Протокол №8 від 5 листопада 2018 року

Протокол № 8

 

засідання постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою

 

від 05 листопада 2018 року                                                                    м.Бобринець

 

час проведення: 10.00                                             місце проведення: мала зала районної ради

 

На засіданні комісії запрошено:

Голова комісії:                              Секрет Зоя Федорівна

Заступник голови комісії:           Німенко Сергій Іванович

Секретар комісії:                          Деревянко Марія Миколаївна

Члени комісії:                                Бобух Анатолій Григорович

Корінський Віктор Васильович

Відсутні: __Дерев’янко М.М. (служба в АТО)_____________

 

ЗАПРОШЕНІ:

 

Гадемська Олена Антонівна – голова Бобринецької районної ради; (відсутня)

Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови районної ради;

Тертичний Олег Васильович – голова Бобринецької районної державної адміністрації; (відсутній)

Когадько Юрій Миколайович – перший заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації;

Сопільняк Людмила Олексіївна – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації; (відсутня)

Почтар Альона Анатоліївна – начальник відділу управління персоналом апарату Бобринецької районної державної адміністрації;

Кубенко Наталія Володимирівна – заступник директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради;

Гура Валентина Григорівна – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання;

Руда Ірина Миколаївна – завідувач комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району”.

 

Працівники виконавчого апарату районної ради:

Іванова Надія Вікторівна – керуючий справами виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Гончаренко Любов Василівна – начальник організаційного відділу виконавчого апарату Бобринецької районної ради;

Костюкова Олена Вікторівна – головний спеціаліст з питань правової роботи і звернень громадян;

Сорочан Наталія Анатоліївна – завідувач сектора виконавчого апарату Бобринецької районної ради.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

І. Про розгляд питань, які пропонуються включити до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради.

IІ. Про розгляд питань, які пропонуються розглянути на засіданні постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою та включення їх до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради.

ІІІ. Про розгляд листів.

ІV. Про створення робочої групи.

 

 

СЛУХАЛИ:

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію стосовно затвердження порядку денного засідання комісії.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: затвердити запропонований порядок денний.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала провести засідання постійної комісії без перерви за 1 годину роботи та надати час: для інформацій – до 15 хвилин; для виступів – до 10 хвилин; для повторних виступів – до 5 хвилин; на розгляд інших питань – до 5 хвилин по кожному питанню.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: затвердити регламент засідання постійної комісій районної ради.

 

СЛУХАЛИ І:

Про розгляд питань, які пропонуються включити до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради (перелік питань розданий депутатам):

 

Вносить голова Бобринецької районної державної адміністрації:

1. Про призначення Кубенко Н.В. на посаду директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради.

Інформує Почтар А.А. – начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації.

2. Про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2017 року №272 “Про районний бюджет на 2018 рік”.

Інформує Нестеренко Л.М. – начальник фінансового управління районної державної адміністрації

Вносить голова Бобринецької районної ради:

3. Про внесення змін до рішення районної ради від 30 березня 2018 року №289.

Інформує Сабліна Н.А. – заступник голови районної ради.

4. Про встановлення тарифу на надання послуги теплопостачання за             1 Г/калорію на опалювальний період 2018/2019 року.

Інформує Гречаний В.М. – директор малого комунального підприємства “Дім Бобринець”.

5. Про звернення депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.

Інформує Гура В.Г. – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання.

6. Різне.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ: _-______________________________

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицією погодитись з переліком питань, які пропонуються включити до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ: погодитись з переліком питань, які пропонуються включити до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії Бобринецької районної ради сьомого скликання.

 

 

СЛУХАЛИ ІІ:

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – про розгляд питань, які пропонуються до розгляду на засіданні постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою та включення їх до порядку денного пленарного засідання двадцятої позачергової сесії Бобринецької районної ради від 07 листопада 2018 року.

 

Вносить голова Бобринецької районної державної адміністрації:

 

1. Про призначення Кубенко Н.В. на посаду директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради.

Інформує Почтар А.А. – начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації.

 

Вносить голова Бобринецької районної ради:

2. Про звернення депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.

Інформує Гура В.Г. – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання.

 

 

СЛУХАЛИ 1: Про призначення Кубенко Н.В. на посаду директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради.

Інформує Почтар Аьона Анатоліївна – начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – надала слово Кубенко Наталії Володимирівні.

 

ВИСТУПИЛИ:

Кубенко Наталія Володимирівна, переможець конкурсу, заступник директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради – із промовою.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням до Кубенко Н.В., про організаційні зміни Міністерства охорони здоров’я України з 1 січня 2019 року щодо розподілу посади головного лікаря лікарні на дві посади директорів, а саме з медичної та фінансово-господарської частини.

Кубенко Н.В., заступник директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради – із роз’яснення про шляхи вирішення цього питання Міністерством охорони здоров’я України та із заявою про незгоду укладення контракту терміном на один рік.

Сабліна Н.А., заступник голови районної ради – зачитує лист Рожкована С.М. від 05 листопада 2018 року “Про зауваження і пропозиції до проектів рішень” до районної ради.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – пропонує районній державній адміністрації запропонувати та озвучити термін укладення контракту.

Почтар А.А., начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації – озвучила позицію голови районної державної адміністрації з побажанням бачити конкретну роботу та пропозицією про укладення контракту терміном на п’ять років.

Німенко С.І., депутат районної ради – із пропозицією заслухати інформацію районної влади про виконання рішень районної ради, а саме: про виконання рішення дев’ятнадцятої сесії районної ради від 29 серпня 2018 року № 316 щодо укладення договору оренди приміщень та майна спільної власності територіальних громад сіл та міста району в десятиденний термін між Бобринецькою районною державною адміністрацією та Бобринецькою міською радою; про виконання пункту 21 рішення чотирнадцятої сесії районної ради від 21 грудня 2017 року № 272 “Про районний бюджет на 2018 рік” в частині здійснення заходів щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб на території сільських рад району (з можливою перереєстрацією установ). Зауважив про відведення багато уваги пропозиціям і зауваженням С.М.Рожкована.

Когадько Ю.М., перший заступник голови районної державної адміністрації – із зауваженням про відсутність вимоги Міністерства охорони здоров’я України щодо укладення контракту терміном на один рік.

Німенко С.І., депутат районної ради – із запитанням до Кубенко Н.В. про наявність коштів на обслуговування майна (проплата комунальних послуг) та обґрунтування пропозиції укладення контракту терміном на один рік., а саме: вирішення з 1 січня 2019 року на законодавчому рівні питання щодо розподілу посади головного лікаря лікарні на дві посади директорів з медичної та фінансово-господарської частини.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію укласти з Кубенко Наталією Володимирівною контракт терміном на один рік.

Результати голосування:

“За” – 02

“Проти” – 02

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Не прийнято.

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення “Про призначення Кубенко Н.В. на посаду директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради” без визначення терміну укладення контракту та внести його на розгляд пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради 07 листопада 2018 року.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ 1: внести питання “Про призначення Кубенко Н.В. на посаду директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради” без визначення терміну укладення контракту на розгляд пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради.

 

СЛУХАЛИ 2: Про звернення депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.

Інформує Гура Валентина Григорівна – депутат Бобринецької районної ради сьомого скликання.

Проінформувала Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови районної ради.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ: __-______________________________________

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію погодитись з проектом рішення “Про звернення депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення” та внести його на розгляд пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради 07 листопада 2018 року.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

ВИРІШИЛИ 2: внести питання “Про звернення депутатів Бобринецької районної ради сьомого скликання до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення” на розгляд пленарного засідання двадцятої позачергової сесії районної ради.

 

 

СЛУХАЛИ

ІІІ: Про розгляд листів.

 

 

СЛУХАЛИ 1: Про розгляд листа Кіровоградської обласної ради від 18 вересня 2018 року №31-1533/1 “Про подання матеріалів щодо нагородження” та надання кандидатури, яка заслуговує на нагородження відзнакою Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради до Дня місцевого самоврядування.

Інформує Іванова Надія Вікторівна – керуючий справами виконавчого апарату Бобринецької районної ради.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ: _Секрет З.Ф., Сабліна Н.А., Бобух А.Г., Корінський В.В.__

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію направити до виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради відповідні нагородні документи на нагородження Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради до Дня місцевого самоврядування на Кравченка Івана Панасовича, Олексіївського сільського голову, та на нагородження відзнаками Кіровоградської обласної ради до Дня місцевого самоврядування на погоджені кандидатури.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 1: Доручити Бобринецькій районній раді направити до виконавчого апарату Кіровоградської обласної ради відповідні нагородні документи на нагородження Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради до Дня місцевого самоврядування на Кравченка Івана Панасовича, Олексіївського сільського голову, та на нагородження відзнаками Кіровоградської обласної ради до Дня місцевого самоврядування на погоджені кандидатури.

 

 

СЛУХАЛИ 2: Про розгляд листа Державного архіву Кіровоградської області Кіровоградської обласної державної адміністрації від 14 вересня 2018 року №37-25/726/0.37 “Про надання довідки за результатами перевірки стану роботи трудового архіву”.

Інформує Руда Ірина Миколаївна – завідувач комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району”.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ: ___-_______________________________________

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозиції: 1) рекомендувати районній державній адміністрації при формуванні районного бюджету на 2019 рік передбачити кошти на:

встановлення охоронно-пожежної сигналізації;

встановлення дверей протипожежного типу в архівосховищі;

забезпечення картонажами.

2) рекомендувати завідувачу комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” Рудій Ірині Миколаївні підготувати та надати до фінансового управління районної державної адміністрації необхідні розрахунки.

 

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 2: 1) рекомендувати районній державній адміністрації при формуванні районного бюджету на 2019 рік передбачити кошти на:

встановлення охоронно-пожежної сигналізації;

встановлення дверей протипожежного типу в архівосховищі;

забезпечення картонажами.

2) рекомендувати завідувачу комунальної установи Бобринецької районної ради “Трудовий архів Бобринецького району” Рудій Ірині Миколаївні підготувати та надати до фінансового управління районної державної адміністрації необхідні розрахунки.

 

СЛУХАЛИ 3: Про розгляд листа Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 01-16/69/1 щодо ознайомлення постійної комісії з Порядком проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради Кіровоградської області, затвердженого розпорядженням голови Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 220-р.

Інформує Сабліна Наталія Анатоліївна – заступник голови Бобринецької районної ради.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ: _-____________________________________

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію лист Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 01-16/69/1 щодо ознайомлення постійної комісії з Порядком проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради Кіровоградської області, затвердженого розпорядженням голови Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 220-р, взяти до відома.

Результати голосування:

“За” – 04

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 00

Всього проголосувало: 04

Прийнято.

 

ВИРІШИЛИ 3: лист Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 01-16/69/1 щодо ознайомлення постійної комісії з Порядком проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Бобринецького району” Бобринецької районної ради Кіровоградської області, затвердженого розпорядженням голови Бобринецької районної державної адміністрації від 18 вересня 2018 року № 220-р, взяти до відома.

 

 

СЛУХАЛИ

ІV. Про створення робочої групи.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – доповіла, що на виконання рішення Комісії від 27 серпня 2018 року № 7 районній державні адміністрації було рекомендовано заслухати звіти про роботу закладів культури району на пленарному засіданні районної ради, а саме:

комунальний заклад Бобринецька дитяча школа мистецтв Бобринецької районної ради;

комунальний заклад Бобринецька районна бібліотека для дорослих Бобринецької районної ради;

комунальний заклад “Бобринецька районна дитяча бібліотека” Бобринецької районної ради;

комунальний заклад “Бобринецький районний краєзнавчий музей імені Миколи Смоленчука” Бобринецької районної ради;

районний Будинок культури.

На сьогоднішній день матеріали надійшли до районної ради на чергову сесію. З метою об’єктивного вивчення діяльності районних закладів культури та на пропозицію депутатів районної ради вирішено створити, з числа депутатів, робочу групу з вивчення діяльності закладів культури району. Запропонувала внести кандидатуру до складу робочої групи від Комісії.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

 

ВИСТУПИЛИ:

Німенко С.І., депутат районної ради – запропонував включити до складу робочої групи від Комісії Секрет З.Ф.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – запропонувала ставити запитання, вносити пропозиції чи зауваження.

Немає.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – поставила на голосування пропозицію включити до складу робочої групи з вивчення діяльності закладів культури району від постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою Секрет З.Ф.

Результати голосування:

“За” – 03

“Проти” – 00

“Утримались” – 00

“Не голосували” – 01 (Секрет З.Ф.)

Всього проголосувало: 03

Прийнято.

ВИРІШИЛИ: включити до складу робочої групи з вивчення діяльності закладів культури району від постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою Секрет З.Ф.

 

Секрет З.Ф., голова постійної комісії – відмітила, що всі питання, які були внесено на розгляд постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою розглянуто і подякувала за роботу.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                      З.СЕКРЕТ

 

Постійна комісія з питань діяльності ради

Постійна комісія з питань агропромислового комплексу

Постійна комісія з питань охорони здоров'я, освіти, праці

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, власності

Останні новини

До уваги громадян

Офіс реформ