Відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Сьогодні, 15 березня під головуванням заступника голови районної ради Наталії Сабліної відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.


У ньому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Валентин Мельник, керівник апарату райдержадміністрації Галина Карпова, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Іван Петрович, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Катерина Матягіна, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олексій Різун, голови сільських рад.


На розгляд Координаційної ради було винесено ряд важливих питань, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування, а саме:

-      Про активізацію роботи у сфері містобудівної діяльності;

-      Про виконання районної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»;

-      Про надання пільг з послуг зв’язку та інших, передбачених законодавством пільг, компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян;

-      Про організацію харчування учнів 1-4 класів у загальноосвітніх навчальних закладах району.


Про надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян

За інформацією начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Катерини Матягіної, відповідно до статті 91 Бюджетного кодексу України передбачено, що видатки за пільговий проїзд окремих категорій громадян, пільги з послуг зв’язку, інші, передбачені законодавством пільги, що надаються громадянам згідно чинного законодавства можуть здійснюватися з видатків усіх місцевих бюджетів. Управлінням соцзахисту підготовлено та направлено листи щодо передбачення в місцевих бюджетах коштів на відшкодування та компенсацію зазначених пільг до територіальних громад району, проте відповіді надійшли тільки від 7 сільських рад району, з них три сільські ради передбачили кошти (Олексіївська, Благодатненська та Мар’янівська). Кривоносівська, Рощахівська, Веселівська та Чарівненська розглянуть питання при уточненні власних бюджетів.


Кооординаційна рада вирішила рекомендувати головам територіальних громад району передбачити в місцевих бюджетах кошти на відшкодування пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

 

Про організацію харчування учнів 1-4 класів у загальноосвітніх навчальних закладах району

Щодо організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах району інформував начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олексій Різун.  Всі сільські ради у достатньому обсязі фінансують харчування дітей на своїх територіях. Від голів сільських рад надійшла пропозиція збільшити норми харчування учнів 1-4 класів з метою покращення якості їх харчування.


 

Про активізацію роботи у сфері містобудівної діяльності

Начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Іван Петрович зауважив, що на сьогоднішній день виникла необхідність активізувати роботу з розроблення генеральних планів населених пунктів, планів зонування та детальних планів території. Адже повністю зупинене надання вихідних даних для проектування об’єктів будівництва. Це зумовлено тим, що на території району жоден з населених пунктів не має  тієї містобудівної документації, яка відповідає сучасному вектору планувального та стратегічного розвитку території.  Крім того, відповідно до вимог статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», за відсутності містобудівної документації місцевого значення забороняється здійснювати зміну цільового призначення земельної ділянки та надання земель комунальної  та державної власності фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб.


На 2017 рік передбачено видатки на розроблення містобудівної документації Бобринківською та Кетрисанівською сільськими радами. Буховецька, Витязівська, Благодатненська, Палогірківська, Златопільська сільські ради мають уточнювати видатки після коригування залишків бюджетів. Решта сільських рад коштів не пердбачили.

За результатами розгляду питань членами Координаційної ради були прийняті відповідні рішення.


До уваги громадян

Офіс реформ