Протокол № 7 від 19 грудня 2017 року

Протокол № 7

засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення

від 19 грудня 2017 року                                                                  м.Бобринець

 

час проведення: 10.00

місце проведення: мала зала Бобринецької районної ради

 

Запрошено:

Голова постійної комісії:         Крутько Юрій Миколайович

Заступник голови комісії:       Бергер Сергій Володимирович

Секретар комісії:                      Олексієнко Людмила Йосипівна

Члени комісії:                        Рибачук Надія Володимирівна

Рижков Олексій Миколайович

Цесарський Анатолій Юрійович

Шевченко Сергій Анатолійович

 

Відсутні:__Рижков О.М., Цесарський А.Ю., Шевченко С.А._____

ЗАПРОШЕНІ:

Гадемська Олена Антонівна – голова Бобринецької районної ради;

Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради;

Мельник Валентин Іванович – перший заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації;

Нестеренко Людмила Миколаївна – начальник фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації;

Кузьмічова Марина Сергіївна – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації;

Різун Олексій Леонідович – начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької районної державної адміністрації;

Гребень Лариса Олександрівна – начальник відділу культури і туризму Бобринецької районної державної адміністрації;

Семенюк Лариса Віталіївна – головний лікар Бобринецької центральної районної лікарні;

Кубенко Наталія Володимирівна – головний лікар комунального лікувального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району”;

Клюй Юрій Анатолійович – в.о. директора комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” Бобринецької районної ради;

Матягіна Катерина Володимирівна – начальник управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації;

Ксензова Т.В. – головний бухгалтер управління соціального захисту населення Бобринецької районної державної адміністрації;

Трушкін Олег Анатолійович – представник Бобринецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

Працівники виконавчого апарату районної ради:

Іванова Надія Вікторівна – керуючий справами виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Гончаренко Любов Василівна – начальник організаційного відділу виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Сорочан Наталія Анатоліївна – завідувач сектора виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Костюкова Олена Вікторівна – головний спеціаліст з питань правової роботи і звернень громадян Бобринецької районної ради.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про затвердження програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2018 рік.

Інформує Кузьмічова М.С. – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації.

2. Про районний бюджет на 2018 рік.

Інформує Нестеренко Л.М. – начальник фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

 

 

СЛУХАЛИ:

Крутько Ю.М., голова комісії – зазначив, що кворум для проведення засідання комісії є – з 7 членів є присутніми 4.

Поставив на голосування пропозицію стосовно затвердження порядку денного засідання комісії.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: погодитись з порядком денним роботи комісії.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – запропонував затвердити регламент роботи комісії, а саме провести засідання комісії за 1 годину 30 хвилин та надати час: для інформацій – до 10 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд різних питань – до 3 хвилин по кожному питанню; для довідок в кінці роботи комісії – до 3 хвилин.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: затвердити регламент роботи комісії.

 

СЛУХАЛИ 1: Про затвердження програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2018 рік.

Інформує Кузьмічова Марина Сергіївна – начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – запропонував ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ:

Рибачук Н.В., депутат районної ради – із запитанням щодо створення робочих місць в районі.

Кузьмічова М.С., начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації – із відповіддю у контексті поставленого запитання.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – із запитанням щодо стану справ робіт по Кривоносівському дитячому садку.

Кузьмічова М.С., начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації – із відповіддю у контексті поставленого запитання.

Бергер С.В., депутат районної ради – із запитанням щодо співпраці районної державної адміністрації з інвестиційними фондами.

Кузьмічова М.С., начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації – із відповіддю у контексті поставленого запитання.

Мельник В.І., перший заступник голови районної державної адміністрації – із роз’ясненнями, що обласною комісією Бобринецькому району було відмовлено по трьом проектам.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із роз’ясненнями про зміни у законодавстві та утворення дорожнього фонду. Зміни стосуються і у розподілі державної субвенції районам (функція розподілу коштів належить закріпленому народному депутату).

Німенко С.І., депутат районної ради – із пропозиціями про проведення певних заходів щодо наповнення дохідної частини районного бюджету та певних дій щодо виділення з державного бюджету коштів на соціально-економічний розвиток району.

Крутько Ю.М., депутат районної ради – підтримав пропозицію Німенка С.І. про здійснення певних дій щодо виділення з державного бюджету коштів на соціально-економічний розвиток району.

Семенюк Л.В., головний лікар центральної районної лікарні – із запитанням про долю інвестиційного проекту капітального ремонту будівлі інфекційного відділення центральної районної лікарні.

Кузьмічова М.С., начальник управління економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації – із відповіддю у контексті поставленого запитання.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із об’явою про її звернення до керівника Радикальної Партії Олега Ляшка з клопотанням про виділення коштів з державного бюджету для реалізації інвестиційного проекту капітального ремонту будівлі інфекційного відділення центральної районної лікарні.

Мельник В.І., перший заступник голови районної державної адміністрації – із об’явою, що постановою Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2017 року № 861 додатково виділено кошти на закінчення реалізації інвестиційного проекту “Створення службового приміщення для тимчасового проживання молодих спеціалістів Бобринецької центральної районної лікарні”.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – запропонував, погодитись з проектом рішення “Про затвердження програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2018 рік” та внести його на пленарне засідання 14 позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 21 грудня 2017 року з урахуванням рекомендацій районної державної адміністрації.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 1: внести питання “Про затвердження програми економічного і соціального розвитку Бобринецького району на 2018 рік” на розгляд пленарного засідання 14 позачергової сесії районної ради з урахуванням рекомендацій районної державної адміністрації.

 

СЛУХАЛИ 2: Про районний бюджет на 2018 рік.

Інформує Нестеренко Людмила Миколаївна – начальник фінансового управління Бобринецької районної державної адміністрації.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – запропонував ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ:

Крутько Ю.М., голова комісії – із запитанням щодо обсягів фінансування медичної галузі району.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із відповіддю у контексті поставленого запитання.

Німенко С.І., депутат районної ради – із пропозицією перереєстрації бюджетних районних установ та організацій в сільській місцевості з метою кінцевого надходження податків до районного бюджету та висвітлення у районній газеті “Честь хлібороба” рішення про заборону експлуатації міською радою об’єктів спільної власності, які вона не співфінансує.

Звернувся із запитанням до Нестеренко Л.М. про обсяги недофінансування міською радою установ і організацій соціальної сфери району, які нею викристовуються.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із відповіддю, що сума недофінансування складає близько 4,5 млн.грн.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – підтримала пропозицію Німенка С.І. висвітлення у районній газеті “Честь хлібороба” рішення про заборону експлуатації міською радою об’єктів спільної власності, які вона не співфінансує та запропонувала рекомендувати районній державній адміністрації провести роботу з керівниками установ та організацій об’єктів спільної власності щодо оформлення договорів з міською радою з послідуючою орендною платою за користування об’єктами спільної власності територіальних громад району.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради – із зауваженням, що міська рада не виконує свої зобов’язання.

Гадемська О.А., голова районної пади – із зауваженнями про бездіяльність керівників установ і організацій об’єктів спільної власності територіальних громад району.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із запитанням до начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації щодо підпитання договорів між Бобринецькою міською радою та Бобринецькою районною державною адміністрацією про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад міста та сіл Бобринецького району у тимчасове користування, а саме: приміщень Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №3, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 та навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із відповіддю, що договори не підписані.

Німенко С.І., депутат районної ради – із пропозицією про недопущення міської ради до експлуатації вищезгаданих об’єктів спільної власності територіальних громад району.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – із запитання до Нестеренко Л.М. чи передбачено в районному бюджеті на 2018 рік 20 % надбавки, грошової винагороди, оздоровчих та відрядних освітянам району.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із роз’ясненням, що у районному бюджеті на 2018 рік освітянам району передбачено 20 % надбавка, грошова винагорода та оздоровчі. Кошти на відрядження освітянам не передбачено.

Рибачук Н.В., депутат районної ради – із запитанням до Нестеренко Л.М., про ситуацію функціонування соціальної сфери Чарівнянської територіальної громади.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із відповіддю в контексті поставленого запитання.

Бергер С.В., депутат районної ради – із зауваженнями, що бюджетна комісія недопрацьовує, відчутна відсутність голови районної державної адміністрації. Запропонував рекомендувати районній державні адміністрації:

1) з метою збільшення дохідної частини районного бюджету вивчити питання перереєстрації бюджетних установ та організацій району соціальної сфери спільної власності територіальних громад району;

2) в разі не підпитання договорів між Бобринецькою міською радою та Бобринецькою районною державною адміністрацією про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад міста та сіл Бобринецького району у тимчасове користування, а саме: приміщень Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №3, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4, Бобринецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 та навчально-виховного комплексу “Бобринецька гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1”, попередити міську раду про заборону експлуатації об’єктів з послідуючим зверненням до правоохоронних органів.

Озвучив рекомендації керівнику комунальної установи “Спортивний комплекс “Олімпієць” будувати співпрацю з міською радою в рамках рівного партнерства. Констатував факт відпливу робочої сили з району, закликав працювати над наповненням дохідної частини районного бюджету шляхом створення нових робочих місць, переробних підприємств оскільки власні надходження в районному бюджеті складають лише близько 10 %.

Олексієнко Л.Й., депутат районної ради – підтримала пропозицію Німенка С.І. та Бергера С.В. щодо вивчення питання перереєстрації бюджетних установ та організацій району соціальної сфери спільної власності територіальних громад району.

Гадемська О.А., голова районної ради – про аналогічну ситуацію у Маловисківському та Знам’янському районах та шляхах її вирішення.

Цесарська Л.Н., депутат районної ради – із запитанням до Різуна О.Л. щодо причини не підписання договорів про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад району у тимчасове користування.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із роз’ясненнями, що міською радою підготовлено свій проект договору, який порушує окремі пункти Закону України “Про оренду державного та комунального майна”.

Різун О.Л., начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації – із пропозицією зустрітися юристам міської ради, районної державної адміністрації та відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації з метою підготовки договорів про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад району у тимчасове користування.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із пропозицію рекомендувати районній державні адміністрації проводити заходи щодо наповнення дохідної частини районного бюджету.

Гадемська О.А., голова районної ради – із зауваженнями щодо формулювання пункту 12 проекту рішення “Про районний бюджет на 2018 рік” в частині погодження здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із роз’ясненнями та взяття до уваги зауваження.

Гадемська О.А., голова районної ради – із роз’ясненнями, що районною радою підготовлено та направлено листи до обласної ради та обласної державної адміністрації щодо виділення з обласного бюджету додаткових коштів для вирішення питань фінансування установ району соціальної сфери.

Семенюк Л.В., головний лікар центральної районної лікарні – із пропозицією зустрітися бюджетним комісіям міської та районної рад для вирішення питання співфінансування центральної районної лікарні.

Нестеренко Л.М., начальник фінансового управління районної державної адміністрації – із роз’ясненнями, що на даний час від міської ради офіційно не надійшло підтвердження співфінансування.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – підтримала пропозицію Семенюк Л.В. зустрічі бюджетних комісій міської та районної рад для вирішення питання співфінансування.

Крутько Ю.М., голова комісії – зачитує лист Златопільського сільського голови Поліщука В.В. щодо виділення коштів з районного бюджету в розмірі 50 % (225,0 тис.грн.) для придбання автомобіля по підвезенню дітей до школи.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – із пропозицією підтримати прохання про виділення коштів при умові перевиконання надходжень до бюджету.

Поліщук В.В., Златопільський сільський голова – із роз’ясненнями придбання автомобіля по підвезенню дітей до школи та заходи щодо стабільного функціонування установ соціальної сфери території.

Бергер С.В., депутат районної ради – із пропозицією, в разі вирішення питання погашення недофінансування захищених статей закладів медицини, при уточненні бюджету у 2018 році, підтримати клопотання Поліщука В.В.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – поставив на голосування пропозицію, що в разі вирішення питання погашення недофінансування захищених статей закладів медицини, при уточненні районного бюджету в 2018 році, виділити кошти Златопільській сільській раді в розмірі 50 % вартості автомобіля для підвезення дітей до школи.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: рекомендувати районній державній адміністрації, в разі вирішення питання погашення недофінансування захищених статей закладів медицини, при уточненні районного бюджету в 2018 році, виділити кошти Златопільській сільській раді в розмірі 50 % вартості автомобіля для підвезення дітей до школи.

Крутько Ю.М., голова комісії – запропонував, погодитись з проектом рішення “Про районний бюджет на 2018 рік” та внести його на пленарне засідання 14 позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання 21 грудня 2017 року з урахуванням рекомендацій.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ 2: внести питання “Про районний бюджет на 2018 рік” на розгляд пленарного засідання 14 позачергової сесії районної ради з урахуванням рекомендацій.

 

Крутько Ю.М., голова комісії – поставив на голосування пропозицію рекомендувати районній державній адміністрації та керівникам районних установ здійснити заходи щодо перереєстрації з метою зарахування податку на доходи фізичних осіб на території сільських рад району.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати районній державній адміністрації та керівникам районних установ здійснити заходи щодо перереєстрації з метою зарахування податку на доходи фізичних осіб на території сільських рад району.

Крутько Ю.М., голова комісії – поставив на голосування пропозицію рекомендувати районній державній адміністрації та керівникам установ та закладів дозволити використання нерухомого майна спільної власності територіальних громад району Бобринецькою міською радою після укладання договорів на використання та попередньої оплати.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати районній державній адміністрації та керівникам установ та закладів дозволити використання нерухомого майна спільної власності територіальних громад району Бобринецькою міською радою після укладання договорів на використання та попередньої оплати.

Крутько Ю.М., голова комісії – поставив на голосування пропозицію рекомендувати районній державній адміністрації в разі не підписання договорів між Бобринецькою міською радою та Бобринецькою районною державною адміністрацією про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад міста та сіл Бобринецького району у тимчасове користування попередити міську раду про заборону експлуатації об’єктів.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: рекомендувати районній державній адміністрації в разі не підписання договорів між Бобринецькою міською радою та Бобринецькою районною державною адміністрацією про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад міста та сіл Бобринецького району у тимчасове користування попередити міську раду про заборону експлуатації об’єктів.

Крутько Ю.М., голова комісії – озвучив копії листів міської ради щодо співфінансування закладів соціальної сфери району.

Крутько Ю.М., голова комісії – відмітив, що всі питання, які були внесено на розгляд постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення розглянуто і подякував за роботу.

Голова постійної комісії                                                    Ю.КРУТЬКО

Секретар постійної комісії                                                Л.ОЛЕКСІЄНКО

Постійна комісія з питань діяльності ради

Постійна комісія з питань агропромислового комплексу

Постійна комісія з питань охорони здоров'я, освіти, праці

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, власності

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ