Протокол №1 від 25 січня 2017 року

Протокол № 1

засідання постійної комісії Бобринецької районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою

від 25 січня 2017 року                                                                             м.Бобринець

 

час проведення: 09.00

місце проведення: в малому залі Бобринецької районної ради

 

На засідання комісії запрошено:

Голова комісії:                        Секрет Зоя Федорівна

Заступник голови комісії:

Секретар комісії:                    Дерев’янко Марія Миколаївна

Члени комісії:

Бобух Анатолій Григорович

Корінський Віктор Васильович

Німенко Сергій Іванович

Відсутні:___Дерев’янко М.М. (служба в АТО)______________

ЗАПРОШЕНІ:

Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради;

Рожкован Сергій Миколайович – голова громадської організації “Районний антикорупційний комітет”;

Гончаренко Любов Василівна – начальник організаційного відділу виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Сорочан Наталія Анатоліївна – завідувач сектора виконавчого апарату Бобринецької районної ради.

Присутні:

Цесарська Лариса Наумівна – депутат районної ради;

Крутько Юрій Миколайович – депутат районної ради.

Веде засідання Секрет Зоя Федорівна – голова постійної комісії.

СЛУХАЛИ: Про порядок денний роботи постійної комісії.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала такий порядок денний:

І. Про розгляд питання, яке пропонується розглянути на засіданні постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою та включити до порядку денного пленарного засідання дев’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання.

ІІ. Про розгляд листів Рожкована С.М. до районної ради.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію про порядок денний.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: затвердити запропонований порядок денний.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала провести засідання комісії за годину роботи та надати час: для інформацій – до 15 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд різних питань – до 3 хвилин по кожному питанню; для довідок в кінці роботи комісії – до 3 хвилин.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – про розгляд питання, яке пропонується до розгляду на засіданні постійної комісії районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою та включити до порядку денного пленарного засідання 9 позачергової сесії Бобринецької районної ради від 25 січня 2017 року:

 

Вносить голова Бобринецької районної ради:

1. Про розгляд звернення депутатів Бобринецької районної ради.

Інформує Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради.

СЛУХАЛИ 1: Про розгляд звернення депутатів Бобринецької районної ради.

Інформує Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради – текст доповіді (виступу) додається до протоколу.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – відмітив, що при затвердженні Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області неврахована думка виборців, наявність інфраструктури, незадовільний стан доріг місцевого значення. Запропонував доповнити звернення, що не передбачено фінансування з акцизного збору за паливо на дороги місцевого значення та про незадовільний стан доріг.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – запропонувала доповнити звернення реченням про незадовільне транспортне сполучення між населеними пунктами і райцентром.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення “Про розгляд звернення депутатів Бобринецької районної ради” з урахуванням рекомендацій та внести його на пленарне засідання 9 позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 25 січня 2017 року.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ 1: внести питання “Про розгляд звернення депутатів Бобринецької районної ради” на розгляд пленарного засідання 9 позачергової сесії районної ради з урахуванням рекомендацій комісії.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – залишила засідання постійної комісії.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запросила до роботи комісії Рожкована Сергія Миколайовича, голову ГО “Районний антикорупційний комітет”.

Рожкован С.М., голова ГО “Районний антикорупційний комітет” приєднався до роботи постійної комісії, роздав членам комісії копії своїх листів та запитів до районної ради і повідомив, що о 10.00 годині в Бобринецькому районному суді відбудеться засідання, на яке він запрошений.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – оголосила перерву в засіданні комісії на час проведення дев’ятої позачергової сесії.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – оголосила о 11.30 годин про початок роботи комісії.

 

До роботи комісії приєдналися депутати районної ради Цесарська Л.Н. і Крутько Ю.М.

 

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – запропонував, щоб Рожкован С.М. сам ознайомив присутніх зі змістом його листів до районної ради.

Рожкован С.М., голова ГО “Районний антикорупційний комітет” – ознайомив присутніх із запитом на отримання публічної інформації від 23 січня 2017 року щодо надання доступу для ознайомлення з технічним паспортом б/н, виданим 31.05.2015 р. ОКП “Кіровоградське обласне об’єднане БТІ”, на об’єкт нерухомості – комплекс будівель за адресою: м.Бобринець, вул.Леніна (нині Миколаївська), будинок 68, який може бути використаний як доказ у справі №383/1116/16-а.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – особисто зачитала листи та довела до відома членів комісії, а саме:

2.Лист від голови громадської організації “Районний антикорупційний комітет” Рожкована С.М. від 20 січня 2017 року за №01/20-1“Про призупинення публічного громадського контролю”.

3. Лист від голови громадської організації “Районний антикорупційний комітет” Рожкована С.М. від 23 січня 2017 року за №01/23-1“Про неприпустимість тиску на громадську організацію і/або її членів і відновлення публічного громадського контролю”.

4.Лист від Рожкована Сергія Миколайовича від 23 січня 2017 року щодо аналізу постанови Бобринецького районного суду від 19.12.2016 р. у адміністративній справі №383/828/16-а, оприлюдненої 27 грудня 2016 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень під № 63619022, та наполяганні у негайному письмовому повідомленні спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції.

5. Запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копій розпоряджень голови Бобринецької районної ради за грудень 2016 року.

6. Запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копії звіту голови тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради Бергера С.В. щодо результатів роботи тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради, обраної рішенням п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради від 22.06.2016 р. №91, і рішення Бобринецької районної ради сьомого скликання від 21 грудня 2016 року № 190, прийнятого за результатами заслуховування та обговорення згаданого вище звіту.

7. Запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копії договору між Бобринецькою районною радою і Іванченком Володимиром Володимировичем, на підставі якого останнім здійснюється представництво інтересів Бобринецької районної ради, зокрема, у адміністративних справах №№ 383/828/16-а, 383/1077/16-а, 383/1116/16-а (далі – договір), актів виконання договору (актів наданих послуг, приймання-передачі, виконаних робіт) та інформацію про обсяги і дати фактично проведених платежів до договору і наявність/відсутність претензій та штрафних санкцій, що виникли у сторін при виконанні такого договору.

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитання до працівника районної ради щодо кількості листів та запитів до районної ради за 2016 рік від Рожкована С.М.

Гончаренко Л.В., начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради – повідомила, що із 66 зареєстрованих запитів на отримання інформації левова частка складає від Рожкована С.М.

Рожкован С.М., голова ГО “Районний антикорупційний комітет” – повідомив, що лист про відновлення публічного громадського контролю за діяльністю Бобринецької районної ради, її органів та посадових осіб був надісланий після того, як дізнався, що до міської ради надійшли два запити на отримання інформації про жителя м.Бобринець Рожкована Сергія Миколайовича від громадянки м.Одеси Сабліної Юлії Сергіївни. Також повідомив, що жителькою м.Одеси Сабліною Юлією Сергієвною подано до суду позови на Рожкована Сергія Миколайовича.

Крутько Ю.М., депутат районної ради – запропонував Рожковану С.М. вирішувати проблемні питання і не доводити їх до судових засідань.

Корінський В.В., депутат районної ради – поцікавився у Рожкована С.М. кому ще писали листи окрім районної ради.

Рожкован С.М., голова ГО “Районний антикорупційний комітет” – звернув увагу на додаток листа від 23 січня 2017 року за №01/23-1“Про неприпустимість тиску на громадську організацію і/або її членів і відновлення публічного громадського контролю”, де вказано на порушення виконавчого апарату районної ради.

Німенко С.І., депутат районної ради – відмітив, що пропрацювавши два терміни головою районної державної адміністрації Сергій Миколайович добре обізнаний з майном спільної власності територіальних громад сіл та міста району. Складається враження, що цілеспрямовано надсилаються до районної ради пачками запити. Порекомендував захищати соціальну сферу району.

Рожкован С.М., голова ГО “Районний антикорупційний комітет” залишив засідання постійної комісії.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 23 січня 2017 року щодо надання доступу для ознайомлення з технічним паспортом б/н, виданим 31.05.2015 р. ОКП “Кіровоградське обласне об’єднане БТІ”, на об’єкт нерухомості – комплекс будівель за адресою: м.Бобринець, вул.Леніна (нині Миколаївська), будинок 68, в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

2.Лист від голови громадської організації “Районний антикорупційний комітет” Рожкована С.М. від 20 січня 2017 року за №01/20-1“Про призупинення публічного громадського контролю” взяти до відома.

3. Лист від голови громадської організації “Районний антикорупційний комітет” Рожкована С.М. від 23 січня 2017 року за №01/23-1“Про неприпустимість тиску на громадську організацію і/або її членів і відновлення публічного громадського контролю” взяти до відома та рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на лист в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

4.Лист від Рожкована Сергія Миколайовича від 23 січня 2017 року щодо аналізу постанови Бобринецького районного суду від 19.12.2016 р. у адміністративній справі №383/828/16-а, оприлюдненої 27 грудня 2016 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень під № 63619022, та наполяганні у негайному письмовому повідомленні спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції взяти до відома та рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на лист в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

Рекомендувати Бобринецькій районній раді письмово не повідомляти про факт вчинення посадовою особою місцевого самоврядування правопорушення, пов’язаного з корупцією, спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, так як судом даний факт не визнано.

5. Рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копій розпоряджень голови Бобринецької районної ради за грудень 2016 року в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

6. Рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копії звіту голови тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради Бергера С.В. щодо результатів роботи тимчасової контрольної комісії Бобринецької районної ради, обраної рішенням п’ятої позачергової сесії Бобринецької районної ради від 22.06.2016 р. №91, і рішення Бобринецької районної ради сьомого скликання від 21 грудня 2016 року № 190, прийнятого за результатами заслуховування та обговорення згаданого вище звіту, в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

7. Рекомендувати виконавчому апарату Бобринецької районної ради підготувати відповідь на запит на отримання публічної інформації від Рожкована Сергія Миколайовича від 24 січня 2017 року щодо надання копії договору між Бобринецькою районною радою і Іванченком Володимиром Володимировичем, на підставі якого останнім здійснюється представництво інтересів Бобринецької районної ради, зокрема, у адміністративних справах №№ 383/828/16-а, 383/1077/16-а, 383/1116/16-а в обов’язковому порядку відповідно до строків передбачених Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

 

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – повідомила, всі питання, які були внесено на розгляд постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою розглянуто та оголосила про закінчення засідання і подякувала за співпрацю.

 

Голова постійної комісії                                                 З.СЕКРЕТ

 

Постійна комісія з питань діяльності ради

Постійна комісія з питань агропромислового комплексу

Постійна комісія з питань охорони здоров'я, освіти, праці

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, власності

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ