Протокол 1 сесії районної ради сьомого скликання від 11.11.2015

Протокол 1 сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання від 11.11.2015


У К Р А Ї Н А

БОБРИНЕЦЬКА  РАЙОННА  РАДА

П Р О Т О К О Л

першої сесії районної ради

сьомого скликання

від 11 листопада 2015 року м.Бобринець

Всього депутатів – 26

Присутніх на сесії – 24

Відсутніх з поважних причин – 2: Іванов В.М., Івашина В.В.

Час проведення: 10.00

Місце проведення: зала адмінприміщення

 

Пленарне засідання першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання відкриває голова Бобринецької районної виборчої комісії Кіровоградської області Бойко Галина Олександрівна.

Бойко Г.О., голова Бобринецької районної виборчої комісії

Добрий день шановні депутати, запрошені!

Відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” першу сесію новообраної районної ради скликає Бобринецька районна виборча комісія не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради у кількості, яка забезпечує повноважність складу ради відповідно до статті 45 вищевказаного Закону та інформує раду про підсумки виборів депутатів.

На підставі пункту 3 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” скликано першу сесію Бобринецької районної ради сьомого скликання.

На пленарне засідання запрошені:

- Шевченко Серій Анатолійович – голова Бобринецької районної державної адміністрації;

- Коваленко Олег Іванович – прокурор Бобринецького району Кіровоградської області;

- Григорчук Валерій Сільвестрович –начальник Бобринецького відділу поліції Головного управління Національної Поліції, підполковник поліції;

- Леус Ігор Сергійович – головний редактор РВО “Новий день”.

Бойко Г.О., голова Бобринецької районної виборчої комісії

Є пропозиція запросити в президію голову Бобринецької районної ради шостого скликання Танасієнка Івана Васильовича, голову Бобринецької районної державної адміністрації Шевченка Сергія Анатолійовича.

Немає заперечень?

Немає.

Прошу запрошених зайняти місця в президії.

На пленарному засіданні першої сесії Бобринецької районної ради присутні 24 депутати.

Кворум необхідний для проведення пленарного засідання є.

Пленарне засідання першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання оголошую відкритим.

 

(Звучить Державний Гімн України)

 

Бойко Г.О., голова Бобринецької районної виборчої комісії

Шановні депутати!

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України (254к/96-ВР), Закону України “Про місцеві вибори” від 14 липня 2015 року №595-VIII, пункту 1 постанови Верховної Ради України від 17 липня 2015 року №645-VIII “Про  призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році”, 25 жовтня 2015 року відбулися чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Відповідно до статті 2 Закону України “Про місцеві вибори”,  встановлено, що вибори депутатів районних рад проводились за пропорційною виборчою системою у багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігаються з територією відповідно області, району, району в місті, територією  міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм або територією  утвореної відповідно до Закону України № 157 “Про добровільне об’єднання територіальних громад” об’єднаної міської територіальної громади.

Законом України № 595-VIII “Про місцеві вибори” встановлено кількісний склад районної ради, який визначений Центральною виборчою комісією до початку виборчого процесу чергових виборів в залежності від кількості виборців, які належать до відповідної територіальної громади на території області, району. Так, частиною 3 статті 16 цього Закону передбачено, що загальний склад (кількість депутатів) Бобринецької районної ради становить при чисельності виборців 19951 – 26 депутатів.

Право голосу на виборах депутатів районної ради мали громадяни України, які належать до територіальних громад у межах району та, яким на день виборів виповнилось вісімнадцять років.

Організація і проведення місцевих виборів здійснювалась публічно і відкрито.

По Бобринецькому району в загальних списках виборців, які проживають на території сіл та міста, на підставі відомостей про місце їх постійного проживання, внесено  19951  виборець.

Взяли участь у голосуванні: 10575 виборців.

Районна виборча комісія відзначає, що громадяни України, які мають право голосу, відповідно з вимогами Законів України про вибори депутатів до місцевих рад, реалізували своє право висування кандидатів у депутати.

Висування кандидатів у депутати до Бобринецької районної ради реалізувалось виборцями  у відповідних багатомандатних округах лише через місцеві організації партій, у порядку, передбаченому Законом України “Про місцеві вибори”.

Процедура встановлення результатів виборів депутатів у багатомандатному окрузі передбачена у статті 86 Закону України “Про місцеві вибори” та постанови ЦВК від 21 вересня 2015 року № 356 “Про роз’яснення щодо встановлення результатів виборів депутатів  Верховної Ради Автономної  Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті ради у багатомандатному виборчому окрузі”.

Право на участь у розподілі депутатських мандатів у відповідному багатомандатному виборчому окрузі набули  кандидати у депутати, включені до виборчих списків від місцевих організацій партій, що отримали п’ять  і більше відсотків голосів виборців, у відношенні до сумарної кількості голосів виборців, поданих за місцеві організації партій.

Встановлена кількість голосів виборців, необхідних для отримання одного депутатського мандата у відповідному багатомандатному виборчому окрузі (виборча квота), яка обчислюється шляхом ділення сумарної кількості голосів виборців, які отримали п’ять і більше відсотків голосів виборців, на число, що дорівнює кількості депутатських мандатів у цьому багатомандатному виборчому окрузі.

Визначена кількість мандатів, які отримала кожна  місцева організація політичної партії, яка взяла участь у розподілі депутатських мандатів. Для цього кількість голосів виборців, поданих за кожну місцеву організацію партії, які набули право на участь у розподілі депутатських мандатів ділиться на виборчу квоту. Ціла частина отриманого числа становить кількість депутатських мандатів, що отримали кандидати в депутати від цієї організації партії. У місцевій організації партій  було визначено кандидатів, які отримали мандати і відповідно є обраними в багатомандатному виборчому окрузі.

Частиною 8 статті 86 Закону України “Про місцеві вибори” встановлено, що результатом виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі є визначення в порядку черговості кандидатів у депутати від місцевих організацій партій осіб, обраних депутатами від місцевих організацій партій в кількості депутатських мандатів, отриманих місцевими організаціями партій.

Першими депутатські мандати отримали перші кандидати і депутати, включені до виборчих списків місцевих організацій партій, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів (кандидати в депутати, не закріплені за територіальними виборчими округами), після чого - кандидати в депутати, закріплені за територіальними виборчими округами.

У виборчому списку кандидати в депутати (крім кандидата в депутати, який не закріплений за територіальним виборчим округом та залишається у такому виборчому списку першим) розташовуються в порядку зменшення відсотку голосів виборців, поданих за відповідну місцеву організацію партії у територіальних виборчих округах, за якими були закріплені кандидати, від загальної кількості голосів виборців, поданих за всі місцеві організації партій у відповідних територіальних виборчих округах.

Дозвольте мені проінформувати про наслідки голосування по виборах депутатів до районної ради.

Відповідно до статті 86 Закону України “Про місцеві вибори”, на підставі протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування і результатів голосування з виборів депутатів районної ради Бобринецького району Кіровоградської області, обрано 26 депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Про підсумки голосування і результатів виборів Бобринецька районна виборча комісія прийняла рішення.

(рішення Бобринецької районної виборчої комісії про результати виборів депутатів до Бобринецької районної ради сьомого скликання додається):

1.Кількість депутатських мандатів, отриманих виборчими списками місцевих організацій партій – 26, в тому числі від місцевих організацій партій:

1.Бобринецька районна організація Аграрної партії України – 8.

2. Бобринецька районна організація ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" – 6.

3. Бобринецька районна організація політичної партії Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" – 5.

4. Бобринецька районна організація Радикальної Партії Олега Ляшка – 3.

5. Територіальна організація Політичної Партії "Опозиційний блок" – 3.

6. Бобринецька районна організація Партії Пенсіонерів України – 1.

Загальний склад депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання:

1.Бергер Сергій Володимирович

2.Бобух Анатолій Григорович

3.Гадемська Олена Антонівна

4.Гура Валентина Григорівна

5.Дерев’янко Марія Миколаївна

6.Ємельянов Олег Володимирович

7.Іванов Віктор Миколайович

8.Івашина Володимир Володимирович

9.Корінський Віктор Васильович

10.Косенко Сергій Опанасович

11.Крутько Юрій Миколайович

12.Литвиненко Іван Миколайович

13.Німенко Сергій Іванович

14.Олексієнко Людмила Йосипівна

15.Рибачук Надія Володимирівна

16.Рижков Олексій Миколайович

17.Різанов Микола Станіславович

18.Романюк Віктор Арсенович

19.Сабліна Наталія Анатоліївна

20.Савченко Зоя Дмитрівна

21.Секрет Зоя Федорівна

22. Скрипник Ірина Віталіївна

23. Цесарська Лариса Наумівна

24. Цесарський Анатолій Юрійович

25.Шевченко Сергій Анатолійович

26.Штурко Геннадій Андрійович

На пленарному засіданні першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання присутні 24 депутати.

Шановні депутати!

Нам необхідно прийняти рішення “Про визнання повноважень депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Відповідно до статті 4 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, статті 49 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання.

Є пропозиція інформацію голови Бобринецької районної виборчої комісії про підсумки виборів депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання взяти до відома.

Визнати повноваження депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання.

ВИРІШИЛИ 1:

Бойко Г.О., голова районної виборчої комісії – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про визнання повноважень депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Результати голосування:

“За” – 24

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 1 (додається)

Голова Бобринецької районної виборчої комісії Бойко Г.О.: дякую за увагу.

СЛУХАЛИ 2:

Танасієнко І.В. – для інформації підготовчої депутатської групи про підготовлення проекту порядку денного першої сесії районної ради сьомого скликання слово надано Рибачук Н.В.

Рибачук Н.В., голова підготовчої депутатської групи

Шановні депутати !

Відповідно до пункту 3.3.1. Регламенту Бобринецької районної ради для розробки проекту порядку денного першої сесії районної ради нового скликання та проектів інших документів, що вносяться на розгляд першої сесії, голова ради попереднього скликання організував формування підготовчої депутатської групи з числа новообраних депутатів ради.

Формування підготовчої депутатської групи забезпечив виконавчий апарат ради шляхом проведення загальних зборів новообраних депутатів, на яких обговорюється кількісний та персональний склад підготовчої групи.

Перше засідання підготовчої депутатської групи проходить після офіційного оголошення про обрання депутатів ради.

Підготовча депутатська група обирає зі свого складу голову групи і здійснює роботу на засадах, встановлених для тимчасових комісій. Підготовча депутатська група припиняє діяльність після звіту про свою роботу.

Підготовча депутатська група звітує, що 10 листопада 2015 року відбулося засідання за участі представників партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах, де було обговорено та підготовлено наступний проект порядку денного першої сесії районної ради сьомого скликання:

1.Про визнання повноважень депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання.

2.Про звіт підготовчої депутатської групи.

3.Про обрання тимчасової президії.

4.Про обрання лічильної комісії.

5.Про обрання голови Бобринецької районної ради сьомого скликання.

6.Про звільнення Танасієнка І.В.

7.Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання.

8.Про утворення постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання.

9.Про обрання постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання.

10.Різні.

Танасієнко І.В. – вніс пропозицію: запропонований перелік питань включити до порядку денного пленарного засідання та прийняти його за основу.

Звернувся до депутатів про надання від них пропозицій.

ВИСТУПИЛИ:

Секрет З.Ф. – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, внесла пропозицію питання обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання не вносити до порядку денного і запропонувала відтермінувати питання обрання заступника голови районної ради.

Німенко С.І. – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, підтримав пропозицію Секрет З.Ф. не обирати заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Цесарська Л.Н. – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, запропонувала питання про обрання заступника Бобринецької районної ради сьомого скликання залишити в порядку денного першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання.

ВИРІШИЛИ:

Танасієнко І.В. – поставив на голосування пропозицію про зняття питання “Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання” з переліку питань порядку денного пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 06

“ Проти ” – 16

“ Утримались” – 02

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Не прийнято.

Танасієнко І.В. – поставив на голосування порядок денний роботи пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 24

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

Танасієнко І.В. – повідомив, що запропоновані питання вносяться до порядку денного роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання.

ВИРІШИЛИ 2:

Танасієнко І.В. – довів до відома депутатів, що звіт підготовчої депутатської групи закінчено та поставив на голосування пропозицію запропонований звіт взяти до відома.

Результати голосування:

“ За ” – 23

“ Проти ” – 01

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 2 (додається)

 

СЛУХАЛИ 3:

“Про обрання тимчасової президії”.

Танасієнко І.В. – зазначив, що відповідно до частини 3 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з моменту визнання повноважень депутатів нового скликання рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради, в кількості не більше шести осіб - представників партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.

ВИРІШИЛИ:

Танасієнко І.В. – поставив на голосування про кількісний склад тимчасової президії.

Результати голосування:

“За” – 24

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

Танасієнко І.В. – запропонував надати свої пропозиції.

ВИСТУПИЛИ:

Цесарська Л.Н., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала кандидатури лідерів партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.

ЗА пропозицією від депутатів обрано тимчасову президію у складі:

 

КРУТЬКО

Юрій Миколайович

- представник від Бобринецької районної організації Аграрної партії України

 

РІЗАНОВ

Микола Станіславович

- представник від Бобринецької районної організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ"

РИБАЧУК

Надія Володимирівна

- представник від Бобринецької районної організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина"

ОЛЕКСІЄНКО

Людмила Йосипівна

- представник від територіальної організації Політичної Партії "Опозиційний блок"

 

САБЛІНА

Наталія Анатоліївна

- представник від Бобринецької районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка

 

СЕКРЕТ

Зоя Федорівна

- представник від Бобринецької районної організації Партії Пенсіонерів України

(зачитується проект рішення №3)

ВИРІШИЛИ 3:

Танасієнко І.В. – поставив на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про обрання тимчасової президії”.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 3 (додається).

Танасієнко І.В. – довів до відома депутатів, що відповідно до частини 3 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання голови ради.

Запропонував визначитися, хто з членів тимчасової президії буде першим вести пленарного засідання та внести пропозиції.

ВИСТУПИЛИ:

Рибачук Н.В., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала обрати головуючим тимчасової президії Крутька Ю.М.

ВИРІШИЛИ: обрати головуючим тимчасової президії Крутька Ю.М.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – довів до відома депутатів, що у період між датами проведення виборів та сесією відзначили свої річниці з днів народження депутати Бобринецької районної ради:

Бобух Анатолій Григорович

Цесарський Анатолій Юрійович

Від імені депутатів районної ради, запрошених та присутніх побажав міцного здоров'я, прийняття мудрих рішень на благо жителів Бобринецького району.

Довів до відома депутатів, що відповідно до частини чотирнадцятої статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” до прийняття регламенту ради чергового скликання застосовується регламент ради, що діяв у попередньому скликанні.

Запропонував затвердити регламент роботи пленарного засідання:

-         для інформацій - до 15 хвилин;

-         для виступів        - до 10 хвилин;

-         для повторних виступів - до 5 хвилин;

-         на розгляд різних питань - до 5 хвилин по кожному питанню;

-    для довідок в кінці роботи сесії - до 3 хвилин.

Запропонував провести пленарне засідання з перервою через дві години  роботи.

ВИРІШИЛИ:

Крутько Ю.М. поставив на голосування пропозицію за регламент роботи пленарного засідання.

Результати голосування:

“ За ” – 24

“ Проти ” – 00

“ Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

 

СЛУХАЛИ 4:

“Про обрання лічильної комісії”.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – довів до відома депутатів, що відповідно до пункту 2 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пунктів 3.3.5., 3.9.6. та 3.9.7. Регламенту Бобринецької районної ради, на період повноважень Бобринецької районної ради сьомого скликання необхідно обрати лічильну комісію.

Лічильна комісія обирається відкритим голосуванням у кількості п'яти осіб.

Лічильна комісія обирає голову та секретаря. Засідання лічильної комісії проводиться гласно та відкрито.

У роботі лічильної комісії не можуть брати участь депутати, по кандидатурах яких проводиться голосування.

Які будуть пропозиції щодо кількості та членства у складі лічильної комісії?

ВИСТУПИЛИ:

Різанов М.С., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонував обрати лічильну комісію у складі 5 осіб з числа депутатів ради від партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.

ВИРІШИЛИ:

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – поставив на голосування пропозицію обрати лічильну комісію у складі 5 осіб.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – запропонував вносити пропозиції щодо персонального складу лічильної комісії.

ВИСТУПИЛИ:

Крутько Ю.М., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонував від Бобринецької районної організації Аграрної партії України – Романюка Віктора Арсеновича.

Різанов М.С., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонував від Бобринецької районної організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" –  Німенка Сергія Івановича.

Рибачук Н.В., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала від Бобринецької районної організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" –  Гуру Валентину Григорівну.

Олексієнко Л.Й., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала від територіальної організації Політичної Партії "Опозиційний блок" –  Цесарського Анатолія Юрійовича.

Сабліна Н.А., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала від Бобринецької районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка – Скрипник Ірину Віталіївну.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – зачитав проект рішення №4. Запропонував депутатам поставити запитання та надати пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Цесарська Л.Н., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, наголосила на тому, щоб кандидати самостійно прийняли рішення голосувати за себе чи ні.

ВИРІШИЛИ 4:

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – поставив на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про обрання лічильної комісії”.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 4 (додається).

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – оголосив перерва на 10 хвилин для проведення лічильною комісією організаційного засідання.

(після перерви)

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – оголосив про продовження роботи пленарного засідання першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання та надав слово голові лічильної комісії, депутату районної ради Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – зачитує Протокол №1 лічильної комісії.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – поставив на голосування пропозицію затвердити Протокол №1 лічильної комісії.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято (Протокол № 1 додається).

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – запропонував членам лічильної комісії зайняти спеціально відведені місця.

 

СЛУХАЛИ 5.

“Про обрання голови Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – довів до відома депутатів, що відповідно статей 43, 46, 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, та Регламенту Бобринецької районної ради голова районної ради обирається відповідною радою шляхом таємного голосування з числа її депутатів на строк повноважень ради. Голова районної ради здійснює свої повноваження до припинення ним повноважень депутата ради відповідного скликання.

Висування кандидатур відбувається під час пленарного засідання ради. Називається прізвище кандидата, виборчий округ, оприлюднюється прізвище депутата, який вносить пропозицію по кандидатурі.

Депутат, який названий кандидатом, повинен повідомити раду про свою згоду на участь у виборах або відмову, що не підлягає обговоренню.

Кількість кандидатів не обмежується, але висування не може бути завершене, поки не одержана згода принаймні одного кандидата на участь у виборах.

Кандидат на посаду голови ради виступає з програмною заявою, тривалість якої не повинна перевищувати 15 хв.

Після виступів кандидатів проводиться обговорення у порядку, визначеному Регламентом  Бобринецької районної ради.

Виступаючі в обговоренні мають право на агітацію “за” будь-якого кандидата, який бере участь у виборах, у межах, визначених правилами депутатської етики.

Після обговорення формується бюлетень для проведення виборів голови ради таємним голосуванням.

Прізвища кандидатів, які дали згоду на участь у виборах, вносяться до бюлетеня в алфавітному порядку.

Голосування проводиться у порядку, визначеному пунктом 3.9.5  Регламенту.

Кандидати на відповідні посади особисто визначаються про участь у голосуванні зважаючи на  конфлікт інтересів, який визначено статтею 35 Закону України “Про запобігання корупції” та статтею 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Кандидат вважається обраним, якщо за нього подано більше половини голосів депутатів від загального складу ради.

У випадку, коли у виборах беруть участь більше двох кандидатів і жоден з них не набрав необхідної кількості голосів, проводиться повторне голосування по двох кандидатурах, які отримали найбільшу, порівняно з іншими, кількість голосів.

Якщо при цьому жоден з двох кандидатів не отримав необхідної кількості голосів, проводяться повторні вибори. Депутати, які брали участь у попередніх виборах як кандидати на посаду голови ради, мають право висуватись на повторних виборах.

Обрання голови ради фіксується відповідним рішенням ради.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – запропонував перейти до висування та обговорення кандидатур на посаду голови районної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Крутько Ю.М., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, запропонував кандидатуру на посаду голови Бобринецької районної ради сьомого скликання від Бобринецької районної організації Аграрної партії України, яка отримала найбільше голосів виборців, Гадемську Олену Антонівну.

Секрет З.Ф., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, запропонувала свою кандидатуру на посаду голови Бобринецької районної ради сьомого скликання шляхом самовисування.

Рибачук Н.В., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, перша в списку від Бобринецької районної організації політичної партії Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", підтримала кандидатуру на посаду голови Бобринецької районної ради сьомого скликання Гадемську Олену Антонівну.

Німенко С.І., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, представник від Бобринецької районної організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ", заявив про те, що Бобринецька районна організація ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" не буде пропонувати кандидатуру на посаду голови Бобринецької районної ради сьомого скликання. Висловив своє бачення на посаді голови районної ради кандидата в особі чоловічої статі.

Сабліна Н.А., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, перша в списку від Бобринецької районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка, підтримала кандидатуру на посаду голови Бобринецької районної ради сьомого скликання Гадемську Олену Антонівну.

Бергер С.В., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, представник від Бобринецької районної організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ", відмітив, що від Бобринецького району до Кіровоградської обласної ради не набрав необхідної кількості голосів виборців жодний із кандидатів у депутати. Закликав згуртуватися та приймати виважені рішення. Висловив своє бачення, що на посаді голови районної ради кандидата має бути особа чоловічої статі. При цьому, згадавши як 25 лютого 2014 року у зв’язку з достроковим припиненням повноважень голови Бобринецької районної державної адміністрації Кравченка Л.Г. та суспільно-політичною ситуацією, що виникла в країні та у Бобринецькому районі, за пропозицією депутатів Бобринецької районної ради було запропоновано доручити голові Бобринецької районної ради Танасієнку І.В. координувати виконання делегованих повноважень Бобринецької районної ради Бобринецькою районною державною адміністрацією на період формування виконавчих органів влади. Зазначив, що лідер має бути стійким до тиску щодо об’єднання територій, уміти згуртувати усі політичні сили для прийняття виважених рішень задля відстоювання інтересів громадян району.

Крутько Ю.М., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, перший в списку від Бобринецької районної організації Аграрної партії України, проаналізувавши передвиборчу роботу обласної організації Аграрної партії України відмітив недоліки, що призвели до низького рейтингу у місцевих виборах до обласної ради.

ВИРІШИЛИ

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – поставив на голосування пропозицію внести в список для таємного голосування з обрання голови районної ради запропоновані кандидатури на голову районної ради:

1.Гадемська Олена Антонівна.

2.Секрет Зоя Федорівна.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – оголосив, що в список для таємного голосування з обрання голови районної ради внесено кандидатури:

1.Гадемська Олена Антонівна.

2.Секрет Зоя Федорівна.

Депутати, які названі кандидатами, повинні повідомити раду про свою згоду на участь у виборах або відмову, що не підлягає обговоренню. Кількість кандидатів не обмежується, але висування не може бути завершеним, поки не одержана згода принаймні одного кандидата на участь у виборах.

Слово для виступу з програмними заявами надається кандидатам, по мірі надходження пропозицій для включення їхніх кандидатур в список для таємного голосування.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – надав слово для виступу з програмною заявою Гадемській Олені Антонівні кандидату на посаду голови районної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Гадемська О.А. – дала свою згоду на участь у виборах. Відмітила, що розуміє всю відповідальність, необхідність у згуртуванні всіх політичних сил району. Розповіла про сімнадцятирічний досвід роботи в органах державної служби, зокрема, про трудову діяльність бухгалтером, роботу у Пенсійному фонді України в Бобринецькому районі, управлінні економіки Бобринецької районної державної адміністрації, Державній фінансовій інспекції в Кіровоградській області. Підсумовуючи виступ, подякувала за довіру.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – надав слово для виступу з програмною заявою Секрет Зої Федорівні – кандидату на посаду голови районної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Секрет З.Ф. – дала свою згоду на участь у виборах. Відмітила, що все своє життя пройшло на теренах Бобринеччини. Працювала вчителем, викладачем в технікумі. Депутат 3-х скликань. Працювала з людьми і для людей.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – запропонував бажаючим взяти слово для виступу.

Немає.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – надав слово для роз'яснення порядку голосування голові лічильної комісії Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – надав роз’яснення.

Шановні депутати!

Кандидат вважається обраним, якщо за нього проголосувало більшість депутатів від загального складу ради. В список для таємного голосування з обрання голови районної ради було внесено кандидатури в алфавітному порядку:

1.Гадемська Олена Антонівна.

2.Секрет Зоя Федорівна.

Ми обговоримо процедуру голосування.

Кожен з депутатів отримує в лічильної комісії під підпис бюлетень для голосування. В разі підтримання кандидатури бюлетень без додаткових позначок вкидається в скриньку. Якщо депутат не підтримує кандидатуру вказану в бюлетені необхідно її викреслити.

У зв'язку з тим, що лічильна комісія повинна провести заповнення бюлетенів для таємного голосування, оголошується перерва на 10 хвилин.

(після перерви)

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – оголосив про продовження роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання та надав слово голові лічильної комісії Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – доповів, що відповідно Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Регламенту Бобринецької районної ради, проведено засідання лічильної комісії.

У бюлетень для голосування секретарем лічильної комісії Гурою В.Г. власноручно внесено запис – прізвища кандидатів на посаду голови районної ради.

1.Гадемська Олена Антонівна.

2.Секрет Зоя Федорівна.

На бюлетенях поставлено особисті підписи голови лічильної комісії та секретаря.

Кожен депутат має взяти бюлетень і здійснити процедуру таємного голосування.

(після голосування)

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – оголосив про продовження роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання та надав слово голові лічильної комісії, депутату районної ради Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – зачитав протокол № 2 лічильної комісії.

Шановні депутати!

Для таємного голосування роздано ___24____ бюлетеня

При розкритті урни виявлено           ____24___ бюлетеня

В тому числі не дійсних _______ бюлетеня

Не підтримали жодного       _______ бюлетеня

Результати голосування:

За кандидатуру – Гадемська Олена Антонівна

“За”  – _18_             “Проти” – _6_        “Невикористані”  – _2_

 

За кандидатуру – Секрет Зоя Федорівна

“За”  – _6_             “Проти” – _18_        “Невикористані”  – _2_

 

ВИРІШИЛИ:

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – поставив на голосування пропозицію затвердити Протокол № 2 лічильної комісії.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – довів до відома депутатів, що відповідно пункту 1 статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, вважати обраним головою Бобринецької районної ради Гадемську Олену Антонівну.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – зачитав проект рішення №5. Запропонував висловити запитання, пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 5:

Крутько Ю.М. – поставив на головування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про обрання голови Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 5 (додається).

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії –запросив Гадемську Олену Антонівну до президії. Від імені депутатів привітав з обранням голови Бобринецької районної ради сьомого скликання, побажав плідної праці на користь Бобринецького району та вручив квіти.

ВИСТУПИЛИ:

Шевченко С.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації – привітав з обранням головою Бобринецької районної ради сьомого скликання, побажав плідної праці, виваженості у прийнятті рішень та вручив квіти.

Танасієнко І.В. – привітав з обранням головою Бобринецької районної ради сьомого скликання, побажав міцного здоров'я, прийняття мудрих рішень на благо жителів Бобринецького району та вручив квіти.

Крутько Ю.М., головуючий тимчасової президії – наголосив, що відповідно до статті 11 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” новообраний голова районної ради складає Присягу

Голова районної ради Гадемська Олена Антонівна – зачитує присягу посадової особи місцевого самоврядування.

Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та Законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов'язки.

(текст Присяги підписаний 11.11.2015 року).

Гадемська О.А., голова районної ради – подякувала за високу довіру. Пообіцяла зробити все, для вирішення спільних важливих питань для території.

Подякувала попередникам за плідну працю у Бобринецькій районній раді, голові районної ради шостого скликання Танасієнку Івану Васильовичу.

Крутько Ю.М. – відмітив, що відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з часу обрання голови районної ради, він веде пленарні засідання ради відповідно до вимог закону та Регламенту районної ради. Подякував.

Гадемська О.А., голова районної ради – веде пленарне засідання районної ради.

СЛУХАЛИ 6:

“Про звільнення Танасієнка І.В.”

Гадемська О.А., голова районної ради – довела до відома депутатів, що на підставі пункту 2 частини 1 статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, у зв’язку із закінченням строку повноважень та виходом на пенсію, звільнити Танасієнка Івана Васильовича з посади голови Бобринецької районної ради.

Згідно з частиною 9 статті 15 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” за сумлінну працю при виході на пенсію присвоїти Танасієнку І.В. 4 (четвертий) ранг посадової особи місцевого самоврядування поза межами третьої категорії посад.

Відповідно до статті 24 Закону України “Про відпустки” виплатити  Танасієнку І.В. грошову компенсацію за 19 (дев’ятнадцять) календарних днів невикористаної ним щорічної основної та додаткової відпусток, як посадовій особі місцевого самоврядування.

Зачитала проект рішення №6.

ВИСТУПИЛИ:

Цесарська Л.Н., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – подякувала за співпрацю та оголосила про відзначення Танасієнка І.В. від освітян району “За соціальний діалог і партнерство”.

Танасієнко І.В. – відмітив, що було приємно працювати, подякував за роботу апарату районної ради, із 594 рішень, прийнятих протягом шостого скликання, жодного не скасовано. Побажав новообраному голові прийняття виважених рішень на користь району, відкинувши партійну приналежність.

Іванова Н.В., керуючий справами виконавчого апарату Бобринецької районної ради – подякувала за налагоджену роботу з депутатським корпусом шостого скликання, прийняття мудрих та виважених рішень, побажала здоров’я, родинного затишку та вручила квіти.

Шевченко С.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації – подякував за плідну співпрацю на посадах заступника голови Бобринецької районної ради шостого скликання і голови Бобринецької районної державної адміністрації та вручив квіти.

Гадемська О.А., голова районної ради – подякувала Танасієнку Івану Васильовичу за плідну працю в попередньому скликанні, взаєморозуміння та співпрацю та вручила квіти.

 

ВИРІШИЛИ 6:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про звільнення Танасієнка І.В.”.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 6 (додається).

СЛУХАЛИ 7:

“Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Гадемська О.А., голова районної ради –  відмітила, що відповідно до пункту 1 частини 1 статті 43, частини 1 та 2 статті 56 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заступник голови районної ради обирається районною радою в межах строку її повноважень з числа депутатів ради шляхом таємного голосування і здійснює свої повноваження до припинення ним повноважень депутата ради відповідного скликання, крім випадків дострокового припинення повноважень.

Запропонувала на посаду заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання кандидатуру Сабліної Наталії Анатоліївни, депутата Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Депутат, який названий кандидатом, повинен повідомити раду про свою згоду на участь у виборах або відмову, що не підлягає обговоренню. Висування не може бути завершеним, поки не одержана згода від кандидата на участь у виборах.

Отже, в список для таємного голосування з обрання заступника голови районної ради вноситься кандидатура Сабліної Наталії Анатоліївни.

ВИСТУПИЛИ:

Сабліна Н.А., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання, яка дала свою згоду на участь у виборах. Особисто попросила внести до протоколу пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання з розгляду питання “Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання” заяву про те, що вона не буде брати участі у прийнятті рішення з питання “Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Відповідно до статті 35 Закону України “Про запобігання корупції”, статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, довела до відома голову районної ради та депутатів про те, що вона не буде брати участі у прийнятті рішення з питання “Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання” на пленарному засіданні першої сесії районної ради сьомого скликання від 11 листопада 2015 року.

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію внести в список для таємного голосування з обрання заступника голови районної ради кандидатуру: Сабліної Наталії Анатоліївни.

Результати голосування:

“За”  –  23

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 23

Прийнято.

Гадемська О.А., голова районної ради – надала слово для виступу з програмною заявою Сабліній Н.А. кандидату на посаду заступника голови районної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Сабліна Н.А. – подякувала за високу довіру, завірила, що усвідомлює відповідальність та прикладе всі зусилля в реалізації законних інтересів жителів району.

Гадемська О.А., голова районної ради – надала слово для виступу бажаючих.

Немає.

Гадемська О.А., голова районної ради – надала слово для роз'яснення порядку голосування голові лічильної комісії Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії, роз’яснив, що кандидат вважається обраним, якщо за нього проголосувало більшість депутатів від загального складу ради. В список для таємного голосування з обрання заступника голови районної ради було внесено таку кандидатуру: Сабліна Наталія Анатолівна.

Наголосив, що кожен з депутатів отримує в лічильної комісії під підпис бюлетень для голосування. В разі підтримання кандидатури бюлетень без додаткових позначок вкидається в скриньку. Якщо депутат не підтримує кандидатуру вказану в бюлетені необхідно її викреслити.

У зв'язку з тим, що лічильна комісія повинна провести заповнення бюлетенів для таємного голосування, оголосив перерву на 10 хвилин.

(після перерви)

ВИСТУПИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради –  оголосила про продовження роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання та надала слово голові лічильної комісії Німенку Сергію Івановичу.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – відмітив, що відповідно Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Регламенту Бобринецької районної ради, проведено засідання лічильної комісії.

Повідомив, що у бюлетень для голосування секретарем лічильної комісії Гурою Валентиною Григорівною власноручно внесено запис – прізвище кандидата на посаду заступника голови районної ради.

1.Сабліна Наталія Анатолівна.

На бюлетенях поставлено особисті підписи голови лічильної комісії та секретаря.

Запропонував кожному депутату взяти бюлетень і здійснити процедуру таємного голосування.

(після голосування)

Гадемська О.А., голова районної ради – оголосила про продовження роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання та надала слово голові лічильної комісії, депутату районної ради Німенку С.І.

Німенко С.І., голова лічильної комісії – зачитав протокол № 3 лічильної комісії.

Для таємного голосування роздано ___23____ бюлетеня

При розкритті урни виявлено           ___23____ бюлетеня

В тому числі не дійсних                    ____-___ бюлетеня

Не підтримали жодного                 ____-___ бюлетеня

Результати голосування:

За кандидатуру Сабліної Н.А.

“За”  – _20_       “Проти”  – _3_       “Невикористані”  – _3_

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію затвердити Протокол № 3 лічильної комісії.

Результати голосування:

“За”  –  23

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 23

Прийнято.

ВИСТУПИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – повідомила, що відповідно до частини 1 та 2 статті 56 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, вважати обраним заступником голови Бобринецької районної ради Сабліну Наталію Анатоліївну та зачитала проект рішення.

Запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

ВИРІШИЛИ 7:

Гадемська О.А., голова районної ради, поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про обрання заступника голови Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Результати голосування:

“За”  –  23

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 23

Прийнято рішення № 7 (додається).

Гадемська О.А., голова районної ради.

Шановна Наталіє Анатоліївно, Ви запрошуєтесь до президії.

Дозвольте від імені депутатів привітати Вас з обранням заступником голови Бобринецької районної ради, побажати плідної праці.

Вручає квіти.

 

Відповідно статті 11 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” новообраний заступник голови районної ради складає Присягу

Сабліна Наталія Анатоліївна, заступник голови районної ради – зачитала Присягу посадової особи місцевого самоврядування.

Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та Законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов'язки.

(текст Присяги підписаний 11.11.2015 року).

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – подякувала за виявлену довіру.

СЛУХАЛИ 8.

“Про утворення постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

 

Гадемська О.А., голова районної ради – довела до відома депутатам, що відповідно пункту 2 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постійні комісії обираються районною радою з числа її депутатів.

Враховуючи пропозиції депутатів районної ради, запропоновано утворити чотири постійних комісій районної ради:

постійна комісія з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення;

постійна комісія з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства, будівництва і архітектури;

постійна комісія з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою;

постійна комісія з питань охорони здоров'я, освіти, праці, соціального захисту та соціального забезпечення населення, культури та спорту.

Гадемська О.А., голова районної ради, запропонувала задати запитання та висловити пропозиції чи зауваження.

ВИРІШИЛИ 8:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про утворення постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 8 (додається).

 

СЛУХАЛИ 9:

“Про обрання постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання”.

Гадемська О.А., голова районної ради – довела до відома депутатам, що відповідно пункту 2 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постійні комісії обираються районною радою з числа її депутатів.

Відповідно до статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постійні комісії ради є органами ради, що обираються з числа її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови і членів комісії. Всі інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією.

Запропонувала депутатам визначитися із членством у постійних комісіях. Повідомила, що для цього депутатам необхідно звернутися до виконавчого апарату районної ради із заявою про участь у тій чи іншій комісії. Зразок заяви надано.

Оголосила перерву на 30 хвилин.

Гадемська О.А., голова районної ради – оголосила про продовження роботи пленарного засідання першої сесії районної ради сьомого скликання.

При формуванні постійних комісій враховано особисте бажання депутата, його здібності, досвід громадської роботи, знання певних галузей господарства і соціальної сфери, освіти.

Гадемська О.А., голова районної ради – зачитала пропозиції кожної постійної комісії щодо персонального складу. Запропонувала депутатам визначитися щодо голосування за кожну комісію окремо чи в цілому.

ВИСТУПИЛИ:

Цесарська Л.Н., депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання – запропонувала голосувати не за кожну комісію окремо, а в цілому.

ВИРІШИЛИ:

Гадемська О.А., голова районної ради – поставила на голосування пропозицію голосувати не за кожну комісію окремо, а в цілому.

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято.

ВИРІШИЛИ 9:

Гадемська О.А., голова районної ради – зачитала проект рішення та поставила на голосування пропозицію про прийняття рішення районної ради “Про обрання постійних комісій Бобринецької районної ради сьомого скликання”

Результати голосування:

“За”  –  24

“Проти”  –  00

“Утримались”  –  00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 24

Прийнято рішення № 9 (додається).

Гадемська О.А., голова районної ради – оголосила про перехід до розгляду інших питань:

1.Відповідно до статей 10, 16 Закону України “Про статус депутатів місцевих ради” оголосила про необхідність визначення із єдиним днем депутата, затвердивши відповідне рішення. Повідомила, що пропозиції необхідно подати до наступного пленарного засідання.

2.Відповідно до статті 49 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 10, 11 Закону України “Про статус депутатів місцевих ради”, з метою сприяння депутатам районної ради у виконанні депутатських повноважень та підвищення ефективної роботи депутатів районної ради у виборчих округах, запропонувала надати пропозиції по закріпленню депутатів за виборчими округами для прийняття відповідного рішення на наступному пленарному засіданні.

Гадемська О.А.

Шановні депутати, всі питання, які були внесені на розгляд пленарного засідання першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання розглянуті.

Дякую Вам за співпрацю !

На цьому пленарне засідання першої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання оголошую закритим.

(Звучить Державний Гімн України)

Голова районної ради О.ГАДЕМСЬКА

 


Архів протоколів сесій районної ради 6 скликання

Останні новини

  • Підготовка до роковин Чорнобильської катастрофи.
  • Оголошено конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування"
  • Привітання зі святом Великодня!
  • Навчання з питань децентралізації
  • Нарада з депутатами міської ради, головами сільських рад району

До уваги громадян

Офіс реформ