

24 особи, у яких посвідчення видано до 05 травня 2015 року отримали щорічну грошову допомогу до 5 травня.

За рахунок коштів обласного бюджету у червні-серпні направлено на сімейний відпочинок  10 сімей учасників бойових, які приймали участь в АТО, в складі 15 осіб. У листопаді місяці направлено на відпочинок 4 учасники бойових дій із сім’ями у складі 11 осіб.

7 учасників бойових дій взято на облік для забезпечення безкоштовною путівкою на санаторно-курортне лікування. З них 4 учасників АТО направлено у санаторно-курортні заклади.

40 учасникам бойових дій, які користуються пічним опаленням нараховано пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Відповідно до рішення п’ятдесят шостої сесії Бобринецької міської ради шостого скликання від 06 березня 2015 року № 2246 “Про надання пільг учасникам АТО, які зареєстровані у місті Бобринець, на оплату комунальних послуг” надано право КП “Комунальник” та КП “Міськводоканал” надавати пільги за надані послуги у розмірі 100% у межах норм відповідно до чинного законодавства учасникам антитерористичної операції.

Оздоровлено у таборах відпочинку 25 дітей учасників антитерористичної операції.

Виплачено компенсацію підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період за 2014-2015 роки на суму 736,0 тис. грн..

Відповідно до районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки за рахунок коштів місцевих бюджетів надано матеріальну допомогу 1 сім’ї загиблого учасника АТО та 103 учасникам антитерористичної операції на суму 171,7 тис. грн..

За рахунок обласної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки виплачено матеріальну допомогу 1 сім’ї загиблого учасника АТО та 7 пораненим учасникам АТО на загальну суму 45 тис. грн..

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 6:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про стан виконання районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 53 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 7:

Гадемська О.А.

Про затвердження районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки.

Слово для інформації надано Матягіній Катерині Володимирівні –начальнику управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації.

Матягіна К.В.

 

Шановні депутати !

Районна комплексна програма соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2014-2015 роки покликана сприяти реалізації Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих.

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

Також створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих та учасників АТО.

Мету даної Програми передбачається досягнути шляхом:

надання одноразової грошової допомоги пораненим учасникам АТО та сім'ям загиблих;

надання додаткових пільг, окрім передбачених законодавством;

надання учасникам АТО та членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО, комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг;

забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров'я учасників АТО, у тому числі шляхом залучення районних лікувальних закладів, денних стаціонарів;

увічнення пам'яті загиблих героїв.

Реалізація Програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів (обласного, міських, районних, селищних, сільських).

Також передбачається залучення коштів за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Термін виконання Програми – 2016-2020 роки, виконується в один етап

Реалізація завдань Програми здійснюється шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок місцевих бюджетів та інших джерел згідно із заходами, зазначеними у розділі VII. Також благодійної (спонсорської) допомоги та заходів, що не потребують фінансування.

Члени сімей загиблих та члени сімей інвалідів потребують фінансової допомоги, а також психологічної підтримки.

Результативний показник Програми – забезпечення всебічної підтримки з боку держави і суспільства зазначеним категоріям громадян, у тому числі дітям загиблих учасників АТО, гідне вшанування пам'яті полеглих за Батьківщину.

Виконання визначених даною Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах сімей загиблих (постраждалих) учасників АТО, а також дасть можливість сім'ям отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.

Також виконання заходів Програми сприятиме підвищенню рівня довіри до владних інститутів у суспільстві, позитивного ставлення до військовослужбовців, патріотичного виховання молодого покоління.

Загальний контроль за виконанням Програми здійснюється обласною радою та обласною державною адміністрацією.

Організацію та виконання Програми здійснює районна державна адміністрація та відповідні місцеві ради.

Основні форми контролю за реалізацією заходів та досягненням показників Програми:

моніторинг, аналіз та звітність про виконання заходів Програми відповідними структурними підрозділами райдержадміністрації, територіальними органами міністерств та відомств України в районі, та надання управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації відповідних інформацій кожного півріччя до 1 числа місяця наступного за звітним періодом.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 7:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про затвердження районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 54 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 8:

Про стан виконання комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки” за 2015 рік та затвердження районної комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини на 2016-2020 роки”.

Слово для інформації надано Різуну Олексію Леонідовичу – начальнику відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації.

Різун О.Л.

 

Шановні депутати !

У районі розроблена та діє комплексна районна програма “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки, яка затверджена рішенням сесії Бобринецької районної ради від 25 березня 2011 року № 49. Наказом начальника відділу освіти від 14 квітня 2011 року №140 затверджено Положення про районну учнівську стипендію переможцям районних, переможцям, призерам та лауреатам обласних, Всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів, чемпіонатів, фестивалів.

У 2015 році відділом освіти районної державної адміністрації, загальноосвітніми навчальними закладами проводилася цілеспрямована робота щодо підтримки та розвитку обдарованих дітей та молоді. Районний методичний кабінет відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації забезпечує науково-методичний супровід та реалізацію основних напрямків розвитку та функціонування системи загальної середньої освіти району, професійний розвиток педагогів 30 навчальних закладів, координує роботу районних методичних об’єднань педагогічних працівників усіх категорій.

У відділі освіти та в кожному загальноосвітньому навчальному закладі складено банк даних обдарованих та здібних дітей. Районний банк даних включає здібних та обдарованих дітей всіх 30 загальноосвітніх навчальних закладів Бобринецького району, який щороку оновлюється. Станом на  01 вересня 2015 року  банк даних налічує 342 учні.

У Бобринецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 діє превентивний проект “Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків – ХОУП”. У навчально-виховному закладі “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”, Бобринецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5, Тарасівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів введено факультативний курс “Захисти себе від ВІЛ” (10-11 класи).

Розроблено чітку систему індивідуальної роботи зі здібними школярами.

З метою підготовки вчителів до роботи зі здібними та обдарованими учнями відділом освіти щороку забезпечується проходження вчителями курсів підвищення кваліфікації на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

Районним методичним кабінетом щороку проводиться підготовча та організаційна робота по залученню учнів до олімпіад, конкурсів, спортивних змагань. Розроблено чітку модель організаційно-методичної діяльності з педагогічними кадрами щодо виявлення та розвитку здібних і обдарованих учнів, головна мета якої – забезпечення правового та соціального захисту дітей шляхом реалізації програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини”.

З метою психолого-педагогічної пропаганди практичними психологами навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 та районного Будинку дитячої творчості проводиться робота з батьками щодо становлення і розвитку творчої особистості дитини.

Вчителями-предметниками шкіл здійснюється індивідуальний диференційований підхід до учнів шляхом реалізації модульно-розвиваючої системи навчання та впровадження нових інноваційних технологій навчання.

Відповідно до наказу начальника відділу освіти райдержадміністрації від 02 вересня 2013 року № 344 створено районне наукове товариство “Дослідник” як структурний підрозділ Малої Академії наук України на базі Бобринецького районного Будинку дитячої творчості. Відповідно до напрямів діяльності створено 7 наукових секцій, що працюють: 3 секції –  української мови, англійської мови та математики (на базі Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5); 4 секції – історії, географії, хімії та біології (на базі навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”). Загалом до навчання в Малій академії наук залучено                105 учнів загальноосвітніх шкіл міста та району.

У 2015 році учні загальноосвітніх навчальних закладів стали призерами обласних етапів олімпіад з базових дисциплін, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика,  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням та здобули 26 призових місць. З них: 19 учнів стали переможцями обласних олімпіад (І місце – 4 учні, ІІ місце – 4 учні; ІІІ місце – 11 учнів).

У 2015 році на виконання заходів програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки” використано 8 800 грн. з районного бюджету на виплату учнівської стипендії 19 переможцям та призерам Міжнародних та Всеукраїнських предметних конкурсів, обласних олімпіад з навчальних предметів, які завоювали 26 призових місць та на перевезення дітей.

На належному рівні організовано роботу з обдарованою учнівською молоддю в навчально-виховному комплексі “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”, Бобринецькій загальноосвітній школі             І-ІІІ ступенів № 5, Новоградівській, Тарасівській, Кетрисанівській загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів. Здібна та творчо обдарована молодь навчальних закладів залучається до загальношкільних заходів.

У 2015 році відділ освіти, керівники загальноосвітніх навчальних закладів району забезпечували надання на належному рівні профорієнтаційних послуг старшокласникам загальноосвітніх навчальних закладів (лекції, бесіди, тренінги, інформаційні години, зустрічі з представниками різних професій, використання шкільних засобів масової інформації, індивідуальні бесіди з учнівською молоддю та їхніми батьками та осіб, що їх замінюють). Протягом 2015 року представники обласних вузів та коледжів в загальноосвітніх закладах району проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу про заклад, освітні послуги закладу.

У районі створено банк даних пам’яток історії, культури та монументального мистецтва: 25 пам’ятників, 10 пам’ятних знаків, 5 будинків видатних діячів. У 2015 році плідно працювали військово-історичний музей та музей історії школи навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів № 1” .Під час проведення Всеукраїнського  конкурсу-огляду музеїв при навчальних закладах» військово-історичний музей та музей історії школи навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів № 1” музей підтвердив звання «Зразковий музей».

Члени гуртка спортивного туризму та активісти районного парламенту дітей влітку 2015 року розробили 2 туристичні маршрути вздовж берега річки Сугоклея.

Учні загальноосвітніх навчальних закладів району постійно беруть участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах на краще знання положень Конституції України, “Ідея Соборності України”.

На веб-сайті відділу освіти, сайтах шкіл, районній газеті “Честь хлібороба” висвітлюються матеріали про здобутки творчої молоді Бобринеччини.

У районі функціонує 2 позашкільних заклади: Бобринецька районна дитячо-юнацька спортивна школа “Чемпіон”, Бобринецький районний Будинок дитячої творчості, що підпорядковуються відділу освіти.

У 2015/2016 навчальному році у Бобринецькому районному Будинку дитячої творчості працює 45 гуртків, в 61 групі яких навчається 1025 дітей.

Гуртки працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів: навчально-виховний комплекс “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1”, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 3,  Куйбишевської, Олексіївської, Новоградівської, Тарасівської, Чарівнянської, Веселівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Свердловської, Червонопільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, дитячого садка №1.

У 32 групах дитячо-юнацької спортивної школи “Чемпіон” навчається 428 дітей загальноосвітніх навчальних закладів за напрямами: 6 груп з баскетболу; 7 груп з настільного тенісу; 8 груп з футболу; 3 групи з гирьового спорту; 3 групи з художньої гімнастики; 3 групи з волейболу. Працюють секції на базі навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, Кетрисанівської, Новоградівської, Тарасівської, Бобринецької ЗШ І-ІІ ступенів №3 та Червонопільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

У 2015 році вихованці школи “Чемпіон” взяли участь у Чемпіонаті України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат. Переможцями стали                        4 вихованці. В обласних змаганнях з художньої гімнастики вихованка спортивної школи виборола 2 місце. В обласних змаганнях з настільного тенісу серед школярів вихованці школи в складі збірної району зайняли 2 місце. У ході підготовки до обласних змагань з ігрових видів спорту проводились товариські зустрічі з баскетболу, волейболу та футболу.

Протягом березня-травня 2015 року було проведено районну Спартакіаду серед школярів шкіл з 8 видів спорту, у якій взяло участь 676 учнів. Збірні команди учнів району брали участь в обласній спартакіаді і за результатами зайняли третє місце в області.

24 вересня 2015 року проведено районні змагання з футболу серед школярів загальноосвітніх закладів району  “Шкіряний м’яч”.

14 жовтня 2015 року команда старшокласників навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1” під керівництвом вчителя предмета “Захист Вітчизни” Доренка Миколи Миколайовича брала участь у обласних фінальних змаганнях з військово-спортивного багатоборства “Захисник Кіровоградщини”, які відбулися в місті Олександрія в рамках свята “Козацької слави”, присвяченого Дню захисника України. Команда наших захисників зайняла 8 місце, серед 21 команд-учасників конкурсу “Захисник Кіровоградщини”.

У жовтні 2015 року було проведено спортивні змагання: відкрита першість по тенісу, волейболу, футболу між учнями загальноосвітніх навчальних закладів району, учнями професійно - технічного училища та студентами Бобринецького технікуму імені В. Порика БНАУ.

5 листопада 2015 року на базі Бобринецького технікуму імені В. Порика відбувся чемпіонат області з гирьового спорту серед школярів. Спортсмени з нашого району отримали: хлопці 7 перших місць, 3 других місця, 1 третє; дівчата 2 перших місця, 2 других місця, 1 третє місце.

13-15 листопада збірна команда учнів району взяли участь у чемпіонаті України з гирьового спорту, який відбувся у місті Токмак Запорізької області та завоювали там золоті, срібні та бронзові медалі.

На районних, міських заходах, приурочених Дню міста, Дню незалежності, Дню молоді, Міжнародному дню захисту дітей відбуваються показові виступи вихованців дитячо-юнацької спортивної школи “Чемпіон” та запрошених команд. Всього проведено 60 спортивно-масових, виховних та оздоровчих заходів, і яких взяло участь біля 1350 осіб.

У 2015 році вихованці районного Будинку дитячої творчості взяли участь в обласних конкурсах “ХХ Всеукраїнському фестивалі дитячої та юнацької творчості, присвяченому Дню Землі”(Диплом ІІ ступеня в номінації “Вокальне мистецтво” отримав квартет “Мальви”, Диплом ІІІ ступеня в номінації “Громадська думка” отримала команда “Школа лідерів”), обласних етапах Всеукраїнського фестивалю, присвяченого Дню Землі, “Знай і люби свій край”, Всеукраїнського багатожанрового конкурсу мистецтв “Подільський зорепад” (І місце -4, ІІ місце -2, ІІІ місце -5 - отримали колективи, що працюють в гуртках Будинку дитячої творчості: “Мальви”, “Ексклюзив”, “Квіти України”, “Карнавал”, “Школа лідерів”).

З метою пропаганди досягнень художніх колективів районного Будинку дитячої творчості, керівників гуртків, забезпечення умов для реалізації здібностей і талантів проводяться масові заходи: “Пісні і танці з батьками”, “День Матері”, “День захисту дітей”, “Сімейний марафон ерудитів”, “Різдвяні дзвіночки”, виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

У поточному році закінчується термін дії програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки” , затвердженої рішенням сесії Бобринецької районної ради  від 25 березня 2011 року № 49. Ряд передбачених нею заходів потребують продовження реалізації, зокрема в питаннях заохочення й підтримки обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді, підготовки їх до Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, турнірів, змагань, створення сприятливих умов для  виховання і самовдосконалення обдарованих дітей та молоді, гармонійного розвитку особистості у закладах району.

Тому ми пропонуємо затвердити районну комплексну програму “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини на 2016-2020 роки”.

Метою Програми є: забезпечення державних гарантій щодо рівного доступу до здобуття якісної освіти, приведення системи освітньої роботи у відповідність до потреб дитини; формування інтелектуального потенціалу району  шляхом створення в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах сприятливих умов для пошуку, підтримки інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 8:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про стан виконання комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини” на 2011-2015 роки” за 2015 рік та затвердження районної комплексної програми “Обдаровані діти і молодь Бобринеччини на 2016-2020 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 55 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХАЛИ 9:

Про стан виконання районної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року.

Слово для інформації надано Неклесі Лілії Анатоліївні – начальнику служби у справах дітей Бобринецької районної державної адміністрації.

Неклеса Л.А.

Шановні депутати Бобринецької районної ради та запрошені!

З метою забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, районною державною адміністрацією розроблено районну програму забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яку затверджено рішенням двадцятої сесії Бобринецької районної ради шостого скликання від 24 квітня 2013 року № 282.

Районна програма забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року розроблена на підставі Указу президента України від         16 грудня 2011 року №1163 “Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні”, Законів України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, “Про охорону дитинства”, “Про житловий фонд соціального призначення”, “Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, Загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” та рішення сесії Кіровоградської обласної ради від 21 грудня 2012 року № 416 “Про затвердження обласної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року”. Дана програма не фінансується.

Відповідно до Конституції України, статті 2 Закону України про житловий фонд соціального призначення соціальне житло надається органами місцевого самоврядування.

На постійному контролі районної державної адміністрації знаходиться ведення обліку житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На кінець 2015  року на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації знаходиться 104 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 1 дитина має власне житло,  6 дітей мають власне майно. Над житлом та майном дітей призначено опікунів.

Переважна більшість дітей вищевказаної категорії, особливо тих, що виховувались в інтернат них закладах, після закінчення навчання і виходу в самостійне життя мають проблеми, пов’язані не лише з пошуком роботи, організацією побуту, але і відсутністю житла.

Відповідно до статей 32, 33 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування (за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу чи відповідні заклади) несуть відповідальність за збереження житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і повернення його після завершення їх перебування у відповідному закладі для таких дітей. У разі відсутності такого житла районні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування у позачерговому порядку протягом місяця забезпечують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа соціальним житлом, у зв’язку з відсутністю заяв на його отримання.

У районі відсутні соціальні гуртожитки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На виконання заходів даної програми протягом 2015 року з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, нікого не забезпечено житлом. Осіб, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1 забезпечено житлом за рахунок коштів батьків-вихователів (ДБСТ Щербань, с. Миколо-Бабанка) .

На виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 06 червня 2013 року № 197-р комісією у складі працівників служби у справах дітей районної державної адміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації проведено на території району детальну інвентаризацію та оцінку придатності для проживання житла, яке належить на праві власності дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування. В ході обстеження встановлено, що всі житлові приміщення придатні для проживання.

Протягом 2015 року на обліку служби у справах дітей районної державної перебуває 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 16 до 18 років. З них: 1 дитина має власне житло, 23 дітей перебуває на квартирному обліку.

Проводиться робота щодо залучення промислових підприємств та фермерських господарств у реалізації проектів будівництва службового житла, привернення уваги меценатів для надання спонсорської допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

Дякую за увагу.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 9:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про стан виконання районної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 56 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 10:

Про хід виконання районної програми по реалізації в районі Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року у 2015 році.

Слово для інформації надано Неклесі Лілії Анатоліївні – начальнику служби у справах дітей Бобринецької районної державної адміністрації.

Неклеса Л.А.

Шановні депутати Бобринецької районної ради та запрошені!

Соціальний захист дітей є актуальною проблемою сьогодення.                   Ця проблема носить складний, інтегрований, багатоаспектний характер, тому має розглядатися й розв’язуватися в різних контекстах. Україна, як член міжнародного співтовариства бере участь у діяльності зі створення сприятливого для дітей середовища, в якому гідний розвиток і захист їх прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості з урахуванням моральних засад та традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім’ї та морального здоров’я дітей в Україні. Бобринецький район Кіровоградської області, як складова частина країни, є незмінним учасником реалізації державної політики, спрямованої на захист прав та законних інтересів дітей.

На виконання Закону України “Про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року” від 05 березня 2009 року № 1065-VI, рішення Кіровоградської обласної ради другої сесії шостого скликання від 09 грудня      2010 року № 30 “Про обласну програму по реалізації в області Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року” другою сесією Бобринецької районної ради шостого скликання від          29 грудня 2010 року № 38 затверджено районну програму  по реалізації в районі “Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року”.

Метою Програми є забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в районі відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини та національного законодавства.

Серед основних завдань:

- забезпечення захисту прав на охорону здоров’я;

- захист прав дітей на здобуття освіти;

- захист прав дітей різних категорій;

- забезпечення участі дітей у житті суспільства.

Результативні показники:

- охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 92% від загальної кількості дітей даної категорії.

Фінансове забезпечення Програми протягом 2015 року не здійснювалося.

Служба у справах дітей районної державної адміністрації постійно спрямовує свою роботу на забезпечення безумовного виконання даної Програми, з метою захисту прав та інтересів дітей, збереження життя і здоров’я дітей.

Згідно штатного розпису структурних підрозділів районної державної адміністрації у службі у справах дітей (з урахуванням змін) передбачено 4 штатних посади. Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 24 грудня 2007 року № 1105-р створено сектор з питань опіки, піклування та усиновлення у складі служби у справах дітей з двома штатними одиницями. Служба у справах дітей районної державної адміністрації не укомплектована кадрами у повному обсязі відповідно до штатного розпису. Посада головного спеціаліста служби по роботі з дітьми, які опинилися у складних обставинах, залишається вакантною.

Ефективними заходами захисту прав дітей та запобігання правопорушень серед дітей є проведення профілактичних рейдів “Діти вулиці”, “Вокзал”. Дані заходи дозволяють вчасно виявляти дітей, які потребують захисту з боку держави, здійснювати їх соціальну реабілітацію. У 2015 році збільшилась кількість проведених рейдів, при цьому спостерігається стійка тенденція до зменшення кількості безпритульних дітей на території району.

Забезпечено обов`язкове 100% оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що виховуються у прийомних сім`ях, дитячому будинку сімейного типу та сім’ях опікунів і піклувальників. Управлінням соціального захисту населення, відділом освіти, службою у справах дітей, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центральною районною лікарнею  забезпечено оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей та сімей, де діти опинилися у складних життєвих обставинах.

У службі функціонує Єдиний електронний банк даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадян, які бажають взяти їх на виховання, та Єдиний електронний банк даних дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в районі є реалізація державної політики щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання – усиновлення, опіка чи піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Службою у справах дітей ведеться  облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які залишилися без батьківського піклування, та  дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Так, на первинному обліку служби станом на 31 грудня 2015 року перебувало:

- 104 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них:

- 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім'ях опікунів та піклувальників;

-  9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в інтернатних закладах області;

- 9 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім'ях на території області;

- 13 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу на території області;

- 3 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано на тимчасове перебування у сім’ї родичів;

- 122 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та проживають у 51 неблагополучній сім’ї.

На території Бобринецького району під опікою (піклуванням) перебуває                 52 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, функціонує                     7 прийомних сімей, в яких виховується 17 прийомних дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей - вихованців.

На всіх дітей заведено особові справи, які вміщають повний перелік документів, відповідно до законодавства.

Належна увага приділяється розвитку сімейних форм виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 24 квітня 2012 року № 260-р “Про схвалення районної програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2012-2015 роки” визначено пріоритетним напрямком діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в районі реалізацію державної політики щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім'ї громадян України на усиновлення, під опіку або піклування, у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Протягом 2015 року взято на первинний облік служби та надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування 11 дітям даної категорії, з яких 7 дітей влаштовано під опіку, 2 дітей усиновлено, 2 дітей знаходяться на державному утримання комунального закладу “Кіровоградського обласного спеціалізованого будинку дитини нового типу”.

Відповідно до ст. 24 Закону України “Про охорону дитинства” контроль за умовами виховання і проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім'ях опікунів (піклувальників) покладається на органи опіки і піклування, служби у справах дітей. Службою у справах дітей спільно з представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного управління соціального захисту населення, місцевих органів виконавчої влади двічі на рік обстежуються умови проживання підопічних дітей у сім'ях опікунів (піклувальників). Відповідно до Закону України “Про державну допомогу сім'ям з дітьми” із 52 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, піклуванням громадян, призначено і виплачується державна допомога на 44 дитини, 1 – знаходяться на державному утриманні Бобринецької спеціальної школи-інтернат (за станом здоров'я), 6 – у процесі переоформлення, 1 – перевищення рівня допомоги.

Приділяється належна увага захисту особистих житлових та майнових прав дітей. Відповідно до реєстру житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, власне житло має – 1 дитина (на території м. Бобринець власне майно - 6 дітей (на територіях м. Бобринець – 2, с. Павлогірківка – 1, с. Бобринка – 1, с. Миколо-Бабанка-2). За таким житлом та майном призначено опікунів, які зобов'язані його зберігати.

На території Бобринецького району функціонують 7 прийомних сімей, в яких виховуються 17 прийомних дітей (на територіях с. Витязівка – 4/10,  с.Буховецьке – 1/2, с. Володимиро-Іллінка – 1/3, с.Чарівне – 1/3) та 1 дитячий будинок сімейного типу на території м. Бобринець – 1/5 дитини.

Всі прийомні сім'ї та дитячий будинок сімейного типу перебувають під соціальним супроводом районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. За кожною сім'єю закріплений сімейний лікар. Прийомні батьки та батьки-вихователі виконують рекомендації медичних працівників, прийомні діти та діти-вихованці вчасно отримують профілактичні щеплення та двічі на рік проходять поглиблений медичний огляд, при потребі лікування.

Працівники служби у справах дітей Бобринецької районної державної адміністрації здійснюють моніторинг діяльності прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, надають методичну та консультативну допомоги, проводять обстеження умов проживання та тримають на постійному контролі стан утримання і виховання прийомних дітей у сім'ях. Служба у справах дітей співпрацює з працівниками управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації з питань своєчасного нарахування та виплати державної соціальної допомоги прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу. Здійснюється контроль за станом виплат державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та грошового забезпечення прийомним батькам та батькам вихователям за надання соціальних послуг. На постійному контролі знаходиться цільове використання дитячих коштів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року № 823 “Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку” протягом 2015 року 13 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали одноразову грошову допомогу.

При районній державній адміністрації діє комісія з питань захисту прав дитини. Протягом 2015 року проведено 19 засідань, прийнято 56 рішень.

Постійно здійснюється контроль за умовами утримання та виховання дітей у соціально-неблагополучних сім'ях. Протягом 2015 року проведено 80 рейдів по неблагонадійним сім'ях на території Бобринецького району. В ході рейдів обстежено житлово-побутові умови проживання 199 сімей, де діти опинилися у складних життєвих обставинах. З даними сім'ями проведено профілактичну та роз'яснювальну роботу щодо належного утримання, виховання та навчання дітей, наслідків жорстокого поводження з ними, протиправних дій щодо неповнолітніх, попереджено батьків про притягнення до відповідальності за неналежний догляд за дітьми.

До Бобринецького районного суду за позовом органу опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації направлено матеріали про позбавлення батьківських прав за неналежний догляд за дітьми та невиконання батьківських обов'язків на 10 сімей. З них: задоволено – 7, відмовлено – 3. Протягом 2015 року позбавлено батьківських прав 9 батьків відносно 13 дітей.

Протягом поточного року проведено 4 засідання координаційної ради у справах дітей при районній державній адміністрації на яких розглянуто ряд питань, зокрема  щодо стану виховної роботи з учнями, які схильні до скоєння правопорушень та навчаються у загальосвітніх закладах районну, а також питання про стан дитячої злочиності на території району.

Проведено наради з головами сільських рад з питань дотримання Законів України “Про охорону дитинства” та “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” та роботи з неблагополучними сім'ями. Працівниками служби у справах дітей районної державної адміністрації постійно надається консультативна, методична та правова допомога виконавчим комітетам міської та сільських рад з питань дотримання прав та інтересів дітей. Зосереджувалась увага на проведенні профілактичних заходів щодо виконання батьками батьківських обов’язків, попередження випадків насильства в сім’ї над дітьми, протиправних дій щодо неповнолітніх. Надано методичні рекомендації.

Службою у справах дітей районної державної адміністрації здійснено 3 перевірки делегованих повноважень на територіях Володимиро-Іллінської, Кетрисанівської, Миколо-Бабанської, сільських рад. За результатами перевірок складено відповідні довідки та надано ряд рекомендацій стосовно удосконалення роботи з сім'ями, де діти опинилися у складних життєвих обставинах, створення комісії з питань захисту прав дитини при виконкомах сільських рад, систематичного проведення засідань комісії, належного оформлення протоколів та прийнятих рішень, здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, звернено увагу  на підготовку сімей до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

На обліку служби у справах дітей перебуває 3 дитина, відносно яких вчинено насильство в сім’ї. Службою у справах дітей обстежено умови проживання даної сім’ї, проведено ряд бесід з батьками: “Взаєморозуміння в сім’ї. Відношення до дитини”, “Методи виховання в сім’ї. Роль батьків у вихованні дитини”. З неповнолітніми проведено бесіди на тему: “Відношення до навчання та до батьків”. На даний час діти відвідують заняття в школі, батьки достатньо приділяють уваги вихованню та навчанню дітей.

На виконання Закону України “Про освіту” та наказу начальника служби у  справах дітей обласної державної адміністрації “Про організацію проведення у 2015 році Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок”, з метою соціального захисту дітей, запобігання бездоглядності та безпритульності, надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно відділом освіти районної державної адміністрації та органами місцевого самоврядування у серпні-вересні 2015 року проведено І етап Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок”. За результатами проведення заходу встановлено, що станом на 10 вересня   2015 року не приступило до навчання 5 учнів через безвідповідальність батьків. Службою у справах дітей районної держаної адміністрації  направлено матеріали до кримінальної міліції у справах дітей Бобринецького РВ УМВС про притягнення до відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків та порушення Закону України “Про освіту”. Підведення підсумків ІІ етапу Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок” було здійснено  20 жовтня 2015 року та з’ясовано, що усіх 5 дітей шкільного віку залучено до навчання у загальноосвітніх закладах  району.

З метою попередження правопорушень серед неповнолітніх, виявлення дітей, які вживають алкогольні та тютюнові вироби служба у справах дітей районної державної адміністрації спільно з кримінальною міліцією, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти та педагогічними колективами загальноосвітніх шкіл району, Бобринецького технікуму ім.В.Порика Білоцерківського НАУ, Бобринецького професійно-технічного училища щотижня у вечірній час проводяться рейди по розважальним закладам та комп’ютерним клубам та 1 раз у денний час під час навчання. Протягом 2015 року проведено 24 рейди.

Організаційні заходи, передбачені районною програмою  по реалізації в районі “Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до  2016 року” протягом 2015 року виконано у повному обсязі.

Вважаю підсумки роботи по виконанню даної програми задовільними.

 

Дякую за увагу.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 10:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про хід виконання районної програми по реалізації в районі Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року у 2015 році”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 57 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 11:

Про стан виконання районної програми “Ліси України” за 2007-2015 роки.

Слово для інформації надано Богданову Дмитру Леонідовичу – лісничому Бобринецького лісництва Державного підприємства “Долинське лісове господарство”.

Богданов Д.Л.

 

Шановні депутати !

Ліси Бобринецького району виконують переважно екологічні функції - водоохоронні, захисні, рекреаційні.

Фактична лісистість району складає 3,8% при оптимальній необхідній 10-11%. Для досягнення оптимальної лісистості необхідно збільшити площу лісів району на 6,2 тис.га.

Робота лісництва ведеться в напрямку заліснення еродованих та малопродуктивних земель, що вийшли з під сільськогосподарського користування. Роботи по збільшенню лісів району дадуть можливість зменшити вплив вітрової та водної ерозії грунтів.

У 2007 році створено 55 га захисних лісових насаджень (нові ліси), вирощено 400 тисяч стандартного посадкового матеріалу. Всі роботи виконано за рахунок коштів Державного бюджету та коштів, отриманих від господарської діяльності підприємства. Об'єм робіт виконаний в межах бюджетного фінансування. Кошти з місцевого бюджету не виділялися, хоча районною програмою передбачено виділити 56 тис.грн.

У 2008 році створено 41 га нових лісів (захисних лісових насаджень) при плані 100 га, вирощено 490 тис. штук стандартного посадкового матеріалу. Обсяг створених лісових культур зменшився порівняно з попереднім роком у зв'язку з низькою якістю підготовленого грунту при передачі лісництв від Компаніївського лісгоспу. Роботи виконано за рахунок коштів державного бюджету (156,5тис.грн.) та коштів, отриманих від господарської діяльності (22,8 тис.грн.), з місцевого бюджету виділено 5,8 тис.грн. (при плані районної програми - 82 тис.грн.). Вартість 1 га посадки склала 4,5 тис.грн., в т.ч. коштів державного бюджету 3,8 тис.грн.

За 2009-2015 роки створено 442 га захисних лісових насаджень (нових лісів) при річному плані згідно з програмою - 100 га. Роботи виконано за рахунок коштів державного бюджету, яких на даний час використано 1381,2 тис. грн. та власних коштів підприємства 210,0 тис.грн.,. що становить 3,6 тис.грн. на 1 га. Кошти з місцевого бюджету не виділялися, хоча районною програмою передбачено виділення 85 тис.грн. щорічно.

З метою збереження створених захисних насаджень лісництвом щорічно проводиться робота по охороні та захисту лісів від-пожеж та хвороб. Щорічно проводиться влаштування 20 км. мінералізованих смуг. Щорічний об'єм доглядів за мінералізованими смугами складає 150-160 км.

З метою своєчасного виявлення осередків шкідників та хвороб лісу проводиться лісопатологічне обстеження на площі 1000-1200 га.

Рубки формування та оздоровлення лісів (рубки догляду) виконуються в обсягах, визначених матеріалами лісовпорядкування, що дає можливість формувати високопродуктивні та стійкі лісостепи з високими захисними функціями.

У 2007-2015 роках значна робота проводилася по відбору земель для створення нових захисних насаджень, що дало можливість щорічно збільшувати обсяги лісорозведення. На даний час отримано державні акти по:

Сугокліївській сільській раді - 133 га;

Веселівській сільській раді - 157 га;

Верхньо-Інгульській сільській раді - 28 га;

Костомарівській сільській раді - 137 га.

Проводиться відбір земель по Федіївській, Василівській, Витязівській сільських радах. Наявні площі забезпечать роботу лісництва на 3-4 роки. Але, враховуючи те, що процес виготовлення державних актів займає близько 2-3 років, наявних площ не достатньо, тому робота з даного напрямку буде проводитись в межах наявного фінансування.

Враховуючи великі обсяги посадки лісових культур (близько 100 га щорічно) та використання фізично зношених тракторів ДТ-75, ДП “Долинське лісове господарство” звертається з проханням до органів місцевого самоврядування та відділу Держгеокадастру у Бобринецькому районі проводити виділення площ максимально концентровано, щоб роботи проводилися на території однієї-двох сільських рад щорічно і не доводилося повертатися на попередню територію повторно при виділенні додатково незначних площ.

Щорічний об'єм створення нових лісів становить на даний час близько 80 га, за умови належного фінансового забезпечення із Державного та місцевого бюджетів. Важливою проблемою залишаться високий ступінь зношення машино-тракторного парку 85-90%, що не дає можливості в повній мірі забезпечити дотримання технології вирощування лісових культур.

В 2015 році програма “Ліси України” закінчилась. В даний час очікуємо на перегляд програми та її продовження.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бергер С.В., депутат районної ради – із запитанням стосовно ситуації на законодавчому рівні юридичної приналежності лісосмуг.

Богданов Д.Л., лісничий Бобринецького лісництва Державного підприємства “Долинське лісове господарство” – з роз’ясненням в контексті поставленого запитання.

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням наявністі законодавчого механізму вирубки лісосмуг.

Богданов Д.Л., лісничий Бобринецького лісництва Державного підприємства “Долинське лісове господарство” – з роз’ясненням в контексті поставленого запитання.

ВИРІШИЛИ 11:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про стан виконання районної програми “Ліси України” за 2007-2015 роки”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 58 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ 12:

Про стан виконання районної програми “Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року”.

Слово для інформації надано Семенюк Ларисі Віталіївні головному лікарю Бобринецької центральної районної лікарні.

Семенюк Л.В.

 

Шановні депутати районної ради!

Районна програма “Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року” затверджена рішенням п’ятнадцятої сесії районної ради п’ятого скликання від 17 жовтня 2008 року за № 243 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 1849, якою прийнята Державна програма “Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року” та рішення обласної ради від 06 червня 2008 року № 450, яким затверджена обласна програма “Репродуктивне здоров’я населення Кіровоградщини (2008-2015 роки)”.

Репродуктивне здоров’я населення є важливою складовою загального здоров’я, що значно впливає на демографічну ситуацію та забезпечення соціально-економічного розвитку країни в цілому.

Аналізуючи кількісні та якісні показники населення району за останні 10-15 років можна побачити, що район перебуває у стані демографічної кризи, коли рівень народжуваності не забезпечує простого відтворення населення, яке є невід’ємною складовою загального здоров’я нації і має стратегічне значення для забезпечення сталого розвитку суспільства в районі.

На виконання програми в районні проводяться наступні заходи:

1.З метою попередження материнської і дитячої смертності в ЦРЛ:

- проводиться завчасна госпіталізація на пологи вагітних із соціально-неблогонадійних сімей, вагітних з екстрагентальною патологією та вагітних з групи ризику по передчасних пологах;

- всі вагітні із групи Д-ІІІ в плановому порядку консультуються в ЖК ОПЦ з метою визначення рівня лікувального закладу, де мають народжувати ці вагітні;

- для проведення соціального супроводу вагітних із соціально-неблагонадійних сімей своєчасно направляються сигнальні карти на них;

- пологове відділення постійно забезпечене кровозамінниками та препаратами крові для надання невідкладної допомоги при акушерських кровотечах.

За 2015 рік придбано кровозамінників на суму 2700 грн. Для повноцінного забезпечення пологового відділення препаратами донорської крові для її заготівлі необхідно додатково до 0,5 тис.грн щомісячно на придбання консервантів крові;

- постійно проводиться комп’ютерний моніторинг вагітних що знаходяться на обліку жіночої консультації для забезпечення ефективного спостереження та своєчасної госпіталізації в ЦРЛ чи заклади обласного рівня;

- лікарі акушери-гінекологи та середній медичний персонал ЖК та пологового відділення постійно підвищують свій професійний рівень (курси ПАЦ, тематичні цикли, семінари, тренінги).

2. Зниження рівня анемії серед вагітних:

- для ефективного лікування анемій у вагітних необхідно придбання препаратів на суму біля 6 тис. грн. на рік.

Проте за 2015 рік препарати заліза не закуповувались зовсім в зв’язку з відсутністю коштів.

3. Попередження акушерських ускладнень:

- з метою попередження патологічних пологів всі випадки передчасних пологів, кесаревих розтинів, важких гестозів, запізнілої госпіталізації, пологів на дому розбираються на клінічних конференціях акушерів-гінекологів.

4. Зниження рівня малюкової смертності:

- з метою зниження рівня малюкової смертності проведена  реорганізація пологового та дитячого відділень, де активно впроваджуються сучасні перинатальні технології;

- постійно забезпечується необхідний температурний режим у пологових залах, палатах сумісного перебування матері та дитини пологового відділення та в операційній під час кесаревих розтинів.

5. Підготовка вагітних та їх сімей до майбутніх пологів:

- в жіночій консультації постійно функціонує школа відповідального батьківства, оснащена відеоапаратурою, листівками, плакатами;

- заняття з вагітними та членами їх родин проводять акушери-гінекологи, педіатри та середній медичний персонал, який пройшов навчання на тренінгах в ЦРЗ м.Кіровограда.

6. Попередження та зниження кількості абортів:

З метою зниження рівня штучного переривання вагітності проводиться передабортне, післяабортне та післяпологове консультування по плануванню сім’ї та способах контрацепції. Проконсультовано 460 жінок по питаннях контрацепції та планування сім'ї;

- для населення (студенти БСГТ, учні шкіл та ПТУ) проводяться лекції з питань здорового способу життя, запобігання небажаної вагітності та ІПСШ. За 2015 рік проведено 30 лекцій в названих колективах.

7. Профілактика онкозахворювань:

- в жіночій консультації центральної районної лікарні з метою зниження рівня захворюваності на рак шийки матки впроваджено скринінг патології  шийки матки, спрямований на діагностику передракових станів. Кольпоскопії проводяться в ЖК та ДСП поліклінічного відділення. При виявленні передракової патології, хворі направляються для підтвердження діагнозу та вирішення питання про лікування в ООД.

За 2015 рік виявлено при огляді 4 випадки раку шийки матки, середніх та важких дисплазій, проведено 550 кольпоскопій, проведено 42 біопсії та 35 коагуляцій.

8. Використання сучасних методів контрацепції:

- з метою попередження небажаної  вагітності проводиться робота  з жінками з малозабезпечених сімей, жінками з екстрагенітальною патологією та молоддю щодо використання ними контрацептивів.

З районного бюджету кошти на придбання контрацептивів не виділялись.

За 2015 рік введено 40 ВМС:

- розповсюджено 60 примірників (буклетів) про методи контрацепції та профілактики ІПСШ серед учнів ПТУ№32 та студентів сільгосптехнікуму;

- проводиться санітарно-просвітницька робота по профілактиці раку молочної залози, раку жіночих статевих органів.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 12:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про стан виконання районної програми “Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 59 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 13:

Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Слово для інформації надано Семенюк Ларисі Віталіївні головному лікарю Бобринецької центральної районної лікарні.

Семенюк Л.В.

Шановні депутати !

В період з 05 жовтня 2015 року по 11 листопада 2015 року Компаніївською міжрайонною державною фінансовою інспекцією проводилась ревізія фінансово-господарської діяльності Бобринецької ЦРЛ.

При цьому було встановлено, що передачу медикаментів та перев’язувальних матеріалів на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” та комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” не включено до рішенням сесії Бобринецької районної ради № 269 від 22 лютого 2013 року “Про погодження Бобринецької ЦРЛ передачі майна на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” та комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” в зв’язку з тим, що при підготовці даного рішення неможливо було передбачити залишок, перелік і вартість медикаментів та перев’язувальних матеріалів .

У квітні 2013 року спільною комісією згідно актів прийому-передачі передано з балансу Бобринецької ЦРЛ на баланс КЗ ТМО “Цетр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” необротні медикаментів, перев’язувальних матеріалів на суму – 42773,85 гривень.

В серпні 2013 року спільною комісією згідно актів прийому-передачі передано з балансу Бобринецької ЦРЛ на баланс КЛЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” медикаментів та перев’язувальних матеріалів на суму 66000,32 гривень.

На даний час необхідно підтримати даний проект рішення  та затвердити акти прийому передачі в повному обсязі.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 13:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “ Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 60 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 14:

Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області”.

Слово для інформації надано Семенюк Ларисі Віталіївні головному лікарю Бобринецької центральної районної лікарні.

Семенюк Л.В.

В період з 05 жовтня 2015 року по 11 листопада 2015 року Компаніївською міжрайонною державною фінансовою інспекцією проводилась ревізія фінансово-господарської діяльності Бобринецької ЦРЛ.

При цьому було встановлено, що передачу медикаментів та перев’язувальних матеріалів на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” та комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” не включено до рішенням сесії Бобринецької районної ради № 269 від 22 лютого 2013 року “Про погодження Бобринецької ЦРЛ передачі майна на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” та комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” в зв’язку з тим, що при підготовці даного рішення неможливо було передбачити залишок, перелік і вартість медикаментів та перев’язувальних матеріалів.

У квітні 2013 року спільною комісією згідно актів прийому-передачі передано з балансу Бобринецької ЦРЛ на баланс КЗ ТМО “Цетр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” необротні медикаментів, перев’язувальних матеріалів на суму – 42773,85 гривень.

В серпні 2013 року спільною комісією згідно актів прийому-передачі передано з балансу Бобринецької ЦРЛ на баланс КЛЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” медикаментів та перев’язувальних матеріалів на суму 66000,32 гривень.

На даний час необхідно підтримати даний проект рішення та затвердити акти прийому передачі в повному обсязі.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 14:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про погодження акту прийому-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального закладу Територіального медичного об’єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 61 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 15:

Про погодження передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Слово для інформації надано Семенюк Ларисі Віталіївні головному лікарю Бобринецької центральної районної лікарні.

Семенюк Л.В.

Шановні депутати !

В зв’язку з необхідністю економії коштів на утримання закладу, ефективного використання бюджетних видатків на енергоносії, раціонального використання майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району, адміністрація Бобринецької ЦРЛ просить підтримати даний проект рішення щодо передачі з балансу Бобринецької ЦРЛ на баланс КЛЗ “ЦПМСД Бобринецького району” будівель:

1.Лікувальний корпус поліклініки загальною площею 1177,36 кв.м, балансова вартість – 63783,00 грн..

2.Господарська будівля станції переливання крові загальною площею 541,30 кв.м, балансова вартість – 36314,00 грн., залишкова вартість – 22130,00 грн..

3.Лікувальний корпус (жіноча консультація, стоматологічне відділення) загальною площею 501,68 кв.м, балансова вартість – 50124,00 грн., залишкова вартість – 20255,00 грн..

4.Будівля сараю на 5 боксів загальною площею 121,70 кв.м, балансова вартість – 5695,00 грн..

5.Адмінбудівля загальною площею 491,3 кв.м, балансова вартість – 57088,00 грн..

6.Господарська будівля туалет балансовою вартістю 9297,00 грн., знос нарахований повністю.

7.Господарська будівля модуль первісною вартістю 59116,00 грн., залишкова вартість – 72861,00 грн.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням щодо реформування медичної галузі.

Семенюк Л.В., головний лікар Бобринецької центральної районної лікарні – з роз’ясненням в контексті поставленого запитання.

Шевченко С.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації – з роз’ясненням бачення районного керівництва питання реформування медичної галузі в районі.

Гадемська О.А., голова Бобринецької районної ради – з повідомленням, що 25 лютого 2016 року відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Кіровоградської обласної ради, де виступив голова Кіровоградської обласної ради Чорноіваненко О.А. з інформацією щодо перебування делегації Кіровоградщини у Грузії.

Було порушено низку питань, які турбують виборців, зокрема, щодо реформування медичної галузі як в Україні, так і на Кіровоградщині. Надали інформацію з даного питання народний депутат України Яриніч К.В. та екс-міністр охорони здоров'я Грузії Сандро Урушадзе.

Бергер С.В., депутат районної ради – із застереженням виваженого підходу до питання реформування медичної галузі.

 

ВИРІШИЛИ 15:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про погодження передачі майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району з балансу Бобринецької центральної районної лікарні на баланс комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 62 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 16:

Про погодження відділу освіти районної державної адміністрації списання основних засобів спільної власності територіальних громад сіл та міста району (котел КГБ-50).

Слово для інформації надано Різуну Олексію Леонідовичу – начальнику відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації.

Різун О.Л.

 

Шановні депутати !

Відповідно до статей 43, 60 та пункту 10 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення сьомої сесії Бобринецької районної ради п’ятого скликання від 23 лютого           2007 року № 87 “Про затвердження Порядку списання основних засобів з балансів підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальних громад сіл і міста Бобринецького району”, рішення двадцять четвертої сесії Бобринецької районної ради п’ятого скликання від 31 серпня 2010 року № 391 “Про затвердження Порядку управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл і міста району”, зі змінами, затвердженими рішеннями двадцять третьої сесії Бобринецької районної ради шостого скликання від 25 жовтня 2013 року № 344, другої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2015 року № 44 районна державна адміністрація порушує питання про погодження відділу освіти районної державної адміністрації списання основних засобів спільної власності територіальних громад сіл і міста району, а саме газового котла КГБ-50, який було встановлено в котельні Федіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за адресою: вул..В.Яновського, 90, с.Федіївка, Бобринецького району, Кіровоградської області.

Даний котел встановлено в котельні Федіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у 2003 році та в наслідок тривалого терміну експлуатації, відповідно акту перевірки технічного стану вийшов з ладу та ремонту не підлягає.

Котел знаходиться на балансі відділу освіти районної державної адміністрації.

Відповідно до Порядку списання основних засобів з балансів підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальних громад сіл і міста Бобринецького району, затвердженого рішенням сьомої сесії Бобринецької районної ради п’ятого скликання від 23 лютого 2007 року № 87 та акту перевірки технічного стану котел КГБ-50 вийшов з ладу та підлягає списанню шляхом ліквідації.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 16:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про погодження відділу освіти районної державної адміністрації списання основних засобів спільної власності територіальних громад сіл та міста району”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 63 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 17:

Про звіт про фінансово-господарську діяльність комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” за 2015 рік.

Слово для інформації надано Миргородській Надії Валеріївні – завідувачу комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району”.

Миргородська Н.В.

 

Шановні депутати !

Комунальна установа Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” створена відповідно до статті 29 Закону України “Про Національний архівний фонд та архівні установи”, рішенням Бобринецької районної ради від 26 лютого 2010 року № 362.

У своїй діяльності трудовий архів керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, нормативними актами Верховної ради України, наказами Укрдержархіву, рішеннями і розпорядженнями голів обласної та районної державних адміністрацій, Бобринецької районної ради, наказами Державного архіву Кіровоградської області, а також статутом комунальної установи.

Діяльність трудового архіву будується у відповідності із річним планом за такими основними напрямками:

- організація комплектування документами підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, що розташовані на відповідній території;

- забезпечення збереженості документів в архіві;

- організація користування документами у службових, соціально-правових, наукових та інших цілях, видавання юридичним особам і громадянам архівних довідок, копій та витягів з документів, що знаходяться на зберіганні.

Комплектується трудовий архів документами з кадрових питань (особового складу) ліквідованих, без правонаступництва підприємств, установ і організацій всіх форм власності району.

За 2015 рік до архіву на зберігання надійшло 7 нових фондів ліквідованих селянських (фермерських) господарств району, що налічують 29 справ та 110 документів з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.

Станом на 01.01.2016 року у трудовому архіві на зберіганні знаходиться 129 фондів, які налічують 16219 справ за 1944-2015 роки .

Одним з основних напрямків роботи трудового архіву є забезпечення збереженності документів.

Прийняти документи – це одна справа, найголовніше зберегти їх, бо за цими документами – людьські долі.

Станом на 01.01.2016 року у трудовому архіві створені практично всі належні умови зберігання документів.

Трудовий архів розташований у приміщенні Бобринецької райдержадмі-ністрації на другому поверсі і відповідно до договору оренди з комунальним підприємством “Дім Бобринець” від 23.01.2013р. №1, займає загальну площу 96,9м² (площа архівосховища – 79,7кв.м., площа робочої кімнати -17,2 кв.м.) .

В архівосховищі встановлено 343 пог.м. металевих стелажів.

Завантаженість архівосховища становить 76% .

Документи розташовані на металевих стелажах, встановлено вхідні металеві двері, які обладнані надійними замками і у позаробочий час замикаються та опечатуються. Доступ до архіву стороннім особам заборонено.

Протипожежний стан архіву систематично контролюється завідувачем трудового архіву. Електромережа архіву схована, знаходиться у задовільному стані. Загальний вимикач винесено за межі архівосховища, електролампи закриті у плафони.

Документи з особового складу зберігаються у в'язках. Місцезнаходження  документів у сховищах закріплено пофондовим та постелажним топографічними покажчиками. Архівосховище забезпечено світлозахисними шторами.

Матеріально-технічна база трудового архіву, темтературно-вологісний, світловий та санітарно-гігієнічний режими відповідають нормативним вимогам.

Разом з тим, не в повному обсязі вирішенні питання пожежної безпеки трудового архіву. Відсутні пожежна сигналізація та сертифіковані вуглекіслотні вогнегасними, що є грубим порушенням протипожежного режиму.

Встановлення пожежної сигналізації окремо в архівосховищі питання досить проблематичне, бо потребує чималих коштів, а от придбання вогнегасників плануємо у цьому році.

Левову частку бюджету робочого часу трудового архіву займає організація користування документами у службових, соціально - правових, наукових та інших цілях, видавання юридичним особам і громадянам архівних довідок, копій та витягів з документів, що знаходяться на зберіганні. Великий обсяг робіт виконується трудовим архівом по ремонту архівних справ та аркушів документів.

Станом на 01.01.2016 року, як я вже доповідала, в архіві зберігається 16219 справ, з них – виборчих документів за 2006-2015 роки – 922 справи тимчасового зберігання від 1до 5 років, 605 опломбованих коробів з виборчою документацією, 310 пакувань списків виборців.

На підставі цих документів протягом 2015 року виконано 460 запитів, з них – 443 з позитивним результатом, що становить 94%. Оформлено документи на 6 пільгових пенсій, вислуга років – 4.

Високий відсоток позитивних відповідей свідчить про повноту документів прийнятих фондів.

Відповіді на запити надаються своєчасно. Скарг по виконанню запитів соціально - правовому характеру не надходило.

Протягом минулого року Пенсійним фондом України в Бобринецькому районі проведено 73 перевірки відповідності виданих архівних довідок первинним документам, що зберігаються у трудовому архіві.

Відповідно до частини 1 статті 29 Закону України від 24.12.1993 року №3814-Х11 “Про Національний архівний фонд та архівні установи” (в редакції Закону від 05.07.2012 року № 5068-У1, яка введена в дію з 17.02.2013 року) до архівних установ, які здійснюють централізоване тимчасове зберігання архівних документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових та інших правовідносин юридичних і фізичних осіб, що не належать до Національного архівного фонду – тобто трудових архівів, віднесено архівні установи сільської, селищної, міської ради. Видатки на утримання цих архівних установ, відповідно до статті 34 Закону “Про Національний архівний фонд та архівні установи” повинні здійснюватися з відповідного сільського, селищного та міського бюджетів.

Комунальна установа Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” являється спільною власністю територіальних громад сіл та міста району. Відповідно, утримання установи здійснюється за рахунок коштів з районного бюджету.

У зв'язку з цим та відповідно до Закону України від 24.12.1993 року №3814-Х11 “Про Національний архівний фонд та архівні установи” до районного бюджету залучено субвенції з міського та сільських бюджетів з метою утримання комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району”.

При розрахунку обсягу субвенцій з міського та сільських бюджетів до районного бюджету на утримання трудового архіву враховується кількість архівних документів ліквідованих підриємств, установ і організацій, що існували на території міської та сільських рад, які в даний час зберігаються у трудовому архіві.

Трудовий архів станом на 01.01.2016 рік має штат 1,75 штатних одиниць, в тому числі 1 – завідувач, 0,5 – архівіст, 0,25 – бухгалтер.

На утримання архіву у 2015 році до районного бюджету залучено субвенцій в розмірі 108000 грн., в тому числі на заробітну плату 56903 грн., на оплату комунальних послуг 43234 грн, на придбання 7863 грн (придбання та встановлення модульної програми – 2000 грн, ремонт і заправка катриджа і принтера – 1000 грн, канцелярські товари – 4863 грн).

Водночас повідомляємо, що кошти на придбання канцелярських товарів не були використані за призначенням у звя'зку з підвищенням тарифної сітки заробітної плати (станом на 01.09.2015 р.) і тарифів на оплату комунальних послуг. Кошти на придбання канцелярських товарів були перерозподілені на оплату комунальних послуг (1413 грн.) та виплату і нарахування заробітної плати (3450 грн).

Працювати без забезпечення архіву канцелярськими товарами (папір, скотч, клей і т.п.) було складно, тому що в архіві значна кількість документів знаходяться у поганому фізичному стані. Поарукшний ремонт документів, який постійно проводиться архівом, потребує певної кількості цих матеріалів. На жаль, кошти на придбання канцелярських товарів на 2016 рік поки що не передбачені.

Архівні документи, що зберігаються в трудовому архіві, є складовою частиною історико-культурної спадщини та інформаційних ресурсів району. Збереження цієї спадщини є важливим завданням органів державної влади та місцевого самоврядування і є питанням державної ваги. Реалізація цих завдань і була основним напрямком роботи комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” у 2015 році.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 17:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про звіт про фінансово-господарську діяльність комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” за 2015 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 64 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 18:

Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок.

Слово для інформації надано Гончаруку Олегу Вікторовичу – начальнику відділу Держгеокадастру у Бобринецькому районі.

Гончарук О.В.

Шановні депутати!

Відповідно до статті. 23 Закону України “Про оцінку земель” технічна документація з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів, затверджується районною радою.

На даний час розроблено 3 технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів району, які потребують приведення у відповідність до діючого законодавства шляхом затвердження на сесії районної ради, а саме:

1.1. технічна документація по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки загальною площею 65,2998 га, наданої в оренду гр. Бобуху Віктору Григоровичу для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Федіївської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області;

1.2. технічна документація по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки загальною площею 9,4922 га, наданої в оренду СФГ Рижкова Володимира Петровича для рибогосподарських потреб на території Олексіївської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області;

1.3 технічна документація по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки загальною площею 10,4924 га, яка відводиться для продажу права оренди на аукціоні для рибогосподарських потреб на території Павлогірківської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області.

Дані технічні документації пройшли державну землевпорядну експертизу і мають позитивний висновок та розроблені землевпорядною організацією, яка має відповідні ліцензії та на даний час має у своєму складі інженера-землевпорядника, який має відповідний сертифікат.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Бобух Анатолій Григорович, депутат районної ради.

Шановні депутати !

Прошу внести до протоколу пленарного засідання третьої сесії районної ради сьомого скликання з розгляду питання “Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок” мою заяву про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок”.

Відповідно до статті 35 Закону України “Про запобігання корупції”, статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” доводжу до вашого відома про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок” на пленарному засіданні третьої сесії районної ради сьомого від 26 лютого 2016 року.

ВИРІШИЛИ 18:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 65 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

НЕ ГОЛОСУВАВ

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 19:

Про внесення змін до Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про внесення зміни до статті 59 Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо поіменних голосувань”, Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про звернення громадян” щодо електронного звернення та електронної петиції” виникла необхідність внести зміни до Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням другої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2015 року № 33, а саме:

- розділ І “Загальні положення” доповнити статтею 51 “Порядок подання та розгляду електронних петицій:

51.1. Електронна петиція – це колективне звернення громадян до ради через офіційний сайт ради. Електронні петиції повинні стосуватись питань, які відносяться до повноважень і компетенції ради.

51.2. Для створення електронної петиції до ради її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному сайті ради. Автор нової електронної петиції має дотримуватися правил щодо оформлення петиції, а саме:

авторизуватися на офіційному сайті ради;

вказати заголовок петиції;

викласти суть електронної петиції;

уточнити прізвище, ім'я, по батькові;

вказати поштову адресу (для отримання письмової відповіді на петицію);

надати фото або відео, що ілюструватиме петицію (на розсуд автора).

Електронна петиція не може містити закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, закликів до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції.

51.3. Електронна петиція оприлюднюється на офіційному сайті ради протягом двох робочих днів із дня надсилання її автором (ініціатором).

У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам, оприлюднення такої петиції не здійснюється, про що повідомляється автору із зазначенням причин відмови, не пізніше строку, встановленого для оприлюднення.

Автор (ініціатор) електронної петиції щодо оприлюднення якої отримано відмову може виправити петицію і розмістити її повторно на офіційному сайті ради.

51.4. Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному сайті ради є датою початку збору підписів на її підтримку.

Форма підписання петиції передбачає авторизацію шляхом реєстрації: особа вказує свої прізвище, ім'я, по батькові, e-mail і натискає кнопку ‟Підписати”. Після цього вона отримує лист на електронну пошту з пропозицією підтвердити свій голос.

На офіційному сайті ради обов'язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.

51.5. Електронна петиція, адресована раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менше як 100 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.

51.6. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному сайті ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції.

Голова ради невідкладно, але не пізніше ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, направляє її на розгляд до постійної комісії ради, предметом відання якої є порушене автором петиції питання.

Постійна комісія не пізніше ніж через 10 робочих днів після отримання електронної петиції розглядає електронну петицію на своєму засіданні.

На засідання постійної комісії, у разі необхідності, запрошується автор електронної петиції, залучаються фахівці, спеціалісти та представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

51.7. За результатами розгляду електронної петиції постійна комісія надає висновок або рекомендацію відповідно до компетенції, або готує проект рішення ради.

Розгляд електронної петиції, проекту рішення з питання, зазначеного в електронній петиції, здійснюється радою першочергово на найближчому пленарному засіданні в порядку, визначеному Регламентом.

Інформація про результати розгляду електронної петиції надсилається автору електронної петиції на вказану під час реєстрації

електронну адресу, а також оприлюднюється на офіційному сайті  ради”;

- пункт 36.2 статті 36 Регламенту викласти в новій редакції:

“відповідно до частини 3 статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктами 1, 29 і 31 статті 43 та статтями 55, 56 цього Закону, в яких рішення приймаються таємним голосуванням. Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”. На офіційному веб-сайті ради розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань. Результати поіменного голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради”.

Вношу пропозицію затвердити Регламент Бобринецької районної ради сьомого скликання в новій редакції.

Дане питання розглядалось на засіданні постійної комісії Бобринецької районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 19:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 66 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 20:

Про внесення змін до рішення Бобринецької районної ради від 18 грудня 2015 року № 36 “Про президію Бобринецької районної ради”.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 43, частини другої статті 57 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 4 розділу І Положення про президію Бобринецької районної ради, у зв’язку з створенням депутатської фракції “Опозиційний блок” вношу пропозицію внести зміни до рішення Бобринецької районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2015 року № 36 “Про президію Бобринецької районної ради”, а саме:

ввести до складу президії Бобринецької районної ради Олексієнко Людмилу Йосипівну – голову депутатської фракції Бобринецької районної ради від територіальної організації Політичної Партії “Опозиційний блок”.

Затверди президію Бобринецької районної ради у складі:

 

ГАДЕМСЬКА

Олена Антонівна

 

голова Бобринецької районної ради

САБЛІНА

Наталія Анатоліївна

 

заступник голови Бобринецької районної ради

КОСЕНКО

Сергій Опанасович

голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства, будівництва і архітектури

КРУТЬКО

Юрій Миколайович

голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення

СЕКРЕТ

Зоя Федорівна

– голова постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою

ЦЕСАРСЬКА

Лариса Наумівна

голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, праці, соціального захисту та соціального забезпечення населення, культури та спорту

 

БЕРГЕР

Сергій Володимирович

голова депутатської фракції Бобринецької районної ради від Бобринецької районної організації ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”

 

ОЛЕКСІЄНКО

Людмила Йосипівна

голова депутатської фракції Бобринецької районної ради від територіальної організації Політичної Партії “Опозиційний блок”

РИБАЧУК

Надія Володимирівна

голова депутатської фракції Бобринецької районної ради від Бобринецької районної організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”

 

Дане питання розглянуто на засіданні постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 20:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до рішення Бобринецької районної ради від 18 грудня 2015 року № 36 “Про президію Бобринецької районної ради”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 67 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 21:

Про затвердження розпорядження голови Бобринецької районної ради від 12 січня 2016 року № 3-гр “Про зняття з контролю рішень районної ради”.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 9 розділу 1 Регламенту Бобринецької районної ради сьомого скликання, затвердженого рішенням другої сесії від 18 грудня 2015 року № 33, контроль за виконанням рішень організовує голова ради. Після набрання чинності рішення передаються до відповідної постійної комісії ради. Постійна комісія ради на засіданні розглядає питання про хід виконання рішень та інформує голову ради або заступника голови ради.

Виконані рішення знімаються з контролю розпорядженням голови ради з наступним його затвердженням на сесії.

Відповідно до пункту 2 частини 6 статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 9 розділу розділу 1 Регламенту  Бобринецької районної ради сьомого скликання, розпорядження голови Бобринецької районної ради прийняте від 12 січня 2016 року № 3-гр “Про зняття з контролю рішень районної ради”.

Дане питання розглядалось на засіданні постійної комісії Бобринецької районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою.

Вношу пропозицію зняти з контролю рішення Бобринецької районної ради як такі, що виконані та у зв’язку із закінченням строку дії.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 21:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про затвердження розпорядження голови Бобринецької районної ради від 12 січня 2016 року № 3-гр “Про зняття з контролю рішень районної ради”.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 68 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 22:

Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 43, частини 3 статті 58 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 “Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів”, із змінами та доповненнями, рішення другої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 25 грудня 2015 року № 47 “Про районний бюджет на 2016 рік”, вношу пропозицію затвердити витрати на утримання Бобринецької районної ради та її виконавчого апарату на 2016 рік у сумі відповідно до кошторису Бобринецької районної ради.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Гадемська О.А.

Шановні депутати !

Прошу внести до протоколу пленарного засідання третьої сесії районної ради сьомого скликання з розгляду питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік” мою заяву про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік”.

Відповідно до статті 35 Закону України “Про запобігання корупції”, статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” доводжу до вашого відома про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік” на пленарному засіданні третьої сесії районної ради сьомого від 26 лютого 2016 року.

Сабліна Н.А.

Шановні депутати !

Прошу внести до протоколу пленарного засідання третьої сесії районної ради сьомого скликання з розгляду питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік” мою заяву про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік”.

Відповідно до статті 35 Закону України “Про запобігання корупції”, статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” доводжу до вашого відома про те, що я не буду брати участі у прийнятті рішення з питання “Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік” на пленарному засіданні третьої сесії районної ради сьомого від 26 лютого 2016 року.

ВИРІШИЛИ 22:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про затвердження витрат на утримання Бобринецької районної ради на 2016 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 21

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 02

Всього проголосувало: 21

Прийнято рішення № 69 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

ЗА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

 

СЛУХАЛИ 23:

Про типове Положення про Порядок преміювання працівників комунальних підприємств.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 20 частини 1 статті 43, частини 5 статті 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада пропонує затвердити типове Положення про порядок преміювання працівників комунальних підприємств, засновником яких є Бобринецька районна рада.

Положення розроблено відповідно до Кодексу законів про працю, Закону України “Про оплату праці” від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР з наступними змінами і доповненнями.

Положення є складовою частиною прогресивних організаційних форм і методів управління якістю роботи працівників комунальних підприємств, засновником яких є Бобринецька районна рада.

Преміювання працівників комунального підприємства здійснюється відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати праці за підсумками роботи за місяць.

В окремих випадках за виконання особливо важливої роботи або з нагоди ювілейних та святкових дат працівникам може бути виплачена одноразова премія.

Це Положення вводиться з метою матеріального стимулювання працівників комунального підприємства за сумлінне і якісне виконання поставлених перед ними завдань, забезпечення належного рівня виконавчої та трудової дисципліни.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 23:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про типове Положення про Порядок преміювання працівників комунальних підприємств”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 70 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 24:

Гадемська О.А.

Про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств.

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 20 частини 1 статті 43, частини 5 статті 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, частини 9 статті 78 Господарського кодексу України, наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 02 березня 2015 року № 205 “Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки”, враховуючи викладені в ньому рекомендації щодо складання фінансового плану підприємства та звіту про його виконання, підготовки пояснювальних записок до них, районна рада пропонує затвердити порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів суб’єктів господарювання комунальних підприємств, засновником яких є Бобринецька районна рада.

Порядок визначає процедуру складання, затвердження (погодження) та контролю виконання фінансових планів суб’єктів господарської діяльності - комунальних підприємств засновником яких є Бобринецька районна рада.

Фінансовий план підприємства складається за формою на кожен наступний рік з поквартальною розбивкою і відображає очікувані фінансові результати в запланованому році. Фінансовий план підприємства також містить довідкову інформацію щодо фактичних показників минулого року та планових показників поточного року.

Фінансовий план підприємства повинен забезпечувати зростання фінансових результатів діяльності, отримання прибутку та чистого прибутку, розмір яких не може бути меншим, ніж прогнозні та планові показники поточного року, розраховані на базі фактично досягнутих показників I кварталу поточного року та прогнозних показників II, III і IV кварталів поточного року з урахуванням прогнозованого рівня інфляції. У разі зменшення чистого прибутку порівняно з відповідним періодом попереднього року підприємство обов’язково має надати аналітичний висновок з обґрунтуванням причин такого зменшення.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 24:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 71 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 25:

Гадемська О.А.

Про внесення змін до Статуту МКП “Дім Бобринець”.

Слово для інформації надано Гречаному Віктору Миколайовичу директору МКП “Дім Бобринець”.

Гречаний В.М.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пунктів 20, 27 частини першої статті 43, статті 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення другої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2015 року № 37 “Про делегування повноважень Бобринецької районної ради Бобринецькій районній державній адміністрації”, з метою приведення Статуту у відповідність до вимог чинного законодавства мале комунальне підприємство “Дім Бобринець” пропонує внести зміни до Статут та затвердити у новій редакції, а саме:

1.Пункт 3.1.16. розділу 3 Статуту МКП “Дім Бобринець” викласти в такій редакції: “Брати участь у галузевих та місцевих професійних спілках, укладати колективний договір між органом управління та трудовим колективом Підприємства, розробляти і затверджувати за участю трудового колективу положення про преміювання та порядок застосування доплат і надбавок до посадових окладів працівників Підприємства”.

2.Пункт 5.2 розділу 5 Статуту МКП “Дім Бобринець” викласти в такій редакції: “Підприємство очолює директор. Директор підприємства призначається та звільняється з посади за рішенням районної ради.

З керівником підприємства після призначення на посаду орган управління укладає контракт на термін від 1 до 5 років”.

3.Розділ 3 Статуту МКП “Дім Бобринець” доповнити пунктом 3.2.9.: “Подання Проекту фінансового плану Підприємства органу управління на погодження щорічно до 01 серпня року, що передує плановому”.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 25:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до Статуту МКП “Дім Бобринець”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 72 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 26:

Гадемська О.А.

Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності МКП “Дім Бобринець” за 2015 рік.

Слово для інформації надано Гречаному Віктору Миколайовичу директору МКП “Дім Бобринець”.

Гречаний В.М.

 

Шановні депутати !

Мале комунальне підприємство “Дім Бобринець” належить до комунальної власності територіальних громад міста та сіл Бобринецького району .Засновником підприємства є Бобринецька районна рада. Повсякденне управління здійснює Бобринецька районна рада.Основним видом діяльності є загальне прибирання приміщень.Підприємство обслуговує адміністративний будинок на правах господарського відання який розташований по вулиці Орджонікідзе,80.. Підприємство надає послуги по оренді службових приміщень ,здебільшого орендаторами є бюджетні організації.Загальна орендна площа адмін.будинку складає 3264 м2.Орендна плата в місяць складає 4485 грн. Для обслуговування приміщення на підприємстві працюють 1 електрик, 1 сантехнік ^робітник по ремонту,4 охоронника ;для прибирання службових приміщень працюють-5 прибиральниць.Для проведення розрахунків за надані послуги по обслуговуванню та прибиранню службових приміщень на підприємстві складено розрахунки вартості послуг.Вартість прибирання приміщень у 2015 році складала 6грн 41 коп. за м2;  обслуговування'службових приміщень у 2015 році складала 6 грн.598 коп. у 2015 році. Крім цього, підприємство надає послуги по електроенергії та водопостачанню яка надходить від постачальників КП “Міськводоканал” та ВАТ Кіровогадобленерго. Постачальники надають рахунки за використану електроенергію та воду а підприємство розподіляє між підприємствами які знаходяться у адмінбудинку згідно електричної техніки згідно поданих даних використання приборів. Для опалення адмін.будинку у підприємства є газова котельня та тепломережа яка обслуговується працівниками підприємства операторами газових котелень. .Постачальником природного газу є Національна акціонерна компакнія “Нафтогаз України” з якою постійно проводиться  підписання договору на постачання природного газу. Отримана теплова енергія розраховується згідно електронних теплових лічильників які перевіряє та підписує Бобринецьке УЕГГ. Розрахунок вартості теплової енергії розраховується на підприємстві згідно ціни, яка складається при підписанні договору на природний газ – та обслуговуванню ШРП, теплових мереж та газових котелень., розрахунок надається та затверджується на сесії районної ради.У 2015 році вартість затвердженої гкаллорії складала – 1349 грн. 38 коп в тому числі ПДВ – 224грн. 90 коп.

За 2015 рік працівниками підприємства проведено поточні ремонти електрощитової,підвального приміщення а саме – водопровідної системи, санвузлів 2 поверх, 3 поверх, проведено поточний ремонт кабінету № 425. Разом із працівниками райавтодору проведено ремонт прилеглої території. Крім цього надавались послуг адміністративному центру, будинку культури.

За результатами фінансово господарської діяльності підприємство отримало:

Дохід від надання послуг в суму 720,7 тис.грн.

Фінансову підтримку    в сумі      313,0 тис.грн.

Разом отримано                            1033,7тис.грн.

Витрати підприємства    в сумі     1017,6 тис.грн.

Сплачено податок на прибуток         7,4 тис.грн.

Чистий прибуток                                8,7 тис.грн.

За 2015 рік підприємство повністю розрахувалось із прцівниками по заробітній платі заборгованість відсутня.

Заборгованість підприємства перед постачальниками складає – 73,0 тис.грн.в тому числі перед НАК “Нафтагазом України” заборгованість складає – 55,0 тис.грн.; КП “Комунальник” – 3,5,0 тис.грн.; Бобринецьке УЕГГ – 14,5 тис.грн.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням про технічний стан електричної мережі адмінприміщення.

Гречаний В.М., директор МКП “Дім Бобринець” – з відповіддю, що кошти виділено і при їх надходженні ремонтні роботи по заміні електромережі будуть проводитись.

 

ВИРІШИЛИ 26:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності МКП “Дім Бобринець” за 2015 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 73 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 27:

Гадемська О.А.

Про внесення змін до Статуту КП “Інженерний центр”.

Слово для інформації надано Андалюкевичу Олегу Володимировичу директору КП “Інженерний центр”.

Андалюкевич О.В.

 

Шановні депутати !

Відповідно до пунктів 20, 27 частини першої статті 43, статті 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення другої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2015 року № 37 “Про делегування повноважень Бобринецької районної ради Бобринецькій районній державній адміністрації”, з метою приведення Статуту у відповідність до вимог чинного законодавства комунальне підприємство “Інженерний центр” пропонує внести зміни до Статут та затвердити у новій редакції, а саме:

1.Пункт 1.3. розділу 1 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Підприємство за своєю організаційно-правовою формою є комунальним комерційним унітарним підприємством, заснованим на спільній власності територіальних громад сіл та міста Бобринецького району і віднесено до сфери управління органу, встановленого відповідним рішенням Засновника (органу управління)”.

2.Пункт 1.5. розділу 1 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями Бобринецької районної ради, розпорядчими актами органу управління, наказами спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства, іншими нормативно-правовими актами та цим Статутом”.

3.Пункт 2.3. розділу 2 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Підставою для виконання Підприємством в установленому порядку функцій замовника є відповідні рішення Бобринецької районної ради, розпорядчі акти органу управління, господарські договори Підприємства із Бобринецькою районною державною адміністрацією та її структурними підрозділами, юридичними особами різних форм власності та з фізичними особами”.

4.Пункт 2.5. розділу 2 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “У випадку, якщо здійснення будь-якого з вищенаведених видів діяльності потребує спеціального дозволу (ліцензії, кваліфікаційного сертифікату), Підприємство здійснює таку діяльність лише за умови отримання необхідного дозволу (ліцензії, кваліфікаційного сертифікату)”.

5.Пункт 3.1.2. розділу 3 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Відкриття рахунку погоджується керівником органу управління та засвідчується його підписом та печаткою”.

6.Пункт 3.1.9. розділу 3 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Виконувати роботи, надавати послуги за цінами та тарифами, що затверджуються відповідно до чинного законодавства України”.

7.Пункт 3.1.18. розділу 3 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Брати участь у галузевих та місцевих професійних спілках, укладати колективний договір між органом управління та трудовим колективом Підприємства, розробляти і затверджувати за участю трудового колективу положення про преміювання та порядок застосування доплат і надбавок до посадових окладів працівників Підприємства, які затверджуються органом управління та погоджуються з Засновником”.

8.Пункт 3.1.21. розділу 3 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “ Керівник органу управління погоджує структуру, штатний розпис, положення про структурні підрозділи і функціональні обов'язки працівників Підприємства”.

9.Пункт 3.2.1. розділу 3 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Завдання, визначені Підприємству Засновником, органом управління, є першочерговим обов'язком Підприємства”.

10.Пункт 4.8. розділу 4 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Планування фінансово-господарської діяльності здійснюється Підприємством шляхом складання річного фінансового плану у порядку та за формою, що визначаються органом управління та погоджується з Засновником”.

11.Пункт 5.2 розділу 5 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Підприємство очолює директор, який призначається і звільняється з посади за рішенням Бобринецької районної ради.

З керівником підприємства після призначення на посаду орган управління укладає контракт на термін від 1 до 5 років”.

12.Пункт 5.4.8. розділу 5 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “Директор Підприємства несе відповідальність за виконання фінансового плану затвердженого органом управління та Засновником”.

13.Абзац чотири пункту 5.4.9. розділу 5 Статуту КП “Інженерний центр” викласти в такій редакції: “встановлює працівникам грошові надбавки до посадових окладів за високу якість, складність та напруженість в праці, професійну майстерність та інші доплати і надбавки до заробітної плати згідно з законодавством України, в межах фонду заробітної плати затвердженого органом управління та погодженого Засновником”.

14. Розділ 3 Статуту КП “Інженерний центр” доповнити пунктом: 3.2.9. “Подання Проекту фінансового плану Підприємства органу управління на погодження щорічно до 01 серпня року, що передує плановому”.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 27:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про внесення змін до Статуту КП “Інженерний центр”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 74 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 28:

Гадемська О.А.

Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності КП “Інженерний центр” за 2015 рік.

Слово для інформації надано Андалюкевичу Олегу Володимировичу директору КП “Інженерний центр”.

Андалюкевич О.В.

 

Шановні депутати !

КП “Інженерний центр” (надалі – Підприємство) виконує інжинірингові роботи та послуги у сфері будівництва.

Чисельність працівників на підприємстві становить – 2 чол., це директор та бухгалтер.

Незважаючи на малу чисельність працівників, підприємство виконує функції Замовника у будівництві у повному обсязі. Для цього на підприємстві створений тендерний комітет для проведення державних закупівель, працівники пройшли навчання та мають відповідні сертифікати.

За власної ініціативи, я пройшов навчання з підвищення кваліфікації та отримав персональні кваліфікаційні сертифікати “інженера технічного нагляду”, “інженера-проектувальника” та відповідні персональні печатки до них, що дало можливість підприємству бути конкуренто – спроможним на ринку праці у будівельній галузі.

Згідно “Загальнодержавної рейтингової програми нагородження лідерів реального сектору економіки” КП “Інженерний центр”, щорічно входить до топ – 10 підприємств лідерів Кіровоградської області за результатами загальнодержавного статистичного ранжування суб’єктів господарювання за сукупністю показників їх фінансово – господарської діяльності.

Основними видами діяльності підприємства є виготовлення проектно – кошторисної документації та виконання робіт з технічного нагляду за будівництвом.

За перііод 2015 року надано полуг та виконано робіт на загальну суму 161928,68 грн. Фактично надійшло на рахунок підприємства 262044,79 гривень в т.ч. кредиторська заборгованість за 2014 рік.

З дня діяльності по даний час дотації з районного бюджету КП “Інженерний центр” не отримував.

 

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 28:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про звіт про результати фінансово-господарської діяльності КП “Інженерний центр” за 2015 рік”.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 75 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 29:

Гадемська О.А.

Про звіт про фінансово-господарську діяльність Бобринецького редакційно-видавничого об’єднання “Новий день” за 2015 рік.

Слово для інформації надано Леусу Ігорю Сергійовичу – головному редактору Бобринецького РВО “Новий день”.

Леус І.С.

 

Шановні депутати !

У своїй діяльності Бобринецьке РВО “Новий день” керується Конституцією України, Законами України “Про інформацію”, “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування  в Україні засобами масової інформації”, “Про рекламу”, “Про видавничу справу”, іншим чинним законодавством, а також Статутом підприємсства.

Фінансово-господарську діяльність підприємство здійснює на основі госпрозрахунку.

Джерелами прибутку підприємства є доходи, отримані від надання послуг фізичним, юридичним особам, суб’єктам господарювання.

У 2014 р. доходи РВО “Новий день” склали 877, 7 тис. грн., видатки – 737,5 тис. грн.

У 2015 доходи склали 1166,6 тис. грн., видатки – 991,1 тис. грн.

Доходи підприємства: від інформаційно-рекламної діяльності – 511,4 тис. грн., (96,0 тис. грн. – від населення, 415,4 тис. грн. – реклама, оголошення та друк матеріалів від організацій); від передплати видання – 404,8 тис. грн.; від видавничо-поліграфічної діяльності – 213,3 тис. грн.; від інших видів господарської діяльності – 36,8 тис. грн.

Видатки на заробітну плату в 2015 р. склали 357,8 тис. грн. Штат працівників – 11,25 один. Середня заробітна плата в Бобринецькому РВО “Новий день” на одного штатного працівника складала 2711,00 грн. Заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Видатки на комунпослуги, енергоносії та оренду приміщень (в т.ч., орендованих у комунального підприємства Бобринецької районної ради) склали 22,4 тис. грн.; електроенергію і природний газ – 30,4 тис. грн. Амортизація основних засобів, в т.ч. друкарні, склала 21 тис. грн. Видатки на підтримку матеріально-технічного господарства склали 102,4 тис. грн. (в т. ч. ремонт обладнання). РВО “Новий день” продовжує здійснювати заходи по утепленню редакційно-видавничих приміщень.

Упродовж 2015 року в друкарні, що передана на баланс РВО “Новий день”, сталося 5 серйозних поломок обладнання (фактично все, передане РВО друкарське обладнання, відслужило свій амортизаційний строк і, відповідно, підлягає списанню). Ремонтно-налагоджувальні роботи були здійснені в стислі терміни, збоїв у виготовленні газет “Честь хлібороба”, “Трудівник Устинівщини”, а також виборчої документації не допущено.

На відміну від інших районів, які мали власні друкарні й припинили їх існування, об’єднання модернізувало друкарське обладнання в місцевій друкарні та, незважаючи на електронну звітність підприємств, установ та організацій, виготовляє поліграфічну продукцію. На жаль, через перехід на електронну звітність замовлень на друковану продукцію стає все менше.

Колектив РВО “Новий день” висловлює вдячність за підтримку Районній раді сільгоспвиробників Бобринеччини, зокрема депутатам райради С.В.Бергеру і С.І.Німенку.

Видатки на придбання поліграфічних матеріалів для виготовлення газети «Честь хлібороба» склали 195, 2 тис. грн. Дотацій з місцевого чи інших бюджетів на виготовлення газети “Честі хлібороба” підприємство не отримує з 2005 року. В той же час середня дотація по Україні для видання районних газет в середньому складала 300 тисяч гривень. Найвищий рівень дотацій у Львівській та Одеській областях – 800-500 тисяч гривень відповідно.

Незважаючи на стрімкий розвиток Інтернету і незадовільну роботу Державного підприємства “Укрпошта”, тираж газети “Честь хлібороба” – найвищий серед районних газет Кіровоградської області – 4202 екз. (середній разовий тираж по області 1500 екз.).

Заборгованість перед постачальниками матеріалів та послуг в Бобринецькому РВО “Новий день” відсутня.

За 2015 рік Бобринецьким РВО “Новий день” сплачено податків і зборів до бюджетів різних рівнів – 261,9 тис. грн.

Ріст доходів підприємства у 2015 р., порівняно з 2014 р. – 33%.

Зважаючи на те, що згідно з офіційними статистичними даними, промислове виробництво в Україні скоротилося на 13,4% порівняно з 2014 р., Бобринецьке РВО “Новий день” справедливо можна назвати успішним підприємством. Готуючись до процесу реформування, РВО “Новий день” постійно розширює й комерційну діяльність. Тому об’єднання є прикладом для інших районних видань.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 29:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради Про звіт про фінансово-господарську діяльність Бобринецького редакційно-видавничого об’єднання “Новий день” за 2015 рік.

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 76 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

СЛУХАЛИ 30:

Гадемська О.А.

Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакційно-видавничого об’єднання “Новий день”, співзасновником яких є районна рада

Слово для інформації надано Сабліній Наталії Анатоліївні – заступнику голови Бобринецької районної ради.

Сабліна Н.А.

 

Шановні депутати !

Відповідно до частини 2 статті 43, частин 4, 5 статті 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, частини 3 статті 4 Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, статей 8, 20, 21 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, Цивільного та Господарського кодексів України, на підставі клопотань трудового колективу Бобринецького РВО “Новий день” від 13 січня 2016 року № 1/2 (протокол загальних зборів трудового колективу Бобринецького РВО “Новий день” від 13 січня 2016 року №1), від 19 лютого 2016 року № 14/15 (протокол загальних зборів трудового колективу Бобринецького РВО “Новий день” від 18 лютого 2016 року № 4) щодо реформування друкованого засобу масової інформації, рішень спільних засідань постійних комісій Бобринецької районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення та з питань діяльності ради, депутатської етики,регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою, з метою дотримання вимог Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” Бобринецька районна рада вирішила вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації – газети “Честь хлібороба” (Свідоцтво про Державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації Серії КГ №0318-У, видане Державним комітетом інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України від 26 березня 2003 року) та редакційно-видавничого об’єднання “Новий день” (Свідоцтво про Державну реєстрацію юридичної особи Бобринецького редакційно-видавничого об’єднання “Новий день” Серії А00 № 086714, видане Державним реєстратором від 05 лютого 2003 року) з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Надіслати рішення центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах (Державному комітету телебачення і радіомовлення України) для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування та центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (Міністерству юстиції України), трудовому колективу редакції та у місячний строк з дня прийняття опублікувати в газеті “Честь хлібороба”.

Дане питання розглянуто на спільних засідань постійних комісій Бобринецької районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення та з питань діяльності ради, депутатської етики,регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою.

Гадемська О.А.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 30:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакційно-видавничого об’єднання “Новий день”, співзасновником яких є районна рада

Результати голосування:

“ За ” – 22

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 22

Прийнято рішення № 77 (додається).

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Результати голосування

1.

Бергер Сергій Володимирович

ЗА

2.

Бобух Анатолій Григорович

ЗА

3.

Гадемська Олена Антонівна

ЗА

4.

Гура Валентина Григорівна

ЗА

5.

Дерев’янко Марія Миколаївна

ЗА

6.

Ємельянов Олег Володимирович

ЗА

7.

Іванов Віктор Миколайович

ЗА

8.

Івашина Володимир Володимирович

ЗА

9.

Корінський Віктор Васильович

ЗА

10.

Косенко Сергій Опанасович

ЗА

11.

Крутько Юрій Миколайович

ЗА

12.

Литвиненко Іван Миколайович

ЗА

13.

Німенко Сергій Іванович

ЗА

14.

Олексієнко Людмила Йосипівна

ЗА

15.

Рибачук Надія Володимирівна

ЗА

16.

Рижков Олексій Миколайович

відсутній з поважних причин

17.

Різанов Микола Станіславович

ЗА

18.

Романюк Віктор Арсенович

відсутній з поважних причин

19.

Сабліна Наталія Анатоліївна

ЗА

20.

Савченко Зоя Дмитрівна

НЕ ГОЛОСУВАЛА

21.

Секрет Зоя Федорівна

ЗА

22.

Скрипник Ірина Віталіївна

ЗА

23.

Цесарська Лариса Наумівна

ЗА

24.

Цесарський Анатолій Юрійович

ЗА

25.

Шевченко Сергій Анатолійович

ЗА

26.

Штурко Геннадій Андрійович

відсутній з поважних причин

Гадемська О.А., про розгляд інших питань.

Довела до відома депутатів, що відповідно до статті 12 Закону від 07 квітня 2011 року №3206-VI “Про засади запобігання і протидії корупції”, зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік.

Правила подання декларацій передбачені частиною 3 статті 8 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, згідно з положеннями якої депутати місцевих рад зобов’язані щороку до 01 квітня подавати Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за місцем роботи (служби) за формою, що додається до антикорупційного Закону, крім самозайнятих осіб, безробітних або пенсіонерів, які подають зазначені Декларації до апаратів відповідних місцевих рад або їх виконавчих комітетів.

 

Гадемська О.А., слово для виступу надано голові громадської організації “Підприємці Бобринеччини” Хижняку Григорію Васильовичу.

 

ВИСТУПИЛИ:

Хижняк Г.В., голова громадської організації “Підприємці Бобринеччини” – звернувся до депутатів Бобринецької районної ради з пропозицією продовжити мораторій на продаж землі в Україні до 2020 року та прийняти відповідне рішення з порушеного питання на наступному пленарному засіданні.

Німенко С.І., депутат районної ради – висловив підтримку у прийнятті відповідного рішення з порушеного питання на наступному пленарному засіданні.

 

Гадемська О.А. – оголосила, що всі питання, які були внесені на розгляд пленарного засідання третьої сесії районної ради сьомого скликання розглянуто.

Подякувала за співпрацю.

Пленарне засідання третьої сесії районної ради оголошено закритим.

(Звучить Державний Гімн України)

Голова районної ради                     О.ГАДЕМСЬКА

Архів протоколів сесій районної ради 6 скликання

Останні новини

  • Підготовка до роковин Чорнобильської катастрофи.
  • Оголошено конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування"
  • Привітання зі святом Великодня!
  • Навчання з питань децентралізації
  • Нарада з депутатами міської ради, головами сільських рад району

До уваги громадян

Офіс реформ