Протокол №3 від 12 червня 2017 року

ПРОТОКОЛ № 3

спільного засідання постійних комісій Бобринецької районної ради

від 12 червня 2017 року                                                                         м.Бобринець

 

час проведення: 10.00

місце проведення: в малій залі Бобринецької районної ради

 

На засідання комісії запрошено

(постійна комісія Бобринецької районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення):

 

Голова постійної комісії:         Крутько Юрій Миколайович

Заступник голови комісії:       Бергер Сергій Володимирович

Секретар комісії:                      Олексієнко Людмила Йосипівна

Члени комісії:                          Рибачук Надія Володимирівна

Рижков Олексій Миколайович

Цесарський Анатолій Юрійович

Шевченко Сергій Анатолійович

(постійна комісія Бобринецької районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики,регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою):

 

Голова комісії:                        Секрет Зоя Федорівна

Заступник голови комісії:

Секретар комісії:                    Дерев’янко Марія Миколаївна

Члени комісії:                         Бобух Анатолій Григорович

Корінський Віктор Васильович

Німенко Сергій Іванович

 

(постійна комісія Бобринецької районної ради з питань охорони здоров'я, освіти, праці, соціального захисту та соціального забезпечення населення, культури та спорту):

Голова комісії:                      Цесарська Лариса Наумівна

Заступник голови комісії:    Гура Валентина Григорівна

Секретар комісії:                  Штурко Геннадій Андрійович

Члени комісії:                       Ємельянов Олег Володимирович

Іванов Віктор Миколайович

Різанов Микола Станіславович

Савченко Зоя Дмитрівна

 

(постійна комісія Бобринецької районної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства, будівництва і архітектури):

 

Голова комісії:                    Косенко Сергій Опанасович

Заступник голови комісії: Івашина Володимир Володимирович

Секретар комісії:                Скрипник Ірина Віталіївна

Члени комісії:                     Литвиненко Іван Миколайович

Романюк Віктор Арсенович

Відсутні: _Крутько Ю.М., Рижков О.М., Цесарський А.Ю., Шевченко С.А., Дерев’янко М.М., Цесарська Л.Н., Штурко Г.А., Іванов В.М., Романюк В.А.__

ЗАПРОШЕНО:

Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради;

Мельник Валентин Іванович – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації;

Сопільняк Людмила Олексіївна – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації;

Сніжко Валерій Вадимович – Бобринецький міський голова;

Кузьмічова Марина Сергіївна – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури Бобринецької районної державної адміністрації;

Семенюк Лариса Віталіївна – головний лікар Бобринецької центральної районної лікарні;

Філіпенко Ігор Анатолійович – директор комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради;

Якушина Лілія Анатоліївна – бухгалтер комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради;

Іванова Надія Вікторівна – керуючий справами виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Гончаренко Любов Василівна – начальник організаційного відділу виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Костюкова Олена Вікторівна – головний спеціаліст з питань правової роботи і звернень громадян Бобринецької районної ради;

Сорочан Наталія Анатоліївна – завідувач сектора виконавчого апарату Бобринецької районної ради.

 

На запрошення голови постійної комісії присутні представники робочої групи міської ради: Літвінова В.П., Рожкован С.М., Кундель В.Г., Богданова А.Є., Карпук В.Г.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради поставила на голосування пропозицію про надання згоди на присутність на спільному засіданні постійних комісій районної ради представникам робочої групи міської ради.

Результати голосування:

“За” – 06

“Проти” – 03

“Утримались” – 05

“Не голосували” – 01

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: надати згоду на присутність на спільному засіданні постійних комісій районної ради представникам робочої групи міської ради.

 

Рибачук Н.В., депутат районної ради – із пропозицією доручити ведення спільного засідання постійних комісій заступнику голови Бобринецької районної ради Сабліній Наталії Анатоліївні.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради поставила на голосування пропозицію доручити ведення спільного засідання постійних комісій заступнику голови Бобринецької районної ради Сабліній Наталії Анатоліївні.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: доручити ведення спільного засідання постійних комісій заступнику голови Бобринецької районної ради Сабліній Наталії Анатоліївні.

 

Вела спільне засідання постійних комісій районної ради заступник голови районної ради Сабліна Наталія Анатоліївна.

Порядок денний:

1.Про розгляд питань:

1) Про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2017 рік.

Інформує Кузьмічова М.С. – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації.

2) Про внесення змін до контракту та продовження терміну дії контракту шляхом укладення додаткової угоди до контракту з головним лікарем Бобринецької центральної районної лікарні Семенюк Л.В.

Інформує Сопільняк Л.О. – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації.

3) Про внесення змін до трудового договору та продовження терміну перебування на посаді директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради Філіпенка І.А.

Інформує Мельник В.І. – перший заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації.

4) Про передачу бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста Бобринецького району у комунальну власність Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді.

Інформує Різун О.Л. – начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької районної державної адміністрації.

2.Про розгляд листів.

 

СЛУХАЛИ:

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради про порядок денний роботи спільного засідання постійних комісій.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: затвердити запропонований порядок денний.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала провести спільне засідання комісій за одну годину та 30 хвилин роботи та надати час: для інформацій – до 15 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд різних питань – до 3 хвилин по кожному питанню; для довідок в кінці роботи комісії – до 3 хвилин.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

СЛУХАЛИ 1: Про передачу бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста Бобринецького району у комунальну власність Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді.

Інформує Різун Олексій Леонідович – начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької районної державної адміністрації.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала виступити.

ВИСТУПИЛИ:

Литвиненко І.М., депутат районної ради – із запитанням чи сільські школи залишаються у спільній власності територіальних громад сіл та міста району.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із відповіддю, що сільські школи залишаються у спільній власності територіальних громад сіл та міста району.

Бергер С.В., депутат районної ради – попросив уточнити кому саме передавати школи Бобринецькій міській раді чи Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із відповіддю, що передавати школи Бобринецькій міській раді.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із роз’ясненням, що процедура передачі бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста району у власність міській раді чи міській об’єднаній територіальній громаді різниться. Так, процедура передачі бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста району у власність міській раді здійснюється відповідно до пункту 20 частини 1 статті 43, частини 5 статті 60, пункту 10 розділу V “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності”, а процедура передачі бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста району у власність міській об’єднаній територіальній громаді здійснюється відповідно до пункту 39 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України.

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням чи погоджується з тим, що міська рада здійснює рейдерське захоплення майна спільної власності.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із твердженням, що всі питання необхідно вирішувати в правовому полі і діти не повинні залишатися заручниками ситуації.

Гура В.Г., депутат районної ради – підтримала думку, що діти не повинні бути заручниками ситуації. Висловила думку, що районна влада повинна думати щодо створення в перспективі опорної школи району на базі гімназії, адже жодна школа району не відповідає нормативним вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 777 “Про затвердження Положення про освітній округ” в частині наявності не менше 200 учнів опорної школи.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради – підтримала думку важливості даного питання, думати про дітей та законності передачі майна міській раді чи міській об’єднаній територіальній громаді.

Німенко С.І., депутат районної ради – вніс пропозицію продовжити термін тимчасового користування окремими об’єктами спільної власності територіальних громад сіл та міста району Бобринецькою міською радою терміном на один рік. Депутатський корпус має сприяти розвитку міста і села. Бобринецька міська об’єднана територіальна громада не зареєстрована в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Процедура передачі бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста району у власність міській раді чи міській об’єднаній територіальній громаді різниться. Оскільки дане питання дуже важливе то і рішення має прийняти виважено. На сьогоднішній день міська рада веде себе некоректно по вирішенню порушеного питання, шантажує та прикривається дітьми, колективами, вчителями. Закликав діяти не в супереч діючому законодавству.

Секрет З.Ф., депутат районної ради – висловила думку, що кожний депутат повинен залишити важливий внесок в розвиток району, приймати виважені рішення, проти рейдерського захоплення міською радою спільного майна району. Підтримала пропозицію продовжити термін тимчасового користування окремими об’єктами спільної власності міською радою терміном на один рік.

Бергер С.В., депутат районної ради – висловив думку за збереження району та розвиток освітньої галузі та медичної. Відмітив, що 08 червня депутати районної ради зустрілися з колективом центральної районної лікарні і вели мову про проблемні питання медичної галузі та утворення госпітальних округів. Відмітив, що депутати районної ради звернулися до обласної ради про виключення району з Перспективного плану формування територій громад області. Оскільки міська об’єднана територіальна громада не зареєстрована, то підтримав пропозицію продовжити термін тимчасового користування окремими об’єктами спільної власності міською радою терміном на один рік. Закликав діяти в межах законодавчої бази і не ввійти в історію, як депутати ліквідатори району.

Сніжко В.В., міський голова – наголосив, що присутня Секрет З.Ф., перебуваючи депутатом обласної ради шостого скликання, проголосувала за утворення Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади 14 серпня 2015 року. Центральна виборча комісія підтвердила проведення виборів в громаді. Реєстрації об’єднаних територіальних громад по Україні не здійснювалася. Діти з сільської місцевості навчаються в міських школах. Місто нічого не має, все майно перейшло у спільну власність після розвалу Радянського Союзу. Ситуацію з спортивними майданчиками не вважає рейдерським захопленням, райдержадміністрація сама відмовилася від них.

Німенко С.І., депутат районної ради – наголосив, що районна державна адміністрація не може самостійно відмовитися від спільного майна без рішення районної ради. Наголосив, що міська рада має ще вирішувати багато проблемних питань і ремонту доріг, і ремонту очисних споруд, і належне утримання сміттєзвалищ.

Різанов М.С., депутат районної ради – із запитанням до міського голови чи не буде проблем з атестатами випускників 2018 року та ситуація з атестацією новостворених комунальних навчальних закладів.

Сніжко В.В., міський голова – запевнив, що атестати будуть.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із зауваженням до міського голови про надання неправдивої інформації щодо відсутності реєстрації по Україні об’єднаних територіальних громад та із пред’явленням двох зразків про проведення державної реєстрації юридичної особи в Єдиному державному реєстрі Верхнянської сільської ради об’єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області та Кучубеївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Високопільського району Херсонської області.

Відмітила, що районною радою було направлено листи до Міністерства юстиції України, Центральної виборчої комісії та Міністерства фінансів України щодо надання роз’яснень щодо правомочності Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади, як юридичної особи. Ще раз наголосила, що існує дві процедури передачі бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста району у власність міській раді та міській об’єднаній територіальній громаді і діяти повинні у правовому полі. Викликає сумнів чи в правовому полі були утворені міською радою комунальні навчальні заклади.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – поставила на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення, внесеним Бобринецькою райдержадміністрацією, “Про передачу бюджетних установ із спільної власності територіальних громад сіл та міста Бобринецького району у комунальну власність Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді” та внести його на пленарне засідання 11 сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 16 червня 2017 року.

Результати голосування:

“За” – 00

“Проти” – 15

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Не прийнято.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – поставила на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення, запропонованим депутатами районної ради, “Про передачу бюджетних установ (об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста району) їх приміщень та майна в тимчасове користування Бобринецькій міській раді терміном на один рік” та внести його на пленарне засідання 11 сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 16 червня 2017 року.

Результати голосування:

“За” – 14

“Проти” – 01 (Гура В.Г.)

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 1: внести питання “Про передачу бюджетних установ (об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста району) їх приміщень та майна в тимчасове користування Бобринецькій міській раді терміном на один рік” на розгляд пленарного засідання 11 сесії районної ради.

Члени робочої групи міської ради: Літвінова В.П., Рожкован С.М., Кундель В.Г., Богданова А.Є., Карпук В.Г. вийшли із зали спільного засідання постійних комісій районної ради.

СЛУХАЛИ 2: Про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2017 рік.

Інформує Кузьмічова Марина Сергіївна – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

ВИСТУПИЛИ: _Бергер С.В._______________________________________

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала погодитись з проектом рішення “Про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2017 рік”, внести його на пленарне засідання 11 сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 16 червня 2017 року з урахуванням пропозицій районної державної адміністрації та попросила проголосувати.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 2: внести питання “Про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2017 рік” на розгляд пленарного засідання 11 сесії районної ради з урахуванням пропозицій районної державної адміністрації.

 

СЛУХАЛИ 3: Про внесення змін до контракту та продовження терміну дії контракту шляхом укладення додаткової угоди до контракту з головним лікарем Бобринецької центральної районної лікарні Семенюк Лариси Віталіївни.

Інформує Сопільняк Людмила Олексіївна – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала виступити.

ВИСТУПИЛИ:

Бергер С.В., депутат районної ради – відмітив, що 08 червня депутати районної ради зустрілися з колективом центральної районної лікарні і вели мову про проблемні питання медичної галузі та утворення госпітальних округів. Наголосив на збереженні існуючої центральної районної лікарні та сприяти у спільному вирішенні проблемних питань.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради – відмітила, що фонд оплати праці ЦРЛ у 2016 склав 13,0 млн.грн., податок склав 1,3 млн.грн., який надійшов до бюджету міської ради, а допомога від міської ради у вигляді субвенції до ЦРЛ надійшла у 2016 році в сумі 650,0 тис.грн. Про яку справедливість може іти мова.

Німенко С.І., депутат районної ради – надав пропозиції: 1) винайти кошти на реконструкцію інфекційного відділення; 2) проводити роботу із залучення коштів аграріїв для покращення матеріального становища медичного закладу та прозорого звіту про їх використання; 3) оскільки лікуються люди з інших районів, то звернутися до влади про надання допомоги у придбанні обладнання; 4) частково вирішити питання житла для молодих спеціалістів-медиків шляхом домовленості з керівниками училища та технікуму щодо надання кімнат у гуртожитках.

Бергер С.В., депутат районної ради – наголосив на збереженні лікарні, забезпеченні молодими спеціалістами та забезпеченні житлом медиків. Вніс пропозицію укласти додаткову угоду з головним лікарем Бобринецької центральної районної лікарні Семеню Л.В. терміном на п’ять років.

Семенюк Л.В., головний лікур ЦРЛ – із пропозицією звітувати про проведену роботу на посаді керівника перед колективом, депутатами районної та міської рад за круглим столом і разом вирішувати фінансування медичної галузі району.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради внесла на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення “Про внесення змін до контракту та продовження терміну дії контракту шляхом укладення додаткової угоди до контракту з головним лікарем Бобринецької центральної районної лікарні Семенюк Лариси Віталіївни” та внести його на пленарне засідання 11 сесії районної ради 16 червня 2017 року, врахувавши пропозиції, внесені постійною комісією районної ради.

Результати голосування:

“За” – 14

“Проти” – 00

“Утримались” – 01 (Німенко С.І.)

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 3: внести питання “Про внесення змін до контракту та продовження терміну дії контракту шляхом укладення додаткової угоди до контракту з головним лікарем Бобринецької центральної районної лікарні Семенюк Лариси Віталіївни” на розгляд пленарного засідання 11 сесії районної ради з урахуванням рекомендацій комісії.

 

СЛУХАЛИ 4: Про внесення змін до трудового договору та продовження терміну перебування на посаді директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради Філіпенка Ігоря Анатолійовича.

Інформує Мельник Валентин Іванович – перший заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради запропонувала виступити.

ВИСТУПИЛИ:

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – довела до відома депутатів, що 08 червня депутати районної ради зустрілися з колективом комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради та звернулася до доповідача із запитанням, які дії ним були здійснені при демонтажі огорожі спортивних майданчиків 14 липня 2016 року.

Філіпенко І.А., директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” – повідомив, що він був у плановій відпустці, а депутат районної ради Крутько Ю.М. разом з волейболістами здійснили демонтаж огорожі спортивних майданчиків 14 липня 2016 року.

Бергер С.В., депутат районної ради – наголосив та закликав керівникові установи проявляти ініціативу при виконанні службових обов’язків.

Секрет З.Ф., депутат районної ради – підтримала Бергера С.В. і довела до відома депутатів про рішення постійної комісії районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики,регламенту, законності, запобігання корупції, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою укласти контракт з Філіпенком І.А. терміном на один рік.

Німенко С.І., депутат районної ради – вніс пропозицію позапланово скликати постійну комісію районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення і розглянути план проведення заходів до кінця поточного року комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць”.

Рибачук Н.В., депутат районної ради – підтримала пропозицію укласти контракт з Філіпенком І.А. терміном на один рік.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради внесла пропозицію погодитись з проектом рішення “Про внесення змін до трудового договору та продовження терміну перебування на посаді директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради Філіпенка Ігоря Анатолійовича”, внести його на пленарне засідання 11 сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 16 червня 2017 року, врахувавши поправки постійної комісії районної ради та попросила проголосувати.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 4: внести питання “Про внесення змін до трудового договору та продовження терміну перебування на посаді директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради Філіпенка Ігора Анатолійовича” на розгляд пленарного засідання 11 сесії районної ради з урахуванням рекомендацій комісії.

 

ІІ.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – надала слово для виступів.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бергер С.В., депутат районної ради – із зверненням до депутатів районної ради, що розгляд питання “Про затвердження плану заходів щодо організації створення опорних закладів Бобринецького району Кіровоградської області та модернізації навчальних закладів”, підготовлене відділом освіти, молоді та спорту Бобринецької районної державної адміністрації є неактуальним, адже жодна школа району не підлягає нормативним вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 777 “Про затвердження Положення про освітній округ”, а саме вимозі, що кількість учнів (вихованців) опорного закладу (без врахування учнів (вихованців) філій), як правило, має становити не менше 200 осіб. В зв’язку з цим вніс пропозицію про виключення з порядку денного пленарного засідання одинадцятої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання питання “Про затвердження плану заходів щодо організації створення опорних закладів Бобринецького району Кіровоградської області та модернізації навчальних закладів”.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – поставила на голосування пропозицію про виключення з порядку денного пленарного засідання одинадцятої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання питання “Про затвердження плану заходів щодо організації створення опорних закладів Бобринецького району Кіровоградської області та модернізації навчальних закладів”.

Результати голосування:

“За” – 15

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 15

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: рекомендувати Бобринецькій районній раді виключення з порядку денного пленарного засідання одинадцятої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання питання “Про затвердження плану заходів щодо організації створення опорних закладів Бобринецького району Кіровоградської області та модернізації навчальних закладів”.

 

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – із пропозицією до першого заступника голови райдержадміністрації Мельника В.І. відреагувати на факт сильного задимлення прилеглої території сміттєзвалища міської ради.

Мельник В.І., перший заступник голови райдержадміністрації – запевнив відреагувати.

 

ВИРІШИЛИ: рекомендувати Бобринецькій районній раді направити листа до Бобринецької районної державної адміністрації з питання реагування на факт сильного задимлення прилеглої території сміттєзвалища міської ради скликавши відповідну комісію.

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – про розгляд листів:

 

1. Запит на доступ до публічної інформації від журналіста газети “Аграрне життя” Рожкована Сергія Миколайовича щодо забезпечення доступу до пленарного засідання одинадцятої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання, яке відбудеться 16 червня 2017 року, та сприяти у створенні умов для здійснення аудіо та/або відеозапису такого засідання.

2.Лист Центральної виборчої комісії від 25 травня 2017 року № 21-40-926 щодо перших виборів у Бобринецькій об’єднаній територіальній громаді.

3.Лист Міністерства юстиції України від 25 травня 2017 року №19951/9483-0-26-17/8 щодо деяких питань, пов’язаних зі створенням добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст.

4.Лист Кіровоградської обласної ради від 30 травня 2017 року № 16-1069/1 про пропозиції до Перспективного плану формування територій громад області.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Бобринецькій районній раді підготувати відповідь на запит на доступ до публічної інформації від журналіста газети “Аграрне життя” Рожкована Сергія Миколайовича не забезпечувати доступ до пленарного засідання одинадцятої сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання, яке відбудеться 16 червня 2017 року, та не сприяти у створенні умов для здійснення аудіо та/або відеозапису такого засідання.

2. Рекомендувати Бобринецькій районній раді лист Центральної виборчої комісії від 25 травня 2017 року № 21-40-926 щодо перших виборів у Бобринецькій об’єднаній територіальній громаді взяти до відома.

3. Рекомендувати Бобринецькій районній раді лист Міністерства юстиції України від 25 травня 2017 року №19951/9483-0-26-17/8 щодо деяких питань, пов’язаних зі створенням добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст взяти до відома.

4. Рекомендувати Бобринецькій районній раді листи Кіровоградської обласної ради від 20 березня 2017 року № 19-547/1 про розгляд звернення щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області та від 30 травня 2017 року № 19-1069/1 про пропозиції до Перспективного плану формування територій громад області взяти до відома.

 

 

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради оголосила, що питання, які було внесено на розгляд спільного засідання постійних комісій розглянуто.

Подякувала за роботу.

 

Голови постійної комісії Бобринецької районної ради з питань

бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та

приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі,

споживчого ринку та побутового обслуговування населення

 

КРУТЬКО Ю.М.

 

Голова постійної комісії Бобринецької районної ради з питань

діяльності ради, депутатської етики,регламенту, законності,

запобігання корупції, об’єднань громадян та

адміністративно-територіального устрою

 

СЕКРЕТ З.Ф.

 

Заступник голови постійної комісії Бобринецької районної

ради з питань охорони здоров'я, освіти, праці, соціального

захисту та соціального забезпечення населення, культури

та спорту

ГУРА В.Г.

Голова постійної комісії Бобринецької районної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, екології,

раціонального використання природних ресурсів, промисловості,

енергетики, транспорту, зв’язку та житлово-комунального

господарства, будівництва і архітектури

КОСЕНКО С.О.

 

Постійна комісія з питань діяльності ради

Постійна комісія з питань агропромислового комплексу

Постійна комісія з питань охорони здоров'я, освіти, праці

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, власності

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ