13 вересня  в с. Соколівське, центрі Соколівської об’єднаної територіальної громади відбулась інформаційна зустріч на тему «Участь суспільства в прийнятті рішень у громадах». На заході були присутні  представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лідія Євтушенко, представники Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ Аліна Пузакова та Євген Переверзенцев, представник Фонду міжнародної солідарності Артур Гроссман.


Делегацію від Бобринецького району очолювала заступник голови районної ради Наталія Сабліна.

Основна частина зустрічі складалась  з двох семінарів. Перший семінар мав назву «Підготовка проектів з місцевого розвитку». Спікер семінару Лідія Євтушенко розповідала про особливості децентралізації, реформи у ситемі освіти, зокрема про концепцію «Нова українська школа» та джерела фінансування для втілення в життя цієї концепції. Також спікер говорила про проблеми в галузі молоді та спорту, медицини та агрополітики. Заключним моментом семінару стала розповідь про створення проектів.


Другий семінар, під назвою «Без мешканців не вдасться: запрошення до діалогу», провели Аліна Пузакова та Євген Переверзенцев. Цей семінар мав на меті познайомити учасників із поняттям «громадський бюджет». Спікери також зробили акцент на важливості участі громадян у прийнятті рішень.

До уваги громадян

Офіс реформ