Відбулася щотижнева онлайн-нарада

17 грудня голова районної ради Олена Гадемська прийняла участь у щотижневій онлайн-нараді, яку провів голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Під час апаратної наради розглядалося питання про проведення заходів з розширення територій природно-заповідного фонду області.

Так, за ініціативи департаменту екології було створено ботанічний заказник місцевого значення "Балка "Очеретяна", загальною площею 53,9 га, який знаходиться в Долинському районі. У Кропивницькому створено парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Козачий острів", площею 3,2826 га. Крім цього, як зазначив директор департаменту екології О.Ковтунов, вже є напрацювання щодо створення нових територій і об’єктів природно-заповідного фонду.

До лісового фонду області відноситься 18,2 тис га заповіданих територій. Найбільші площі природо-охоронних територій знаходяться в Світловодському та Долинському районах (показники заповідності складають відповідно 49,9% та 14,3). В інших районах цей показник не доходять до 1%.

До уваги громадян

Офіс реформ